Petrolul se reunește prima dintre echipele din Liga 2 și face două cantonamente în Turcia. Costel Enache: „Vrem să plecăm cu lotul de bază conturat în mare proporție”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 20 Dec. 2019, 13:50 Actualizat: 20 Dec. 2019, 14:12 Pregătiri, amicale
Petrolul se reunește prima dintre echipele din Liga 2 și face două cantonamente în Turcia.  Costel Enache: „Vrem să plecăm cu lotul de bază conturat în mare proporție”

Petrolul are 16 meciuri la dispoziție în partea a doua a sezonului Ligii 2 pentru a realiza ceea ce nu a putut în primele 21 de etape: o clasare pe podium. Echipa ploieșteană și-a schimbat antrenorul în pauza de iarnă după ce cu Flavius Stoican a încheiat pe locul 8, iar cu Costel Enache va încerca să prindă una dintre primele două poziții direct promovabile sau, în ultimul caz, locul 3, care duce la baraj. Pentru asta, noul antrenor va beneficia, la rândul său, de toate condițiile de performanță pentru a-și îndeplini obiectivul.

Conducerea clubului Petrolul a decis ca pregătirea de iarnă să fie făcută aproape în totalitate în Turcia, atât pentru ca jucătorii lui Costel Enache să aibă cele mai bune condiții de antrenament, cât și liniște. Reunirea a fost stabilită pe data de 8 ianuarie, adică echipa ploieșteană va fi prima dintre adversarele din Liga 2 care va reveni la pregătire. De exemplu, liderul UTA se reunește pe 14 ianuarie, iar Rapid pe 13 ianuarie.

Petrolul face două cantonament în Turcia

La scurt timp după reunire se va pleca în Turcia. În Antalya, Petrolul va avea stagiile de pregătire între 12-24 ianuarie și 2-14 februarie. Primul cantonament va fi găzduit de Hotel Limak Atlantis, din Belek, iar al doilea de Kamelya Selin, din Side.

Până la plecarea în Turcia, Costel Enache vrea să aibă lotul definitivat în proporție mare. „Vrem ca în cantonamente să plecăm cu lotul de bază conturat în mare proporție. Ideal va fi ca toți jucătorii să fie la acel nivel al pregătirii, așa încât să avem omogenitate, și sperăm să nu existe alți factori care să ne încurce acest plan. Avem un profil clar al jucătorilor pe care îi recrutăm, ne dorim ca ei să vină cu statutul de titulari de bază, să fi evoluat constant în ultimele șase luni și, pe cât posibil, să vină de la echipe mai bine cotate în momentul de față. Liga 2 este una specială, o ligă în care echipele se luptă și e nevoie să aducem jucători care acceptă această luptă. Zilele aceste vom face analiza lotului actual, vom trage linie, vom vedea care sunt posturile cu probleme și de acolo plecăm”, a spus Costel Enache la conferința de presă în are a fost prezentat oficial.

Un prim jucător nou pe care Petrolul îl așteaptă la reunire este Bogdan Vișan (18 ani), fundaș care s-a despărțit de Pandurii Târgu Jiu.

„Putem avea un parcurs aproape perfect și, pas cu pas, să ne depășim, unul câte unul, adversarii. E drept, nu avem un aliat în timp, pentru că etapele sunt puține, dar asta ne forțează să credem că nu avem dreptul să facem vreun pas greșit! Vom reîncepe campionatul cu două jocuri pe teren propriu, cu Dunărea Călărași și Farul Constanța, două echipe cu forță, iar aceste meciuri ne vor arăta direcția pe care o vom urma în primăvară, ne pot da elan și ne pot oferi încredere pe mai departe”, a mai declarat Costel Enache.

Petrolul ocupă locul 8 după 21 de etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, la 11, șase, respectiv patru puncte în spatele primelor trei clasate, UTA, CS Mioveni, respectiv Rapid. Campionatul se va relua pe data de 22 februarie, cu etapa a 22-a, în cazul în care vremea va permite.

Foto: Petrolul Ploiești

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 20 Dec. 2019, 13:50 Actualizat: 20 Dec. 2019, 14:12 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă