FC Bihor s-a impus la limită în ultimul amical

Mihai Andries 21 Aug. 2014, 12:12 Pregătiri, amicale
FC Bihor s-a impus** la limită în ultimul amical

FC Bihor și-a încheiat seria jocurilor amicale din această vară, miercuri, la Stadionul „Iuliu Bodola”, unde a primit replica formației de liga a III-a CS Oșorhei. Meciul, similar oarecum cu cel de sâmbătă cu Național Sebiș, s-a încheiat cu același scor, de 1-0, după ce „roș-albaștrii” au marcat unicul gol al disputei în prima repriză, prin Speroni, în minutul 23. Din nou, tehnicianul gazdelor, Alexandru Pelici, a început cu o formulă de joc 1-3-4-3, care a modificat-o însă pe parcurs, transformând-o acum în 1-4-4-2. De altfel, antrenorul echipei orădene a căutat pe durata celor șapte jocuri amicale din această vară diferite formule de echipă, pentru a putea fi pregătit de orice situație în timpul sezonului oficial.

Prima acțiune a disputei s-a consumat în minutul 9, când Speroni  a șutat pe jos de la 20 de metri, dar a reținut portarul Deac. În replică, în minutul imediat următor, Ember de la oaspeți a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, dar a trimis peste poartă. În minutul 23 s-a deschis scorul și s-a marcat golul care s-a dovedit a fi în cele din urmă și unicul al disputei. În urma unei lovituri de colț, de pe partea stângă, executată foarte bine de Sorian, mijlocașul Speroni a reluat cu capul din patru metri în poartă. Apoi, un minut mai târziu, R. Lukacs a fot aproape de majorarea scorului, dar deși se afla în poziție centrală, la 16 metri, a șutat pe jos și a respins portarul Deac în corner.

Până la pauză, fiecare echipă și-a mai trecut în cont câte o ocazie. În minutul 41, Străuț a șutat de la 28 de metri, peste poartă, iar în minutul 44, în urma unei combinații frumoase a celor de la Oșorhei, Ember a șutat de la 18 metri puțin peste transversală. În repriza a doua, prima acțiune s-a petrecut în minutul 50, când FC Bihor a avut din nou o ocazie bună, dar Dobrescu a șutat în blocaj, iar mai apoi, Nichita a trimis din 8 metri în portar. În minutul 58, R. Lukacs a avut o acțiune pe partea dreaptă, finalizată cu un șut respins în corner de portarul Hava. Zece minute mai târziu, în minutul 68, Haș a șutat de la 18 metri, pe lângă poartă, iar în minutul 83, Sorian a fost angajat singur în careu, dar din 8 metri, vrând să trimită peste portar, i-a trimis în brațele acestuia. Până la final s-a mai consemnat șutul lui Dobrescu, în minutul 87, de la 18 metri, peste poartă.

VEZI O GALERIE FOTO DE LA FC BIHOR – CS OȘORHEI

„Din nou ne-am creat destule situații de gol, poate mai clare decât în jocul cu Sebișul. Am fost de două sau de trei ori în raport de unu la unu cu portarul. Încă nu reușim să înscriem din aceste poziții ideale, dar sperăm ca până la debutul oficial să ne revină luciditatea și concentrarea, pentru că acolo se poate face diferența. Până la urmă e bine că am înscris, am câștigat trei puncte din nou. Sunt șapte jocuri amicale pe care le-am avut acum, comparativ cu cele șapte pe care le-am avut în iarnă, acum am făcut cu un punct în plus față de iarnă, deci, e un progres, atunci am pierdut două jocuri în pregătiri, acum am pierdut unul. E adevărat că atunci am avut adversari de calibrul lui Poli, Vâlcea, dar și acum am avut o dublă cu Satu Mare și am reușit să câștigăm cu Sebișul și cu Oșorheiul cele două jocuri pe care le-am pierdut în iarnă. Până la urmă nu asta contează, important e că suntem încrezători și că avem speranțe că ne putem duce la bun sfârșit obiectivul pe care-l avem de îndeplinit”, a declarat, după meci, antrenorul principal al echipei FC Bihor, Alexandru Pelici.

FC BIHOR – CS OȘORHEI 1-0 (1-0)
A marcat: Speroni (min. 23)

FC Bihor: Sălăjan – Fl. Lazăr (min. 46 V. Dobrescu), Bactăr, Țoca – Mihuț (min. 57 Letan), Străuț (min. 57 Haș, min. 88 I. Cuc), Speroni (min. 62 M. Stancu), A. Achim (min. 82 Lorincz) – Sorian (min. 88 Negrea), R. Lukacs (min. 71 Ludușan) și Zs. Lukacs (min. 34 Nichita, min. 62 M. Vlad, min. 85 I. Ban). Antrenor: Alexandru Pelici.
CS Oșorhei: Deac (min. 46 Hava) – Turcan (min. 81 Mălai), Pintea (min. 73 Teșan), Ș. Pop, Andor – Magda (min. 67 Junc), Ember, S. Ban (min. 46 Costea), Moise (min. 46 Lavrincsik) – Trip și Hosu (min. 70 Giura). Antrenor: Rudy Kovacs.
Au arbitrat: Răzvan Lădar – Ionuț Cheregi și Nicolae Tătar (toți din Oradea)

În total, din cele șapte jocuri amicale din această vară, FC Bihor a obținut patru victorii, a înregistrat două rezultate de egalitate și a suferit o singură înfrângere. Marți, 26 august, de la ora 17.30, echipa orădeană de fotbal va susține prima partidă oficială a noului sezon, la Baza Luceafărul, va întâlni echipa CSC Sânmartin, în turul IV al Cupei României.

Sursa: FC Bihor

Mihai Andries 21 Aug. 2014, 12:12 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă