Rapidiștii au program special de antrenamente acasă și set de amenzi dacă nu respectă ordinele staffului lui Alexa. Ce spune directorul tehnic despre situația rezilierii cu Pancu

Marius ANGHEL 17 Mar. 2020, 10:21 Pregătiri, amicale

Directorul tehnic al Rapidului nu și-a început cum și-a dorit aventura la formația alb-vișinie. Dan Alexa nu a apucat să facă foarte multe antrenamente, iar competițiile și ședințele de pregătire au fost suspendate la scurt timp după ce a preluat echipa, din cauza pandemiei de coronavirus.

Alexa a dezvăluit la ProSport LIVE că le-a trasat jucătorilor săi un program special pe a-și menține forma fizică pe perioada în care vor sta izolați în propriile locuințe. Mai mult, antrenorul a declarat că nu le va permite să ia în greutate până la reluarea antrenamentelor de gruă și îi va amenda în cazul în care kilogramele vor fi peste limită.

„Preparatorul fizic le-a dat niște exerciții și a exemplificat, s-a filmat. E foarte important să mențină măcar tonusul, chiar dacă pierdem ca ritm cardiac.

Țin foarte mult să se întoarcă în greutate. Astăzi, antrenorul secund, Fane (n.r. – Ștefan Grigorie) va pune pe grup și anumite amenzi, pentru că e important să fie conștienți. Dacă pierzi din ritm, măcar să te întorci în greutate. E foarte important lucrul ăsta”, a spus Dan Alexa la ProSport LIVE.

Cum crede Alexa că Rapid și Pancu ar trebui să își încheie contractul și ce va face în situația în care antrenorul principal e nevoit să vină la antrenamente

Înlocuitorul lui Daniel Pancu a vorbit și despre situația acestuia. Pancu și Rapid nu au ajuns la un acord de reziliere a contractului, motiva pentru care Alexa este director tehnic și nu antrenor principal.

„Cred că trebuie găsită o cale pe cale amiabilă ca Daniel să fie mulțumit. Pancu este, din punctul meu de vedere, un simbol, a reușit lucruri foarte bune ca antrenor. A promovat Rapidul, a dus-o în lupta pentru promovare. Este un personaj foarte iubit în Giulești, un antrenor de foarte mare perspectivă. Trebuie găsită o cale, respect atât din partea conducerii, cât și a lui Daniel. În orice situație trebuie găsită calea amiabilă, să fie mulțumite ambele părți”, crede Dan Alexa, care îi are ca secunzi la Rapid pe Costel Ilie (foto text) și Ștefan Grigorie, cel care i-a fost alături și lui Daniel Pancu în cele trei meciuri din 2020.

Acesta nu crede însă că se va ajunge la situația de a-l avea pe Daniel Pancu alături de el la antrenamente, fiindcă antrenorul nu va ajunge la un acord în privința rezilierii și va trebui să își respecte contractul pentru a fi plătit.

„Eu nu cred că Daniel va face lucrul ăsta. Credeți-mă. E vorba de orgoliu. Voi găsi o cale cu el, vom discuta. Nu se pune problema. Îl respect foarte mult. Eu, de la Astra, am plecat pentru că am avut adversitate foarte mare, pentru că știa toată lumea din club că va fi foarte greu să obțin rezultate foarte bune, pentru că bune am obținut, fiindcă nu îl aveam pe Alibec. Știa toată lumea. Și, în momentul în care am avut acel egal cu Hermannstadt, am fost dat afară”, a mai spus Dan Alexa la ProSport LIVE.

Rapid ocupă locul 6 în Liga 2 după 24 de etape, cu 37 de puncte, cu două mai puțin decât CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ocupantele locurilor 2, respectiv 3, cele care duc promovare, respectiv barajul pentru promovare.

Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 17 Mar. 2020, 10:21 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă