Pelici, nemulțumit după ultimele amicale. „Păcătuim la finalizare și luăm goluri foarte ușor”

Marius ANGHEL 30 Jul. 2016, 14:38 Pregătiri, amicale
Pelici, nemulțumit după ultimele amicale.**

Miercuri, CS Mioveni a disputat două partide de pregătire, una dimineață, pier­­dută cu 3-1, cu CS Afumați, și alta după-amiază, câștigată cu 3-1, cu Unirea Bascov. După aceste două jocuri, antrenorul Alexandru Pelici a tras u­nele concluzii și speră ca până la începerea campionatului să remedieze pro­blemele apărute pe parcurs.

– Cum ați văzut cele două amicale de miercuri?
– Am avut un prim joc, miercuri dimineață, cu o echipă din același eșalon fotbalistic. Am pierdut, din păcate, pe niște greșeli, pe care sperăm să le remediem. Ne-am creat, și aici mă îngrijorează, în ambele jocuri, destul de multe ocazii, dar păcătuim la finalizare și luăm goluri foarte ușor, pe greșeli personale, pe neatenție sau pe lipsă de concentrare. Așa cum spuneam, sperăm să remediem aceste probleme până la începutul campionatului și să începem cu bine sezonul.

– În ce stadiu se află jucătorii cu pregătirea?
– Suntem în grafic. Un pic, ne-a dat înapoi jocul cu Afumațiul, ca și rezultat, nu ca aspect al jocului, pentru că am controlat în mare parte partida. Dar când pierzi cu 3-1, prea multe nu ai ce să spui. Băieții au muncit bine în cantonament și s-a resimțit o stare de oboseală după această perioadă centralizată și cred că ne-a prins bine această amânare de o săptămână a startului sezonului pentru a ne edifica asupra primului unspzece, dar și asupra lotului de 18 cu care vom începe campionatul. Mai avem o săptămână și sperăm să luăm cele mai bune decizii și să fim inspirați la prima etapă.

– Cum vi se pare această situație din Liga a II-a?
– Nu comentez eu situația din Liga a II-a sau Liga I, nu sunt în măsură să iau eu decizii sau să dau indicații. Încerc să-mi fac treaba unde sunt, cât mai bine. E păcat că e starea asta de incertitudine, dar eu sper ca odată început campionatul să nu mai apară surprize pe parcurs, iar echipele care vor lua start-ul să meargă până la final și să termine sezonul.

Din acest sezon, Mioveniul are și echipă în Liga a III-a…
– Este un lucru foarte bun, ca echipa a doua să fie apropiată ca joc de liga în care evoluează prin echipă. Astfel, participarea în Liga a III-a este de bun augur! Copii aceștia au nevoie de jocuri, am văzut acest lucru șia stăzi. Sunt copii tineri cu care trebuie avută răbdare. Trebuie crescuți bine, pentru că cred că sunt printre ei jucători care pot ajunge sus. Dar există un cuvânt în fotbalul românesc care nu prea este des folosit: răbdare. Sperăm ca să existe această răbdare și să se răspundă așa cum trebuie așteptărilor noastre.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 30 Jul. 2016, 14:38 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă