Multe nume noi la reunirea celor de la Sporting!

Marius ANGHEL 22 Jan. 2013, 13:04 Pregătiri, amicale
Multe nume noi la reunirea celor de la Sporting!

Nu mai puțin de 27 de jucători au participat ieri după amiază la primul antrenament din acest an al grupării Sporting Suceava, condus de antrenorul principal Mihai Guriță. Printre ei și foștii echipieri ai Rapidului, Cătălin Pascal și Paul Bosancu.

„Deocamdată nu se pune problema ca Pascal și Bosancu să se transfere la noi. Pur și simplu ei ne-au cerut permisiunea să-i lăsăm să se antreneze alături Sporting într-un cadru organizat. Nu puteam să-i refuzăm, pentru că ușa noastră este deschisă pentru orice fotbalist sucevean care ne solicită ajutorul”, a declarat managerul alb-verzilor, Ciprian Anton.

Recunoscuți pentru politica lor de a crește jucători tineri, cei de la Sporting au completat lotul de jucători în această iarnă cu o serie de fotbaliști de perspectivă, proveniți din propria pepinieră sau de la echipe din nordul Moldovei, cum este cazul lui Florin Antonesi (15 ani), Stejărel Vișinar (15 ani), Ciprian Ungureanu (18 ani, LPS Botoșani), Lucian Leșanu (19 ani, Minerul Iacobeni), Andrei Aioanei (19 ani, CS Gura Humorului), Ionuț Martin (17 ani, CS Gura Humorului) și Nicușor Tofănescu (18 ani, Avântul Volovăț).

Alb-verzii, la mare căutare pe piața transferurilor

De la antrenamentul de ieri a lipsit motivat golgeterul Alexandru Buziuc, care a primit acceptul conducerii clubului de a pleca într-un stagiu de pregătire în Spania cu gruparea de prima ligă FC Vaslui. Cornel Căinari, Constantin Ferariu, Răzvan Bîgu și Cătălin Strugariu au stârnit și ei interesul altor grupări, existând șanse reale ca Sporting să se despartă de ei chiar din această iarnă în cazul unor oferte avantajoase. „Deocamdată, nimic nu este bătut în cuie, există doar tatonări. Avem în plan să-i împrumutăm la alte echipe și pe portarii Cristian Butnariu și Jan Turiță, pentru a li se oferi șansa să apere mai mult”, a precizat Ciprian Anton.

Sucevenii vor disputa nu mai puțin de 15 amicale în intersezon

Referitor la programul de pregătire din intersezon, fotbaliștii de la Sporting vor continua să se antreneze la stadionul Areni în următoarele două săptămâni. Apoi, sucevenii plănuiesc să efectueze un stagiu centralizat de pregătire într-o locație care n-a fost încă stabilită, după care au antamat un turneu în Republica Moldova, unde urmează să-și măsoare forțele cu echipe din primul eșalon, precum Milsami Orhei sau Rapid Chișinău. În tot acest răstimp până la startul sezonului de primăvară, sucevenii vor disputa și un număr de 15 meciuri amicale, în compania unor adversari precum Bucovina Rădăuți, Ceahlăul II Piatra Neamț, CSM Moinești, Oțelul II Galați, Știința Miroslava sau FC Pojorâta.

„Aștept multă seriozitate de la băieți în perioada imediat următoare, pentru că este obligatoriu să facem o pregătire de iarnă foarte bună. Ne așteaptă un retur de campionat cu multe meciuri grele și printr-o pregătire pe măsură dorim să evităm pe viitor sincope de genul cărora ne-am confruntat în tur”, a mărturisit tehnicianul alb-verzilor, Mihai Guriță.

VIDEO de la reunire

Iată care sunt jucătorii prezenți ieri la reunirea grupării sucevene de Liga a III-a Sporting: Hânțescu, Butnariu, Turiță, Pascal, Ungureanu – portari, Ferariu, Căinari, Bîgu, Apetri, Pantea, Azaharioaei, Șuleru, Kuruc, Amănăloiaie, Stănescu, Pamparău, Strugariu, Nechitoaia, Lumaicu, Gheorghiciuc, Ivan, P. Bosancu, Antonesi, Vișinar, Leșanu, Aioanei, Marin și Tofănescu.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 22 Jan. 2013, 13:04 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă