Gugulanii, pedepsiți pe teren propriu de Ripensia. Pisano a tras primele concluzii despre lot. Doi italieni „vor avea un rol foarte important”

Apetitul caransebeșenilor pentru fotbal a ieșit încă o dată la iveală sâmbătă, 1 august, atunci când, pe stadionul Municipal din Parcul Teiuș, în prezența a peste 100 de spectatori, s-a disputat primul meci amical al gugulanilor din campania de pregătire a ediției 2015-2016 de campionat, în compania Ripensiei Timișoara, formație care evoluează în Liga a IV-a. Pentru ca noua conducere a clubului gugulan să-și facă o imagine cât mai bună asupra jucătorilor, având în vedere că în lot figurau nu mai puțin de 26 de fotbaliști, s-au jucat trei reprize a câte 30 de minute.

Primele două acțiuni mai importante și le-au trecut în cont gazdele, în minutele 2 și 16 Lupu trimițând balonul pe lângă poarta apărată de Ciui. În replică, oaspeții au avut o fază periculoasă în minutul 24, Pascal prinzând șutul expediat de Toma de la 18 metri, și în minutul 29, când portarul caransebeșean a respins cu un reflex spectaculos șutul din 6 metri al lui Trifu.

Scorul a fost deschis în minutul 32, după o fază prelungită de atac a timișorenilor, când fundașii gazdelor au ezitat în lanț, iar Toma a trimis necruțător, de la 14 metri, la semiînălțime, făcând inutilă intervenția lui Pascal.

Caransebeșenii puteau egala în minutul 40, când Domil, bine angajat în adâncime, a rămas singur cu Ciui, însă portarul oaspeților s-a opus golului. Gazdele au mai avut o fază frumoasă în minutul 50, când în urma unei lovituri libere de pe partea dreaptă, executată de La Vecchia, fundașii timișoreni au respins, iar Livan a expediat o torpilă de la 35 de metri, balonul fiind scos în ultimul moment de sub bară de Ciui.

În minutul 57, în urma unei colaborări între Ungureanu și Toma, acesta din urmă a expediat un șut din marginea careului care s-a oprit în bara transversală, pentru ca peste doar două minute, după o fază trasă parcă la indigo, Toma să marcheze la colțul scurt al porții apărate de Birăiescu.

Caransebeșenii au avut și ei o bară în ultimul minut al celei de a doua reprize, când Poenaru a expediat, de la 20 de metri, un șut care s-a oprit în stâlpul din dreapta al porții lui Ciui.

Golul de 3-0 a fost înscris de Ungureanu, din lovitură liberă de la 20 de metri, dictată în urma unui fault asupra lui Popa, balonul ducându-se în stânga lui Birăescu, care s-a văzut nevoit să scoată mingea din plasă.

Caransebeșenii au avut două faze importante în minutele 78, când portarul Rădulescu a scos de sub bară mingea trimisă de La Vecchia din lovitură liberă de la 25 de metri, și 85, când același La Vecchia l-a angajat în careu pe Lupu, șutul acestuia, de la doar 10 metri, ducându-se peste poarta timișoreană.

Ultimul gol al partidei a fost înscris în minutul 86, când Herțanu a recuperat un balon la 25 de metri, i-a pasat în adâncime lui Berescu, iar acesta, ajuns în careu, a înțepat mingea pe lângă Birăiescu, ieșit în întâmpinare.

FC Caransebeș a început în formula: Pascal, Cerbone, Goșa, Hamza, H. Bona, Suciu, Telecican, Lupu, Bușu, Roman, Bălan; pe parcurs au mai evoluat Birăiescu, Matica, L. Vătafu, Mimiș, Vădrariu, Suru, Avramescu, Poenaru, Livan, La Vecchia, Domil, Marițescu, Curelea, Stepanescu și Iancu. Antrenor, Giovanni Pissano.

Ripensia a evoluat în formula: Ciui (Rădulescu 60) – Popa, Francescu, Luca (Ciobai 46), Toma – Zaluschi (Stancu 70), Briciu (Nechifor 70), Ungureanu – Nanu (Herțanu 60), Trifu (Berescu 55), Blănaru (Popescu 65).

Pisano și stafful său au făcut prima selecție și au tras primele concluzii

Așadar, din vechea gardă, rămân în continuare la echipă Pascal, Birăiescu, Goșa, Lupu, Bușu, Roman, Suru, Săulescu (care revine de luni la antrenament) și Negoescu (accidentat), iar dintre cei testați, La Vecchia, Cerbone.

„Meciul de astăzi a fost un test, pentru că am avut 18 jucători în probe, care trebuiau să demonstreze că au valoare pentru campionatul în care evoluăm și, așa cum mă așteptam, mulți dintre aceștia, cincisprezece, de mâine nu vor mai veni la antrenament, deoarece în momentul de față nu se găsesc la nivelul pe care noi îl cerem de la ei. Dintre toți cei care au jucat în campionatul trecut pentru FC Caransebeș și s-au prezentat la acest meci, i-am păstrat pe toți. S-a văzut experiența dobândită, în modul cum s-au exprimat pe teren, au jucat un sezon într-un campionat care nu este deloc ușor, și mă refer la Liga a II-a, eu însumi am avut contact cu el, în returul trecut, la CS Balotești, când am văzut că dificultățile sunt foarte mari și trebuie să fii foarte bine pregătit, iar noi nu vrem să facem nicio greșeală. Știm că suporterii, orașul Caransebeș își doresc performanță. Cei pe care nu i-am păstrat în lot nu că sunt slabi, sunt, bunicei, dar încă nu sunt pregătiți la nivelul pe care îl dorim noi.

Trebuie amintit că am început pregătirea foarte târziu, iar acest lucru contează foarte mult. Vom încerca, ușor-ușor, să omogenizăm echipa, astfel încât la primul meci oficial să fim foarte bine pregătiți. Cei care în ultimele zile s-au antrenat așa cum s-au antrenat, atât cât am văzut, ne-am dat seama că nu au făcut-o așa cum ne așteptam noi, pregătirea fizică fiind foarte scăzută, dar vom face, noi, stafful, tot ce ne stă în putință pentru ca la primul meci de campionat, în 29 sau 30 august, atunci când va fi, să ne aflăm la maximum în ceea ce privește forma fizică. Referitor la venirea de noi fotbaliști, încercăm să aducem șase sau șapte jucători din străinătate, plus câțiva tineri români de perspectivă, dar care au deja selecții în Liga I, și căutăm să facem o echipă cât mai competitivă, așa încât să avem un cuvânt greu de spus în acest campionat al Ligii a II-a.

Staff-ul nostru a făcut această selecție, astăzi, și sperăm și credem că am făcut alegerea cea mai bună, menținându-i în lot doar pe cei mai buni, pe cei care meritau să evolueze în viitorul campionat sub culorile clubului din Caransebeș, iar noi încercăm, prin cei care se ocupă de partea transferurilor, să aducem jucători buni și utili echipei.

Pe Alessandro La Vecchia, care a jucat în Thailanda în ultima perioadă, dar a evoluat patru ani și la juniorii lui Juventus Torino, și pe Adelio Cerbone, de la L”Aquilla, echipă din Serie B, îi cunosc bine, vor rămâne în lot, în ciuda dificultăților de ordin fizic din prezent, deoarece sunt jucători care, când sunt la potențial optim, vor avea un rol foarte important în echipă”, a spus Giovanni Pisano.

Tehnicianul italian a mai adăugat că miercuri, 5 august, era programat un al doilea amical cu Național Sebiș, în deplasare, dar, dată fiind distanța mare și faptul că staff-ul dorește ca în această perioadă să se pună accent pe pregătirea fizică și tactică, precum și pe omogenizarea echipei, s-a renunțat la această partidă.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă