„Nu cred că există antrenor care să nu viseze la maximum”. Pelici vrea să readucă Mioveniul în Liga 1: „Atacăm pozițiile ce promovează direct, dacă nu, locul 3”

Marius ANGHEL 07 Feb. 2017, 16:48 Pregătiri, amicale

CS Mioveni a încheiat, vineri, un stagiu de pregătire centralizată de 11 zile la Cheile Grădiștei. În toată această perioadă, banca tehnică a echipei argeșene a pus ac­centul pe acumulări și antrenamentele fizice, jo­cul cu mingea și schemele tehnico-tac­tice fiind lăsate în plan secund.

Cu două zile înainte de în­che­ie­rea can­tonamentului, galben-verzii au disptuat și un meci de verificare chiar pe terenul din stațiune, iar în ultima zi s-a jucat un al doilea meci, la Zărnești. La fi­na­lul perioadei de cantonament, antre­norul Alexandru Pelici s-a declarat mulțumit de cum au decurs lu­cru­rile și de ceea ce a văzut la elevii săi. De asemenea, tehnicianul ne-a vorbit și despre pla­nurile pe care le are în partea a doua a campio­natu­lui, atunci când vrea să ajungă cu CS Mioveni pe unul din locurile promovabile, iar în Cupa Ro­mâniei, com­­pe­tiție în care e­chipa este singura repre­zen­tan­tă a Ligii a 2-a, să rămână și după a­ceas­tă etapă sur­pri­za în­trecerii.    

– Domnule profesor, cum a decurs pregătirea de la Cheile Grădiștei?
– După cum știți, echipa s-a aflat într-un stagiu de pregătire centralizată la munte, de 11 zile. Acum suntem la final și cred că, în primul rând, s-a făcut o pregătire fizică bună, care sper să ne ajute în partea a doua a campionatului. Am avut șansă și că vremea a ținut cu noi și ne-am putut desfășura alergările așa cum a trebuit și cum am plănuit. Urmează acum partea a doua a pregătirii de iarnă, cu jocurile amicale, când încercăm să punem la punct problemele tehnico-tactice cu care ne-am confruntat în prima parte a cam­­pionatului.

„Băieții au răspuns bine”

– În această perioadă apar deseori și accidentări ale jucătorilor. Cum ați stat din acest punct de vedere?
– Nu am avut probleme medicale mari. Au fost câteva probleme mici, nu grave, o răceală a unui jucător, Tomozei, care a fost nevoit să lipsească de la un antrenament. Și, din păcate, Cioc a avut dureri la genunchi încă din a doua zi și a și plecat acasă. Sper însă să prindă cantonamentul cu echipa a doua.

Cum au răspuns băieții cerințelor pe care le-ați avut în acest cantonament?
– Cel puțin la partea fizică, băieții s-au pregătit foarte bine, chiar dacă nu e o perioadă foarte plăcută, cea a efortului fizic, și mingea este lăsată pe planul secund. Jucătorii au avut o atitudine foarte foarte bună. Chiar și în lupta cu kilogramele, unde a fost cazul, au răspuns foarte foarte bine. Pot spune că suntem în plan…

„Să câștigăm fiecare meci”

– Ce urmează în perioada următoare?
– Acum vom pune accentul pe pregătirea tehnico-tactică plus jocurile amicale. Avem patru jocuri stabilite, cu Chindia, cu Domnești, apoi la Metaloglobus la București și un ultim joc cu Hărman.

– Ați jucat pe finalul pregătirii centralizate și un joc amical la Cheile Grădiștei…
– Într-adevăr, am făcut acel meci cu Râșnov… Important pentru noi este să gândim în ideea performanței să câștigăm fiecare joc, indiferent de adversar. Trebuie să fim pregătiți mental pentru ceea ce urmează și să jucăm fiecare meci la victorie. Avem nevoie de puncte în campionat pentru a rămâne în obiectiv și a urca în clasament.

„Juniorii mai au nevoie de pregătire”

– Ați avut în cantonament și câțiva juniori de la echipa a doua. Cum s-au prezentat?
– Juniorii s-au pregătit foarte bine și au făcut față cu bine cantonamentului. Sper ca ceea ce au făcut în această perioadă de pregătire centralizată să îi ajute pe viitor. Ei sunt în vederile noastre, sunt jucătorii tineri ai Mioveniului, iar când vor veni din spate, vom conta pe ei. Au fost pe teren în acel prim meci cu Râșnov și s-au mișcat chiar bine, sper să se miște bine și în celelalte partide. În afară de cele patru partide amicale amintite, vom mai avea un joc, cu Șirineasa, în care vom miza mai mult pe ei și pe cei care au evoluat mai puțin și apoi vom trage linie în ce-i privește. Vom stabili un lot de 25 de jucători pentru începerea campionatului. Dar, dacă unii dintre ei nu se vor regăsi în lot, asta nu înseamnă că ei nu vor mai putea urca la echipa mare. Ei sunt mereu în vederile noastre și sunt monitorizați cu atenție.

– Cum îi vedeți pe acești juniori? În cât timp pot deveni oameni de bază la echipa mare?
– Juniorii au de tras în primul rând la capitolul forță. Mai au nevoie de pregătire. Se simte asta în duelurile unu la unu cu un senior. Și apoi mai au de lucrat în joc, la deciziile pe care le iau. Dar asta vine o dată cu experiența, iar de ce vor juca mai mult, de-aia îi va ajuta mai mult în gândirea jocului și luarea deciziilor bune.

„Să fim echilibrați”

– Ce așteptări aveți de la partea a doua a campionatului?
– De la partea a doua a campionatului, și vorbesc aici în numele meu, nu și al conducerii, avem un obiectiv trasat. Eu îmi doresc să câștig fiecare meci. Cele două meciuri cu Steaua de la finalul anului trecut, victoria în amical și calificarea în fața lor în Cupă trebuie să ne fi arătat că putem crede în noi și să avem încredere că putem juca de la egal la egal cu oricine și putem câștiga cu oricine. Prin aceste două jocuri, și oamenii care au venit să ne vadă au așteptări mai mari de la noi și ne obligă la mai mult. Asta este ceea ce îmi doresc, dar trebuie să fii echilibrați… Suntem la patru puncte de locul 3 și la cinci puncte de locul 2 și există șanse să prindem acele locuri care duc în Liga 1. Ideal ar fi să luăm trei puncte cu Călărași, apoi vor veni celelalte etape.

– Știți programul primelor etape, cu Dunărea Călărași, la Tărlungeni și apoi cu UTA acasă… V-ați făcut un plan pentru acest început?
– Așa cum am spus, vreau să câștigăm toate meciurile… Avem bătălia directă cu UTA, un meci foarte foarte important, dar nu decisiv. Important este ca până atunci să câștigăm primele două jocuri. Ca și program, dintre echipele care sunt deasupra noastră în clasament, avem meciuri directe cu Sepsi, Brașov și UTA. Cu alte două, Satu Mare și Juventus, am jucat după cum știți.

„Cupa nu e o încurcătură”

– Multă lume vorbește și se gândește la promovare. Ce ne puteți spune despre acest lucru?
– Eu v-am spus ce îmi doresc. Nu cred că există antrenor care să nu viseze la maximum. Dacă avem posibilitatea, cu siguranță atacăm pozițiile ce promovează în Liga 1 direct, dacă nu, locul 3. Am venit aici să scot maximum din echipa asta și am încredere în băieți. Și ei trebuie să aibă încredere în ei. Trebuie să fim mai maturi un pic în unele momente și să gestionăm momentele de meci mai bine și să nu repetăm greșeala de a ne considera învingători dinainte la vreo partidă.

– În paralel, echipa joacă și în Cupa României. Ne încurcă acest lucru, având în vedere importanța meciurilor din campionat?
– Să dea Dumnezeu să ne încurce cât mai mult…! Cupa nu ne încurcă! E o competiție a surprizelor și eu cred că suntem în momentul de față surpriza Cupei și sperăm să rămânem la fel și după runda asta. Vom găsi resurse să jucăm și în Cupă.

„A crescut concurența”

– Cum este lotul în momentul de față? Este complet, mai e nevoie de întăriri?
– Lotul echipei noastre este unul echilibrat. N-a suferit mari schimbări. Suntem bine, zic eu din acest punct de vedere. Nu ar mai fi nevoie de alte întăriri. Mă declar mulțumit de ce avem la dispoziție. Odată cu venirea lui Andrei Neagoe, cred că am câștigat un plus de experiență și chiar valoare. De asemenea, odată cu revenirea lui Mîrzeanu a crescut concurența pe postul de mijlocaș central. Și cei doi jucători Alexe și Burnea cred că au calități și vor face treabă. De asemenea, și Piscanu este un tânăr jucător născut în ’96, cu care am mai lucrat și îl știu, e din Pitești, deci tot localnic, și poate fi sub vârstă și anul viitor. Cei patru veniți sper să rămănă și, chiar dacă vor exista momente când nu vor prinde locul, ei vor juca la echipa a doua, deci nu va fi problemă.

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)
Foto: FB CS Mioveni

Marius ANGHEL 07 Feb. 2017, 16:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă