Pelici își pune jucătorii la zid după înfrângerea cu Metalurgistul Cugir: „Unii dintre ei se cred titulari și o să aibă surprize”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2016, 13:24 Pregătiri, amicale
Pelici își pune jucătorii la zid după înfrângerea cu Metalurgistul Cugir:**

Nemulțumit de înfrângerea de la mijlocul săptămânii din Zăvoi cu Metalurgistul Cugir, scor 0-1, însă în special de jocul și atitudinea elevilor săi, antrenorul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Alexandru Pelici, a „tunat” după acest rezultat prost înregistrat împotriva unei formații din Liga 3.

Pelici nu a încercat să găsească scuze că de vină au fost terenul și condițiile grele de joc, ci și-a acuzat jucătorii că și-au schimbat atitudinea față de meciul de pregătire cu Pandurii, atunci când i-a lăudat, cu toate că pierduseră.

„Contează rezultatul la fiecare meci, indiferent de condițiile în care s-a jucat. Și adversarii au evoluat pe ploaie, nu doar noi, nu trebuie să găsim alibiuri. Ar fi bine să fie așa terenul și la Tărlungeni, posibil să fie mai greu. Trebuie să ne adaptăm în orice condiții. Cauza înfrângerii este atitudinea avută de unii dintre noi care nu au înțeles că trebuie să joace cum trebuie indiferent de adversar, indiferent că vine din Liga 1 sau din Liga a 3-a. A fost o diferență mare de abordare față de meciul cu Pandurii. Vom avea discuții și vom vedea ce este de făcut. Am luat gol pe o greșeală care apoi s-a repetat, nu am reușit să o reparăm. Apoi am ratat ocazie după ocazie, am irosit ocazie după ocazie. Nu plângem după Staicu, dar uite că nu reușim să o băgăm în poartă. Asta e cea mai mare îngrijorare, că nu dăm gol pentru că ocazii au fost multe azi. Am avut două trei ocazii singur cu portarul, iar în a doua repriză ce să mai spun, am jucat 70 la sută în jumătatea adversă. Ca și consistență sunt mulțumit, construim, nu este nimic întâmplător”, a spus, pentru csmrmvl.ro, Alexandru Pelici.

„Nimeni nu este titular. Cred că unii dintre ei se cred titulari și o să aibă surprize. Până la urmă a fost un meci amical, sper să ne revenim și să fim inspirați, să găsim soluții. Sigur, eu le spun jucătorilor că e nevoie să abordeze și meciurile de pregătire ca pe cele oficiale. E adevărat că nu vom juca, cel puțin acum, un meci oficial cu Pandurii, dar trebuie să întâlnim adversari puternici, care să ne pună probleme, pentru că în meciurile din campionat nu te protejează nimeni. Iar noi, din echipa care, la începutul campionatului, nu era luată în seamă de adversare, acum fiecare echipă pe care o vom întâlnii îți va lua măsuri și ne va trata cu mare seriozitate”, a mai spus Pelici.

Miercuri, CSM Râmnicu Vâlcea a pierdut cu 0-1 amicalul desfășurat în Zăvoi cu Metalurgistul Cugir, a doua clasată din Seria a IV-a a Ligii 3. Singurul gol al jocului a fost marcat în debutul primei reprize de Goronea (21), la o nesincronizare a apărării formației oltene. CSM a avut și ea ocazii importante la șuturile lui Lucian Iordache, Kevin Trabalka, Albert Voinea, Dragoș Firțulescu sau Costin Stoica, însă niciunul dintre aceștia nu a reușit să trimită decisiv mingea în plasă.

CSM: Dr. Geantă – Al. Ionescu, I. Stoica, Pîrvulescu, Samson – Artean, L. Iordache – Ludușan, Bg. Geantă, Firțulescu – Trabalka. Au mai jucat: Fildan – Dumitrașcu, A. Neagoe, C-tin. Stoica, Voinea, Oct. Vasile, A. Marin, Preda și Petrescu.

Metalurgistul: Tiuț – Bold, Letan, Șt. Radu, Petricău – G. Goronea, Piko, Necșulescu, Șuteu – I. Radu, Iovu. Au mai jucat: Dragotă, Iovănescu, Tăban, Huțanu, Negru, Afrapt și M. Neagu.

În următoarea perioadă, CSM Râmnicu Vâlcea mai are programate încă trei meciuri amicale: sâmbătă, la Curtea de Argeș, cu FC Academica Clinceni, miercuri, în Zăvoi, cu Juventus București și sâmbătă viitoare, la Cugir, revanșa cu Metalurgistul. De partea cealaltă, sâmbătă, Metalurgistul Cugir va juca în deplasare cu „U” Cluj.

Foto: Dan Lixandru

Marius ANGHEL 12 Feb. 2016, 13:24 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă