Petrolul și-a stabilit cinci dintre cei opt adversari din amicalele pe care le susține în stagiile de pregătire din Turcia. „Lupii” vor întâlni unguri, ruși și sârbi

Marius ANGHEL 27 Dec. 2019, 12:16 Pregătiri, amicale
Petrolul și-a stabilit cinci dintre cei opt adversari din amicalele pe care le susține în stagiile de pregătire din Turcia.**

Petrolul va fi prima echipă din Liga 2 care se va reuni în 2020 și, după câteva zile de reacomodare la efort petrecute la Ploiești, va pleca în Turcia, acolo unde va efectua două stagii de pregătire. Noul antrenor Costel Enache va încerca să formeze un grup cu care, în partea a doua a sezonului, să realizeze ce nu a putut Flavius Stoican: clasarea pe primele două locuri direct promovabile. În această perioadă de iarnă, „lupii” vor desfășura opt meciuri amicale, cinci dintre adversari fiind deja stabiliți.

Trei amicale în stagiul de la Belek, cinci la Side

Petrolul se va reuni pe data de 8 ianuarie, iar pe 12 ianuarie pleacă în primul cantonament din Turcia, unde va avea cartierul general la Hotel Limak Atlantis din Belek,  până pe 24 ianuarie. În această perioadă, Costel Enache își va testa jucătorii în trei meciuri amicale, doi dintre adversari fiind deja stabiliți: BSC Budaorsi (L2 Ungaria, locul 12 – 18 ianuarie) și BFC Siofok (L2 Ungaria, locul 6 – 21 ianuarie). Al treilea testa va avea loc pe 15 ianuarie.

Apoi, Petrolul revine în țară, unde stă până pe 2 februarie, când se va întoarce din nou în Turcia. Al doilea stagiu de pregătire îl face până pe 14 februarie la Kamelya Selin Hotel din Colakli/Side. În acest interval va susține cinci jocuri amicale, trei dintre adversari fiind deja stabiliți: FC Nizhniy Novgorod (L2 Rusia, locul 11 – 4 februarie), FC SKA Khabarovsk (L2 Rusia, locul 8 – 7 februarie) și FK Graficar Beograd (L2 Serbia, locul 1 – 8 februarie). Celelalte partide le va desfășura pe 11 și pe 13 februarie.

„Vrem ca în cantonamente să plecăm cu lotul de bază conturat în mare proporție. Ideal va fi ca toți jucătorii să fie la acel nivel al pregătirii, așa încât să avem omogenitate, și sperăm să nu existe alți factori care să ne încurce acest plan. Avem un profil clar al jucătorilor pe care îi recrutăm, ne dorim ca ei să vină cu statutul de titulari de bază, să fi evoluat constant în ultimele șase luni și, pe cât posibil, să vină de la echipe mai bine cotate în momentul de față. Liga 2 este una specială, o ligă în care echipele se luptă și e nevoie să aducem jucători care acceptă această luptă”, a spus Costel Enache la conferința de presă în are a fost prezentat oficial.

 

Petrolul ocupă locul 8 după 21 de etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, la 11, șase, respectiv patru puncte în spatele primelor trei clasate, UTA, CS Mioveni, respectiv Rapid. Campionatul se va relua pe data de 22 februarie, cu etapa a 22-a, în cazul în care vremea va permite.

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 27 Dec. 2019, 12:16 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă