Reunire fără Laso, Apostu și Gavrilescu. Olimpia are pentru moment un lot format din 38 de jucători

Reunire fără Laso, Apostu și Gavrilescu.** Olimpia are pentru moment un lot format din 38 de jucători

Final de vacanță pentru jucătorii Olimpiei. Aceștia au avut programată astăzi reunirea lotului, iar conducerea executivă și cea tehnică au anunțat într-o conferință de presă programul de pregătire și noutățile din lot.

Față de lotul cu care Olimpia a încheiat anul 2014 au apărut câteva modificări importante. Astfel, argentinianul Massimiliano Laso a renunțat la contractul cu Olimpia și a semnat cu o echipă de liga a 2-a din țara natală. De asemenea, s-a renunțat la serviciile atacantului Bogdan Apostu deoarece acesta nu și-a îndeplinit clauzele contractuale, iar Alex Boștină și-a încheiat în decembrie contractul cu Olimpia și a ales să semneze pentru șase luni cu… FC Caransebeș.

Din lot nu va mai face parte nici mijlocașul Dan Gavrilescu, motivele despărțirii urmând a fi anunțate marti într-o nouă conferință de presă.

„L-am fi vrut pe Boștină în continuare și i-am oferit o variantă de contract pe o perioadă mai lungă. Din păcate el a ales să semneze pe doar o jumătate de an la Caransebeș. Laso nu s-a acomodat aici și ne-a sunat că vrea să rămână acasă în Argentina, mai ales că a avut și ceva probleme în familie. Apostu a avut clauze precise de performanță în contract pe care nu le-a îndeplinit și am reziliat înțelegerea iar la Gavrilescu e vorba de un incident pe care l-a avut cu conducerea și e mai bine să ne despărțim” a punctat președintele executiv, Dan Băbuț.

De altfel oficialul Olimpiei a convocat și pentru marți, la ora 10, o întâlnire cu presa la care va fi prezent și jucătorul Dan Gavrilescu.

O nouă șansă pentru Cadar și Dănilă

Doi dintre jucătorii remarcați în turul Ligii a 4-a de elită, Gabriel Cadar de la Oar și Ionuț Dănilă de la Decebal au fost chemați la Olimpia, iar antrenorul Tibi Csik consideră că cei doi merită o a doua șansă.

„Pe cei doi îi știm, au mai fost la Olimpia și după evoluțiile bune de la echipele lor de liga a 4-a elite am considerat că merită să li se mai dea o șansă. Sperăm că vor profita de ea și ne vor ajuta în acest campionat. De asemenea avem în vedere 18 jucători de la echipa a doua și de la juniorii republicani” a spus principalul Tibi Csik.

Cantonament la Valea Măriei

Legat de perioada de pregătire din această iarnă antrenorul Tibi Csik a confirmat că echipa va merge în cantonament la Valea Măriei, iar până la prima etapă din 2015 au fost perfectate deja 13 jocuri de verificare. Din păcate sunt șanse foarte mici ca echipa să joace la Satu Mare . Motivul e deja ultracunoscut… lipsesc terenurile sintetice.

„Iar vom merge la Salonta sau în Ungaria. Doar dacă vom avea zăpadă vom putea juca la Satu Mare sau în împrejurimi. Altfel nu vrem să strică gazonul de pe Olimpia sau Someșul” a mai spus Csik.

În privința bugetului, președintele Dan Băbuț a recunoscut că încearcă să facă economii și la cantonament și la cazări și masă și că vrea să investească în jucătorii tineri din pepiniera proprie. În 2015 de prima echipă ca președinte executiv se va ocupa Dan Băbuț, iar de echipa a doua și de centrul de copii și juniori, Ionică Câmpan, acesta luându-l alături în calitate de consilier principal pe Ștefan Szilagyi.

38 de jucători în lotul lărgit

Iată lotul anunțat de antrenorul Tibi Csik: Anca-Trip, Șuta, Fila – portari, R. Rus, Ioniță, Muntean, Bălău, Iuhas, Villand, Mureșan, Micaș, Schwarczkopf, Faur, Heil, Onicaș, Bic, Burlacu, Bujor, Feier, Dănilă, Cadar, C. Faur, Lukacs, A. Rus, Ciul, Donca, Gulya, Bâgiu, D. Pop, Dandea, Asandului, Ionescu, Gotz, Chivari, Tamas, Lipai, R. Pop, Tillinger, M. Csik și Nemeș – jucători de câmp. Antrenori Tiberiu Csik – principal, Ioan Dragomir – secund, Ovidiu Suciu – antrenor portari.

13 meciuri amicale

Olimpia și-a făcut un program de meciuri amicale, care însă, în funcție de condițiile meteo, poate suferi modificări.

Programul jocurilor:

– 21 ianuarie: FC Olimpia – FC Zalău
– 24 ianuarie: FC Olimpia – FC Baia Mare
– 25 ianuarie: Diosgyor (Liga 1 Ungaria) – FC Olimpia
– 28 ianuarie: FC Olimpia – CSM Sighet
– 7 februarie: Kisvarda (Liga III) – FC Olimpia (două jocuri în aceeași zi)
– 8 februarie: FC Olimpia – Sânmartin (la Salonta)
– 9 februarie: Partium Oradea – FC Olimpia (la Salonta)
– 10 februarie: FC Olimpia – Șoimii Pâncota (probabil la Salonta)
– 11 februarie: FC Olimpia – Sântandrei
– 11 februarie: UTA – FC Olimpia
– 14 februarie: FC Olimpia – Cigand (la Nyiregyhaza)
– 21 februarie: ACS Poli Timișoara – FC Olimpia

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Pe aceeași temă