FC Bihor a demarat pregătirile cu 32 de jucători!

09 Jul. 2012, 16:44 Pregătiri, amicale
FC Bihor a demarat pregătirile** cu 32 de jucători!

După vacanța care a durat aproximativ o lună, componenții echipei orădene de fotbal FC Bihor s-au reunit luni la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” în vederea demarării pregătirilor pentru următorul sezon competițional.

La prima strigare a antrenorului Gheorghe Ghiț au răspuns prezent 32 de jucători, mare parte dintre ei componenți ai lotului din ediția trecută de campionat. Printre noutăți s-au numărat mijlocașul central Dragoș Militaru, de la Unirea Alba Iulia, portarul Valentin Coca, de la FC Argeș, portarul Pogacsics Krisztian, revenit după împrumutul din Grecia, și mai mulți tineri jucători de la centrele de juniori de la FC Bihor și Liberty, precum portarul Ionuț Pop (FC Bihor) și jucătorii de câmp Valentin Petricău (FC Bihor) și Sebastian Matei (Liberty).

La capitolul reveniri s-au mai numărat și Ionescu (Unirea Valea lui Mihai), Țoca (Ungaria) și Paul Achim (FC Baia Mare).

Au lipsit, motivat, Zanardini, învoit până marți, Diarra și Hadăr, învoiți până miercuri. De asemenea, printre absențe se mai numără și mijlocașul Ciprian Selagea și atacantul Adrian Mărkuș, aflați în pregătire cu Dinamo în Austria.

Președintele FC Bihor Șerban Morcan a declarat că este foarte posibil ca Selagea să rămână la Dinamo, iar Mărkuș să se întoarcă acasă.

Potrivit acestuia, la capitolul plecări, FC Bihor se va despărți în această vară de 9 sau de 10 jucători, „fotbaliștii care au fost mai mult rezervă”. „Sperăm, în primul rând să avem un campionat mai bun, mult mai bun decât cel de anul trecut. În privința unui obiectiv sunt ceva mai rezervat. După doi ani în care am avut de suferit eu sper totuși ca anul acesta să iasă soarele și pe strada noastră. Avem câțiva jucători în probe, vedem în funcție de ce va stabili antrenorul, vom vedea cu care ei vom discuta pentru contract, iar 9 jucători din vechea trupă vor părăsi clubul”, a afirmat președintele Morcan.

Dintre aceștia se știu deja șase cărora le-au fost reziliat contractul. Este vorba despre portarii Popescu și Fildan și jucătorii de câmp Danci, Sfârlea, Bârză și Birtalan.

După vizitele medicale, luni și marți, jucătorii orădeni se vor pregăti pe plan local, iar în perioada 1-11 august, vor merge în cantonament în Austria sau Italia.

În ceea ce privește jocurile amicale, au fost perfectate deja primele două, pe data de 21 iulie, acasă, cu Tricolorul Alparea, și pe 28 iulie, la Gyula, cu Szeged.

Cât privește parteneriatul dintre Consiliul Județean și cel Local, pe de-o parte, cu firma Liberty, acesta se va prelungi. „Cele două părți au căzut de acord asupra prelungirii parteneriatului, pe un an, cu opțiune de prelungire pentru încă unul, doar că nu a fost parafat încă”, a mai precizat Șerban Morcan.

La rândul său, Gheorghe Ghiț a declarat că echipa pornește în noul sezon cu „mult entuziasm”. „E un început, sper să punem la punct chestiunile organizatorice și apoi, încet, încet să intrăm în efort și să ne pregătim foarte bine. Vor fi și jucători noi, dar rămâne de văzut cine vor fi aceștia, fiindcă vom selecta dintre ei”, a declarat tehnicianul.

Sursa: Bihoreanul

09 Jul. 2012, 16:44 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă