„Mai avem foarte mult de lucru până a ne prezenta bine cu Poli”

Marius ANGHEL 27 Feb. 2013, 15:44 Pregătiri, amicale

FC Oroshaza a remizat la zero cu Damila Măciuca, una dintre pretendetele la promovare din seria de Vest a ligii secunde, dar echipa maghiară nu a făcut față iureșului utist. Cel puțin în partea secundă a amicalului de marți seară, de la Gyula, „Bătrâna Doamnă” și-a surclasat adversarul, iar rezultatul final, de 5-0, putea fi și mai sever pentru trupa din Ungaria.

„Am obținut o simplă victorie într-un meci de pregătire, împotriva unei echipe nu prea bune, chiar slăbuțe. Una peste alta, am făcut un antrenament bun, ne-am atins scopul și nu am avut niciun jucător accidentat pe un teren greu, îngreunat de căderea ploii. Dar, am făcut și greșeli în acest meci, eu știu că mai avem foarte mult de lucru până a ne prezenta bine cu Poli”, a precizat Adrian Falub.

Antrenorul „textilist” comentează și posibilitatea ca marile rivale ale Vestului să dea startul sezonului de primăvară în liga secundă vineri, 8 martie, de la ora 18. „Până la urmă, televiziunea este care va decide pentru noi. Personal, cred că orice zi în plus de pregătire va conta pentru noi, fiindcă am pierdut mult cu amânarea reunirii în această iarnă. Dar, până la urmă, va trebui să ne conformăm și să fim pregătiți să câștigăm cu Timișoara oricând vom juca”, a mai spus Falub.

„Laso e la UTA pentru a demonstra că este peste nivelul ligii secunde”

Fără îndoială, cel mai bun fotbalist al „Bătrânei Doamne” în succesul zdrobitor contra celor de la Oroshaza a fost Maximiliano Laso. Argentinianul s-a simțit ca peștele în apă pe terenul înmoiat de ploaia căzută mai ales pe parcursul primei părți, marcând trei goluri frumoase și participând și la alte acțiuni ăn viteză ale echipei sale. „Mijlocașul de buzunar” putea face chiar „pokerul” dacă nu ar fi trimis peste poartă un penalty obținut de Bîrză.  

Chiar dacă se pregătește la capacitate maximă de doar săptămâni, Laso pare a fi pregătit să simtă gustul primului său succes într-un derby al Vestului. „El asta trebuie să facă, să înscrie și să dea pase de gol. De aceea a și venit la Arad, să demonstreze că e un fotbalist bun, mult peste nivelul ligii secunde din România”, consider Adrian Falub.

Antrenorul „alb-roșiilor” și-a exprimat opinia și despre Sindou Dosso. Atacantul ivorian s-a remarcat și el în partida cu Oroshaza printr-un șut în cross ce a ocolit de puțin poarta adversă, dar și cu pasa perfectă de gol de la reușita cu numărul doi a lui Laso. Jucătorul de culoare a evoluat extremă dreapta în prima repriză și a colaborat destul de bine cu Feussi, iar după pauză s-a zbătut mult ca vârf împins în locul lui Silvășan. „Are calități destul de multe și bune, dar e dificil să ne dăm seama dacă e exact ceea ce căutăm. Valoare are, asta e sigur”, spune Adrian Falub.

În acest moment, acesta are în echipă nu mai puțin de patru portari, însă doar tânărul Andrei Cioară se poate considera jucătorul UTA-ei și în retur. Rămânerea lui Remo Amadio nu e nici acum sigură, deși italianul nu se mai poate muta decât în campionatele din estul Europei în momentul acesta, ceea ce este puțin probabil să se întâmple. Francezul Matijas și sârbul Milenkovic se luptă și ei pentru un loc în lotul arădenilor, dar Adrian Falub lasă să se înțeleagă că se gândește în altă parte: „Încercăm să găsim un portar de valoare, un punct fix în echipă. Avem discuții cu mai mulți fotbaliști, sperăm să concretizăm măcar una dintre ele până la finalul acestei săptămâni sau cel târziu până la ora partied cu Poli. Unui portar nu-I trebuie relații de joc cu restul colegilor, el trebuie să-și facă treaba sa”.

Sursa: Sport Arad
Foto: Sorin Dani Muscă

Marius ANGHEL 27 Feb. 2013, 15:44 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă