Nicolae Dică nu vede nicio favorită certă la promovare și crede că FC Argeș are un atu important: „Acest lucru poate fi un avantaj pentru noi față de celelalte echipe”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Jul. 2019, 13:26 Actualizat: 22 Jul. 2019, 13:27 Pregătiri, amicale
Nicolae Dică nu vede nicio favorită certă la promovare și crede că FC Argeș are un atu important:  „Acest lucru poate fi un avantaj pentru noi față de celelalte echipe”

Nicolae Dică, mana­gerul echipei FC Argeș, s-a declarat mul­țumit de evoluția jucă­to­rilor săi din amicalul de vineri cu Progresul Spartac, câș­tigat de alb-violeți cu 3-0. Golurile piteștenilor au fost reușite de Andrei Blej­dea (două) și Denis Brînzan, fot­baliști transferați în această vară de la Pandurii Târgu Jiu.

Dică a vorbit la finalul acestei dispute despre randamentul jucătorilor, campania de achiziții, noul sezon competițional și lupta la promovare.

Antrenorul spune că nou-veniții încep să confirme așteptările, însă este nevoie de timp pentru a crește în valoare. „Un antrenament bun în ultima zi de cantonament. Este important că am reușit să câștigăm. Am făcut 60 de minute foarte bune în care am reușit să marcăm trei goluri. Ne-am mai creat ocazii de a marca ți nu i-am dat adversarului șanse multe de a înscrie. Apoi am schimbat din nou, am introdus mulți jucători tineri, dar, per total, pot spune că a fost un antrenament bun”, a spus Dică despre meci.

Prepeliță a fost utilizat și ar putea semna în curând

În amicalul cu Progresul Spartac, Andrei Prepeliță a evoluat în ultimele 30 de minute, după o perioadă de două săptămâni în care s-a antrenat cu FC Argeș.

Prepeliță are șanse mari să evolueze pentru FC Argeș în noul sezon competițional. „Am avut o discuție cu el azi. Se antrenează cu noi de două săptămâni. A jucat și el 30 de minute. Vine după o perioadă în care nu a jucat un meci amical sau oficial. Trebui să avem răbdare cu el. E un jucător de mare valoare, a jucat la cel mai înalt nivel și îl cunosc foarte bine”, a declarat Nicolae Dică.

Prepeliță este liber de contract din februarie, după ce și-a încheiat contractul cu Concordia Chiajna. Cele mai importante performanțe le-a realizat alături de FCSB.

„Mai aștept doi-trei jucători”

Acesta este mulțumit de randamentul lui Andrei Blejdea și Denis Brînzan, marcatorii golurilor, însă transmite că mai așteaptă întăriri. „Nou-veniții încep să confirme așteptările. Am adus mulți jucători în această perioadă, trebuie să avem răbdare cu ei, să avem încredere în ei pentru că sunt jucători tineri, de perspectivă, care pot ajunge la un nivel foarte mare, dar ne trebuie timp pentru acest lucru. În următoarea săptămână aștept doi-trei jucători cu experiență. Sper să reușesc să îi aduc”, a mai declarat Nicolae Dică.

Dică își dorește să învingă Ripensia Timișoara și să înceapă cu dreptul noul sezon care va debuta pe 3 august: „Pentru mine nu are importanță cu cine începem campionatul. Orice adversar întâlnim trebuie să avem aceași atitudine, trebuie să avem aceași mentalitate de învingători, să câștigăm fiecare meci, indiferent că jucăm cu Rapid, Timișoara, U Cluj”.

„Atuul nostru este omogenitatea lotului”

Antrenorul echipei din Trivale se așteaptă la un sezon foarte disputat. „Nu știu dacă există vreo echipă care să domine campionatul și să fie favorită certă la promovare, chiar dacă Petrolul, UTA, U Cluj, Rapid au făcut investiții foarte mari în această perioadă. Au adus jucători cu experiență, cu valoare, dar nu pot să spun că există o favorită certă la promovare. Sunt echipele care le știți și voi că se vor lupta pentru promovarea în prima ligă printre care suntem și noi. Sperăm să reușim să facem un an cât mai bun. Atuurile noastre în această luptă este nucleul pe care l-am păstrat, în jur de 14 jucători, care, din punctul meu de vedere, au fost fotbaliști importanți. Acest lucru poate fi un avantaj pentru noi față de celelalte echipe au adus foarte mulți jucători noi. Sper să se vadă acest lucru”, e de părere Dică, aflat la prima experiență pe banca unei echipe din Liga 2.

Articol scris de Marius DUINEA

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Jul. 2019, 13:26 Actualizat: 22 Jul. 2019, 13:27 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă