FC Hermannstadt a plecat în cantonamentul din Antalya. „Este o premieră”. Sibienii s-au despărțit de încă doi jucători

Marius ANGHEL 31 Jan. 2018, 15:17 Pregătiri, amicale
FC Hermannstadt a plecat în cantonamentul din Antalya.

FC Hermannstadt, a doua clasată din Liga 2, a plecat astăzi în primul cantonament extern pe care îl face de la înființarea sa, din 2015.

Fotbaliștii sibieni antrenați de Alexandru Pelici au decolat, astăzi la prânz, de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni, cu destinația Antalya, acolo unde vor efectua al doilea stagiu de pregătire din această iarnă. Divizionara secundă se va caza la Aska Lara Resort & Spa Hotel și va susține cinci meciuri de verificare în Turcia.

„Pentru echipa noastră, acest cantonament este o premieră, e primul pe care-l facem în afara țării. Am ales această variantă, deoarece avem nevoie de terenuri bune, cu iarbă, pentru a ne putea pregăti cât mai bine pentru retur. Costul unui astfel de cantonament nu e mai mare decât dacă am fi ales varianta să ne pregătim în țară. Și pentru jucători, acest cantonament în Antalya este o provocare. Echipa e motivată, s-a văzut asta în cele trei meciuri amicale susținute la Sibiu, pe perioada primului cantonament. Vom disputa cinci amicale în Antalya, cu echipe bune. În momentul de față cunoaștem numele a patru din cei cinci adversari. Vom întâlni liderul din Kosovo și pe ocupantele locurilor 2 din eșaloanele secunde ale Ungariei și Serbiei. De asemenea, vom avea un meci împotriva campioanei Turkmenistanului, echipă care a jucat în ultimii ani în Cupa Campionilor Asiei. Sperăm să fie un cantonament reușit și să își arate roadele în retur, în lupta pentru promovare”, a declarat președintele FC Hermannstadt, Teodor Birț.

Cîrstean și Neacșa se despart și ei de echipa sibiană

Față de lotul din tur, FC Hermannstadt nu va mai conta pe Dan Roman, Radu Necșulescu, Adrian Cîrstean și Alexandru Neacșa, aceștia doi din urmă fiind despărțiri de ultimă oră. La capitolul noutăți, în avionul de Antalya au urcat Angel Baumann (portar), Olivian Surugiu, Alexandru Coman, Alexandru Târnovan și Marius Cătinean (toți patru mijlocași).

„Suntem în grafic cu pregătirea. Jucătorii care au acuzat probleme medicale pe perioada primului cantonament, cel de la Sibiu, și-au revenit între timp. Începem etapa a doua a pregătirilor, care este cel puțin la fel de importantă ca și prima. În Antalya vom pune mai mult accentul pe relațiile de joc. Este îmbucurător faptul că ne vom putea pregăti pe terenuri foarte bune. Sperăm să fim feriți de accidentări și să reușim să facem o pregătire cât mai bună”, a spus, la rândul său, antrenorul principal Alexandru Pelici.

Tot în Antalya, din Liga 2, se pregătește de pe 24 ianuarie și Dunărea Călărași, liderul clasamentului, în timp ce a treia clasată, Chindia Târgoviște e în cantonament la Mogoșoaia. Majoritatea echipelor din eșalonul secund se pregătesc pe plan local pentru partea a doua a sezonului.

Marius ANGHEL 31 Jan. 2018, 15:17 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă