Oprița vrea Mioveniul încă din acest sezon în lupta pentru promovare. „Că e locul 4 sau că e locul 7 nu se premiază, nu contează”

Marius ANGHEL 14 Jan. 2019, 11:52 Pregătiri, amicale
Oprița vrea Mioveniul încă din acest sezon în lupta pentru promovare.**

Noul antrenor al echipei CS Mioveni și-a propus un obiectiv îndrăzneț și pentru partea a doua a sezonului, nu doar pentru ediția viitoare a Ligii 2. Daniel Oprița vrea de acum o clasare în primele trei echipe ale eșalonului secund, chiar dacă diferența de puncte față de aceste locuri este una consistentă, de 11 puncte.

„Principalul” Mioveniului a bifat în cariera sa de antrenor și o promovare la pas, în Liga 1, cu Juventus București, acum două sezoane, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care a fost adus la echipă de conducerea galben-verde. Iar Oprița va încerca să realizeze obiectivul încă din acest sezon, deși știe că nu îi este foarte ușor. „Am încredere că echipa poate urca în clasament. Sperăm să fim cât mai sus la finalul sezonului. Vrem să fim pe unul dintre cele trei locuri care se premiază, pentru că, în rest, că e locul 4 sau că e locul 7 nu se premiază, nu contează”, a declarat Oprița, care a promovat-o inclusiv în Liga 2 pe Juventus, în timp ce cu CSM Școlar Reșița nu a reușit acest obiectiv.

Aveam șanse și anul acesta

De altfel, despre posibilitatea ca echipa să fi terminat și în acest sezon pe podium a vorbit și președintele Dumitru Olteanu, oficialul argeșenilor știind însă unde s-au complicat lucrurile.

„Din păcate, în ultimele etape s-a rupt totul… Altfel, că aveam șanse foarte mari și anul acesta să fim acolo sus. Am avut o discuție cu oamenii de la primărie și ei doresc să atacăm promovarea. Dar, e foarte greu numai cu resurse de la Consiliul Local. Va trebui să atragem și afaceriști și firme lângă noi. E dificil, însă, pentru că la nivelul Ligii a 2-a, foarte puțin vin să investească. Din păcate, la Liga 2 sunt diferențe uriașe în sumele care se primesc de la televiziuni, în comparație cu Liga 1. Astfel, la Liga 2, prima clasată ia 25.000 euro, la Liga 1, ultima clasată ia un milion de euro. Și asta în condițiile în care și la meciurile noastre sunt spectatori mulți, cum au fost de exemplu la partida cu FC Argeș, când s-a jucat cu stadionul aproape plin”, a explicat Dumitru Olteanu.

Marți și miercuri, vizita medicală

După primele patru zile de antrenamente din această iarnă, jucătorii lui CS Mioveni vor efectua în această săptămână și vizita medicală.

Astfel, galben-verzii sunt programați marți dimineață la doctor pentru o primă parte a vizitei medicale, aceasta continuând miercuri dimineață. Într-una dintre zile, elevii lui Oprița vor face măsurătorile obișnuite pentru înălțime, greutate, disponibilitate la efort plus diverse examene, iar în alte zile, vor da probe de sânge pentru analize și restul examenelor medicale. Ca și în anii trecuți, vizita se va face pe plan local.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 14 Jan. 2019, 11:52 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă