Petrolul a renunțat la unul dintre jucătorii pe care i-a avut în cantonamentul din Turcia. Ploieștenii își caută fundaș central

Marius ANGHEL 29 Jan. 2020, 11:40 Pregătiri, amicale

Dintre toți jucătorii care nu aveau contract cu Petrolul și au fost alături de echipa ploieșteană în primul cantonament din Antalya desfășurat în această iarnă, doar basarabeanul Radu Rogac (24 ani) n-a reușit să-l impresioneze pe Costel Enache. În schimb, spanionul Pol Roige Rodriguez (25 ani), argentinianul Michael Leonel Pierce (26 ani) și albanezul Armando Vajushi (28 ani), toți mijlocași, au semnat cu grupa prahoveană.

Testat de Costel Enache în Antalya, inclusiv în două dintre cele trei amicale, 3-2 cu Budaorsi SC și 3-1 de BFC Siofok, moldoveanul Radu Rogac nu l-a convins pe antrenorul Petrolului că poate aduce un plus echipei, cu toate că ploieștenii caută un fundaș central pe care să-l legitimeze pentru partea a doua a sezonului, după ce accidentarea lui Alves da Silva Walace a recidivat, iar probleme are și Cristian Sîrghi.

Anunțat de stafful „lupilor” încă din Antalya că nu intra în planurile echipei, Rogac s-a mai antrenat și luni cu Petrolul, în prima zi de pregătire după revenirea în țară, și apoi a plecat de la Ploiești. Fundașul basarabean, ultima dată fost la Dinamo-Auto, echipă din prima ligă a țării sale natale, își caută acum un nou angajament, în timp ce petroliștii au intrat în „febra” găsirii unui fundaș central pe care să mizeze în retur.

Ianis Stoica nu merge în al doilea cantonament din Turcia

Până la plecarea din nou în Turcia, pentru perioada 2-14 februarie, Petrolul se antrenează fie la Câmpina, fie la Brazi, iar vineri, de la ora 13:00, va desfășura un nou meci amical, cu SR Brașov, formație clasată pe locul 10 în Seria a 3-a a Ligii 3. Partida se va desfășura pe stadionul „Ilie Oană”, iar intrare va fi liberă, accesul spectatorilor fiind permis la Tribuna 0 și la Tribuna I.

Sâmbătă, jucătorii vor avea liber, iar duminică e programată decolarea spre Antalya.

În lotul pentru acest stagiu nu se va mai afla Ianis Stoica, însă nu pentru că jucătorul va ajunge la altă echipă, așa cum își dorește tatăl său, Pompiliu, ci pentru că va merge cu naționala U18 a României într-un turneu în Spania, unde vor fi desfășurate amicale cu Norvegia, Portugalia și Turcia. „Tricolorii” se vor reuni la Mogoșoaia pe 2 februarie, iar plecarea din țară e programată pe 5 februarie. Din Liga 2 au mai fost convocați Alexandru Tătaru (portar, Rapid) și Soma Casiadi Bako și Botond Szondi (ambii mijlocași, ambii de la FK Csikszereda).

Foto: FC Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 29 Jan. 2020, 11:40 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă