Național Sebiș a câștigat la limită amicalul cu FC Bihor!

Marius ANGHEL 06 Feb. 2014, 00:19 Pregătiri, amicale
Național Sebiș a câștigat la limită amicalul cu FC Bihor!

Național Sebiș și FC Bihor s-au înfruntat ieri după-amiază într-un interesant meci amical disputat pe terenul echipei de Liga a III-a. La joc a asistat și Ionuț Popa, care a supervizat liderul seriei a V-a din tribune.

Pe un teren bun, care a beneficiat și de lucrări de reabilitare și în fața a circa 100 de spectatori, cele două echipe au prestat un joc plăcut, de angajament, cu destule faze de poartă. Prima parte a fost animată, iar portarii au avut ceva treabă. În minutul 15, Străuț a șutat plasat din afara careului, Merșca a respins in extremis, iar Hadăr a marcat, dar din ofsaid. Sebișenii au replicat peste două minute printr-un șut de la 16 metri a lui Bozian, puțin alături.

Test util pe malul Crișului Alb

Răduca a fost aproape de gol în minutul 24, el nereușind să împingă mingea în poartă din doar 6 metri, după un șut bun a lui Mîndrușcă. Tot gazdele au fost aproape de deschiderea scorului în minutul 35, dar Blănaru, scăpat singur pe contraatac la 40 de metri, s-a complicat și a tras din unghi puțin pe lângă poartă. Bihorul a replicat un minut mai târziu printr-un șut periculos a lui Sorian, Hadăr ratând de puțin intervenția cu balonul, scor la pauză 0-0. În partea a doua jocul s-a mai închis, iar prima mare ocazie a apărut abia în minutul 67, când Coțan a executat bine o lovitură liberă de la 18 metri, dar Fildan a respins în picioarele ivorianului Samuel, care aflat în ofsaid, a șutat peste poartă din 10 metri.

Câteva noutăți în ambele tabere

Deschiderea scorului a survenit totuși cu un sfert de oră înainte de final: în urma unui corner și a unei înghesuieli în careu, Toader a pus latul din 5-6 metri și a marcat cu toată opoziția lui Fildan, care a respins mingea de dincolo de linia porții. Bihorenii au forțat egalarea pe final, dar Merșca a respins bine un vole din 18 metri și amicalul s-a încheiat cu victoria la limită a Sebișului, scor 1-0. 

Noutățile celor de la Național sunt Răduca, venit de la Motru, Chindriș de la UTA II, atacantul ivorian Samuel, aflat în probe, dar și Șerban, jucătorul venit de la tineretul Stelei fiind accidentat. De cealaltă parte, Bihorul propune trei nume noi: Străuț transferat din Liga a III-a (Timiș), Sorian – revenit de la Năvodari și Stancu, sosit de la Bistrița.

„Un meci care a fost mai mult un antrenament fizic, cu o echipă bună, care ne-a învins după o greșeală de marcaj, la o fază fixă. Trebuie să analizăm greșelile, pentru că au fost multe. Pregătim meciurile să și marcăm, fiindcă și de această dată ne-am creat ocazii destule, dar nu am înscris”, a declarat, după meci, antrenorul principal al orădenilor, Alexandru Pelici.

Sebiș (repriza I): Merșca – Mînecan, Morariu, Albert, Neacșu – Răduca, Chindriș, Bozian, Dobricean – Blănaru, Mîndrușcă (36 Miron)
Sebiș (repriza II): Merșca – Feieș, Morariu, Jude, Neacșu – Avădanei, Balint, Beuran, Coțan – Samuel, Miron. Au mai jucat: Higyed, Toader, Susan, Galea. Antrenor: Mihai Petcuț

FC Bihor: Smaranda (min. 62 Fildan) – Letan (46 Mihuț), Mintaș (69 Letan), Fl. Lazăr (78 Bactăr), A. Achim (46 R. Lupu) – M. Popa (46 Haș), Străuț (68 M. Stancu) – S. Ianc, Sorian (76 D. Nichita), Zs. Lukacs (46 Fl. Pop) – Hadăr (46 R. Lukacs). Antrenor: Alexandru Pelici

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 06 Feb. 2014, 00:19 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă