Forfotă mare la Brăila! Dacia Unirea are în probe „jucători din toată lumea”. Antrenorul Gheorghe Barbu încă nu a semnat

Marius ANGHEL 25 Jul. 2018, 11:29 Pregătiri, amicale

După-amiaza de luni a fost una cu două evenimente importante la Stadionul Municipal din Brăila. Pe suprafața de joc a bazei sportive, noul antrenor al Daciei Unirea, Gheorghe Barbu, a condus, de la ora 17:00, un antrenament la care au participat 22 de jucători, majoritate fiind veniți în probe. Conform propriei declarații, antrenorul nu a semnat încă un contract cu clubul din Liga 2, înțelegerea urmând, cel mai probabil, să se parafeze până la finalul acestei săptămâni.

Rugat să vorbească despre lotul de jucători pe care îl are la dispoziție, Gheorghe Barbu a spus doar atât: „Încă nu am semnat cu Dacia Unirea. Peste câteva zile vom lămuri și acest aspect și apoi vom discuta”.

Foarte vag, dar cu un ton promițător, a vorbit despre jucătorii care se pregăteau sub comanda lui Barbu noul manager al clubului, Cristian Hossu. „Dacia Unirea este în reconstrucție. Avem în acest moment, în probe, jucători din toată lumea. Nu are rost să dăm nume deocamdată, pentru că unii vin alții pleacă, dar cu siguranță vom alcătui o echipă competitivă în cel mai scurt timp”, a precizat Cristian Hossu.

Jucătorii sosiți luni dimineață, majoritatea de culoare, urmau să fie testați în două partide amicale: marți într-un joc de verificare cu ACSC Cazasu și astăzi, 25 iulie, într-o partidă cu Sporting Liești.

Tensiuni în tabăra juniorilor

Dacă în tribună câțiva spectatori brăileni urmăreau ce se petrece pe dreptunghiul verde, în fața tribunei principale, în jur de 20 de jucători juniori ai clubului brăilean, alături de antrenorul lor, Puiu Antohi, îi așteptau pe cei din conducerea clubului la discuții.

Părinții copiilor legitimați la club au venit deciși să discute despre viitorul acestora, nemulțumiți pe undeva de faptul că Dacia Unirea nu le-a oferit nimic, în schimb vrea bani ca să-i lase să plece.

„Contractul meu cu Dacia Unirea a expirat pe data de 30 iunie, iar acum părinții nu ar mai dori să-i lase la acest club. Jucătorii și părinții au contactat conducerea clubului și astăzi vom avea o discuție de principiu, una care să înlăture această stare de incertitudine. Părinții sunt dispuși să plătească grila de formare, numai ca acești copii să se pregătească în continuare cu mine. Să fie clar, eu nu am forțat pe nimeni să facă acest pas, fiecare face ceea ce dorește”, a declarat antrenorul Puiu Antohi.

„Noi am venit deciși să-i luăm pe copii de la acest club. Dacia Unirea nu le-a oferit nimic, noi am plătit cantonamentele, noi le-am asigurat toate condițiile ca să învețe tainele fotbalului. Deocamdată am purtat o primă discuție cu vicepreședintele Vasile Popa, urmând ca, în cel mai scurt timp, să rezolvăm această problemă. Copilul meu nu mai are viitor la acest club, el vrea să joace fotbal și voi încerca să-i ofer această șansă. Am primit asigurări că peste câteva zile conducerea Daciei Unirea va vorbi cu fiecare părinte în parte”, a punctat tatăl fotbalistului Daniel Orășanu.

„De la clubul formator, la care este legitimat, sportivul poate pleca doar în condițiile în care clubul la care va avea contract își asumă acoperirea cheltuielilor de formare până la momentul în care are loc transferul celui în cauză. Noi atragem încă o dată atenția asupra prevederilor articolelor 66 și 83 din Regulamentul Disciplinar al FRF. Iar pedepsele pentru încălcarea lor sunt drastice și o parte dintre ele sunt deja afișate pe site-ul clubului Dacia Unirea. Noi vom discuta cu părinții și jucătorii în litera regulamentelor”, a declarat Vasile Popa, vicepreședintele Daciei Unirea.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, au mai fost astfel de tensiuni la sediul Clubului sportiv de fotbal Dacia Unirea Brăila, mai mulți părinți protestând la ușa clubului, pe Stadionul Municipal, supărați că nu-și pot transfera copiii, legitimați la Dacia Unirea Brăila, la alte cluburi de fotbal din județ.

Fuziune între Dacia Unirea și Blue Stars la juniori

Pe site-ul oficial, Dacia Unirea a anunțat că loturile de juniori ale cluburilor de fotbal Dacia Unirea Brăila și Blue Stars Brăila, precum și staffurile de antrenori ale acestora, au fuzionat începând de marți, 24 iulie 2018, în urma protocolului de colaborare semnat de președinții celor două grupări.

Potrivit înțelegerii, loturile de juniori din categoriile A-E ale celor două cluburi s-au unit, în cadrul Centrului de copii si juniori.

Juniorii brăileni vor evolua în campionatele naționale sub numele Dacia Unirea Brăila, în timp ce coordonarea activității Centrului de copii și juniori va fi asumată de conducerea Blue Stars Brăila.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 25 Jul. 2018, 11:29 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă