Pelici se bucură de victoria de palmares în fața Stelei. „Rezultatul trebuie să le dea încredere băieților mei că pot juca de la egal la egal cu orice adversar”

Marius ANGHEL 15 Nov. 2016, 13:19 Pregătiri, amicale

După ce acum doi ani a eliminat din Cupa României echipe puternice ale Ligii 1, ca Astra și Dinamo, CS Mioveni a mai obținut, în weekend, un succes, e drept, într-un meci amical. Echipa argeșeană a învins cu 1-0 pe Steaua București, partida desfășurându-se pe stadionul din Mioveni. Unicul gol al partidei a fost marcat de Cosmin Năstăsie, în minutul 70.

Alexandru Pelici, antrenorul Mioveniului, s-a bucurat de rezultatul de pal­ma­res înregistrat cu Steaua, iar la finalul partidei, a spus că băieții săi merită tot respectul pentru ceea ce au realizat.

„Contează, normal, acest rezultat pentru noi, în primul rând, la partea de psihic. Băieții au dovedit că pot să joace și împotriva unui adversar care vine din Liga 1 și nu al oricărui adversar, ci împotriva celui mai bun adversar din Liga 1, dacă e să ne gândim că Steaua este pe primul loc și este fostă campioană a României. Este de fapt cea mai galonată echipă din fotbalul românesc. Îi felicit pentru rezultat pe băieții mei, este un rezultat care trebuie să le dea încredere că pot juca de la egal la egal cu orice adversar. Am avut șansă, normal, Steaua a ratat câteva ocazii mari la 0-0, dar până la urmă s-a terminat 1-0 și felicit încă odată jucătorii pentru că au crezut în ei, că au jucat cu curaj. În ce privește punctele puse în joc, nu ne ajută… Ne-ar fi interesat mai mult să câștigăm meciul cu Brașov, pentru că, în urma rezultatelor care au fost în această etapă, am fi putut fi acolo în primele două – trei locuri, dar asta este, mergem înainte și un joc nu seamănă cu altul. Sperăm să câștigăm punctele sau din punctele care au mai rămas în joc până la sfârșitul campionatului, să terminăm în obiectiv în iarnă”, a spus Pelici, citat de Curierul zilei.

Mioveniul poate pica în Cupă cu Steaua

Antrenorul a vorbit și despre posibilitatea ca să se reîntâlnească cu Steaua și în Cupă: „Există această posibilitate să jucăm și în Cupă cu ei, dar, cu siguranță, dacă s-ar întâmpla asta, va fi cu totul alt meci. Va fi un joc oficial, unde probabil și concentrarea lor va fi cu totul alta, plus jucătorii care au fost acum plecați la lotul național. Nu se poate deci vorbi de același joc. Sigur, ne vom juca șansele în orice meci, cu oricine jucăm, indiferent că e campionat, amical sau Cupă… Ne respectăm adversarul și respectăm fotbalul”.

Principalul Mioveniului a spus câteva cuvinte și despre dezastrul de la echipa națională după înfrângerea la scor de neprezentare, pe teren propriu, cu Polonia: „Cred că are cine să se ocupe de destinul echipei naționale. Sunt prea mic ca și antrenor ca să comentez eu asta. E păcat că am pierdut… A fost un stadion plin, am crezut și, din păcate, nu a fost să fie… Asta este. Trebuie însă să privim mai cu atenție și probabil ar trebui să fie un semnal de alarmă în ce privește copiii și juniorii, pentru că de acolo trebuie să vină. Mai multă implicare acolo, mai multă finanțare, antrenori competenți, copii în condiții bune de pregătire. Acolo cred că ar trebui investit. Așa au făcut toți cei cu care azi ne batem și ne bat, iar în urmă cu 15-20 de ani, defilam cu ei”.

Pelici a comentat și despre ceea ce așteaptă pe CS Mioveni în următoarea perioadă: „Mai sunt trei etape, plus două, dacă se joacă și cele din retur. Sunt meciuri dificile și nu se știe ce se va întâmpla. Indiferent câte meciuri mai jucăm, o să încercăm să antrenăm, să respectăm fotbalul, în primul rând, și tot ceea ce înseamnă fenomen fotbalistic. Da­­că va fi să câștigăm, bine, foarte bine, dacă nu, important este să credem în noi și să încercăm să facem tot ceea ce depinde pentru a câștiga”.

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)
Foto: FB Steaua București

Marius ANGHEL 15 Nov. 2016, 13:19 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă