Pelici vrea să o ducă pe FCM în Liga I: „Ne dorim promovarea”

25 Jul. 2012, 10:44 Pregătiri, amicale
Pelici vrea să o ducă pe FCM în Liga I:**

Sosit după alcătuirea, în linii mari, a lotului divizionarei secunde de fotbal FC Municipal Târgu-Mureș, noul antrenor, Alexandru Pelici a efectuat un prim cantonament cu echipa. Acesta a fost efectuat pe plan local, perioadă în care a susținut două partide de verificare, 0-1 la CFR Cluj și 4-0 cu Avântul Reghin. Primele impresii le aflăm de la noul tehnician.

– Ce v-a determinat să alegeți Târgu-Mureșul?
– În primul rând infrastructura. Am constatat că aici se poate face fotbal și recomand ca toți jucătorii să țină cont de condițiile de aici. Mai există acea foame de fotbal și dorința de performanță.

– Ați lăsat o retrogradată pentru o alta…
– Este adevărat. Din păcate n-am reușit să ne salvăm la Sibiu. Am fost aproape până la un moment dat, ne-am pierdut undeva pe drum, dar am fost oarecum și ajutați, cu ghilimele de rigoare. Pe undeva este și o chestiune de onoare să lași locul altcuiva atunci când suferi un astfel de eșec. Au fost totuși doi ani foarte frumoși la Sibiu, am avut de-a face cu jucători extraordinari din punct de vedere al caracterului. Am reușit lucruri frumoase împreună, de care putem fi mândri. Cu publicul, chiar dacă pas cu pas, am ajuns în relații foarte bune și a trebuit să mă despart cu lacrimi în ochi. Asta este viața, mergem mai departe.

– Care ar fi concluziile după primele două amicale?
– Este prematur să vorbim despre concluzii. Am avut o perioadă de acumulări fizice și până va trece oboseala va mai trece ceva timp. Lotul îl consider valoros, care poate îndeplini obiectivul impus de conducere. Nucleul jucătorilor, la care s-au adăugat tinerii nou sosiți cred că are valoarea necesară. Suntem și noi, antrenorii, conștienți că venim după nume mult mai mari decât ale noastre și la ce exigențe ne expunem.

– Aveți posturi deficitare?
– De jucători buni este nevoie în permanență, oriunde, dar cred că avem acoperite toate posturile, cel puțin cu dubluri pe post și ne oprim deocamdată aici. Pe lângă lotul de 25 de jucători stabilit, oricând pot face pasul spre prima echipă unii juniori, mulți dintre ei chiar se antrenează regulat cu noi.

– Chiar prematur, cât de mari apreciați șansele de promovare?
– Nu-mi place să dau asigurări, dar suntem optimiști, cu gândul acesta pornim la drum. Sperăm ca toți cei din cadrul și jurul echipei să creadă în asta și să ne fie alături.

– Puteți face o paralelă între Sibiu și Târgu-Mureș, lot și condiții?
– Nu cred că ar fi bine să fac o comparație în ceea ce privește lotul. Eu sunt felul de om care mă atașez de jucători și nu pot afirma că unii sunt mai buni sau alții mai slabi. În ceea ce privesc condițiile, așa cum am spus, infrastructura de aici este mult mai bine pusă la punct. Revenind la lot, jucătorii pe care îi am la dispoziție, nu cred că vor să rămână să piardă un an în mediocritate, mă refer la cei care au deja valoare.

– Ce mesaj adresați suporterilor?
– Le doresc în primul rând să fie sănătoși, să aibă încredere în noi și să vină în număr cât mai mare la meciuri. Avem nevoie de ei, să ne dea acea încredere de care avem nevoie la început, sau în momentele grele. În final, ar fi mai degrabă o dorință decât un mesaj: să reușim să facem pașii unii spre ceilalți, relația dintre suporteri și echipă să devină foarte puternică. Să știe toată lumea că am venit să facem fotbal, nu să ne batem joc de el, sau să ne îmbogățim. Suntem un staff tânăr, dornic de performanță, care prin fotbal a reușit să ajungă să aibă un nume.

Articol scris de Mihai Vereș

Foto: citynews.ro

25 Jul. 2012, 10:44 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă