FC Farul l-a pierdut pe Ciobanu. Fundașul a plecat din cantonament, nemulțumit din cauza restanțelor. Brașoveanu îi răspunde: „A fugit de concurență”

Marius ANGHEL 11 Aug. 2015, 14:59 Pregătiri, amicale
FC Farul l-a pierdut pe Ciobanu. Fundașul a plecat din cantonament, nemulțumit din cauza restanțelor.** Brașoveanu îi răspunde:

FC Farul a pierdut unul dintre tinerii jucători pe care îl avea în lot și pe care se baza în noul sezon datorită faptului că acesta nu a mai rezistat să continue fără să fie plătit. Fundașul central Daniel Ciobanu (21 ani) a plecat din cantonamentul local al constănțenilor la Iași, acasă, acuzând restanțele financiare pe care le are clubul față de el.

„În cazul meu, restanțele se ridică la șapte luni. Nu mai am niciun ban, nici părinții nu au de unde să-mi dea. Joi, am discutat și am transmis ca ori să renunț la bani și să fiu lăsat liber de contract, ori să mi se dea acum unul – două salarii și, dacă au nevoie de mine în continuare, să mă păstreze. Am spus că aștept un răspuns până duminică. Mi s-a spus însă că pot pleca chiar atunci. Ieri (n.r. duminică), am părăsit cantonamentul, anunțând inclusiv antrenorii, și m-am întors acasă, la Iași”, a declarat Daniel Ciobanu pentru Ziua de Constanța.

Președintele executiv al FC Farul l-a contrazis pe jucător, transmițând că acesta are de primit mai puțini bani și că i-ar fi promis că-i va da în tranșe până la finalul lunii septembrie. Auraș Brașoveanu spune acum că Ciobanu va răspunde pentru această escapadă printr-o suspendare până la expirarea contractului. Șeful constănțenilor mai declară că jucătorul nu este la prima astfel de faptă și că ar fi fugit din cauza concurenței.

„Jucătorul a spus că vrea să plece și că este dispus să renunțe la restanțe. Acestea nu sunt însă atât de mari pe cât a spus el. Ciobanu are de primit bani pe trei luni și 20 la sută din a patra lună. La fel ca întregului lot, drepturile financiare din sezonul trecut i-au fost diminuate cu 25 la sută pentru clasarea pe ultimul loc. Vineri, Giani Nedelcu, președintele Consiliului Director, a transmis prin mine că Farul nu are intenția de a renunța la Ciobanu. Jucătorului i s-a transmis că dorința clubului e de a continua colaborarea. Până la sfârșitul lunii septembrie, în tranșe, restanțele către el se închid. A plecat amenințând că nu-l mai interesează. Va răspunde pentru faptul că a părăsit cantonamentul. Va fi suspendat pe perioada rămasă din contract, un an. Bănuiesc că a fugit de concurență. În cazul său, există precedent. Și în iarnă a plecat, dar apoi s-a întors”, a spus Auraș Brașoveanu pentru aceeași sursă.

Altfel, FC Farul are vineri, la Constanța, programat un amical cu Delta Dobrogea Tulcea, miercuri, 19 august, se deplasează la Brăila pentru un test cu Dacia Unirea, apoi vor avea programat, pe 26 august, primul meci oficial, în turul IV al Cupei României.

Marius ANGHEL 11 Aug. 2015, 14:59 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă