FC Argeș, fără greșeală în amicale! Cu Bascov s-a descătușat în repriza secundă. Săndoi: „Sunt sigur că vom arăta așa cum trebuie la primul meci oficial”

Marius ANGHEL 11 Feb. 2019, 14:26 Pregătiri, amicale

FC Argeș a obținut, sâmbătă după-amiază, o victorie la scor în cel de-al treilea amical din această perioadă competițională. Echipa din Trivale a învins-o cu 5-1 pe Unirea Bascov, ocupanta locului 9 în Seria a 3-a a Ligii 3.

Partida s-a disputat pe terenul 3 al stadionului „Nicolae Dobrin” și a fost dominată de la un capăt la altul de către alb-violeți, care, în afară de cele cinci reușite, au mai irosit și alte oportunități de a mai înscrie.

După 20 de minute în care piteștenii și-au creat ocazii de gol, bascovenii au deschis scorul contrar cursului jocului. David a transformat o lovitură liberă de la 18 metri și l-a învins pe Octavian Popescu. Bucuria oaspeților nu a durat decât câteva minute, pentru că Vasile Buhăescu (28) a restabilit egalitatea cu un șut din interiorul careului.

După revenirea de la cabine, trupa lui Emil Săndoi a forțat desprinderea pe tabelă. În decurs de doar cinci minute, Buhăescu (65, 70) a realizat hat-trick-ul, speculând erorile din defensiva oaspeților. Presiunea constantă pusă pe adversar de către alb-violeți a destabilizat și mai mult defensiva Bascovului, care a mai cedat în două rânduri. Tandemul Alin Popa – Andrei Nilă a făcut șah-mat apărarea Unirii, acesta din urmă reușind să-și treacă și el numele pe lista marcatorilor în minutul 84. Apoi, Alin Popa a scos și o lovitură de la 11 metri, care a fost transformată de Ionuț Năstăsie (90).

FC Argeș continuă să rămână neînvinsă în jocurile de verificare din 2019. Alb-violeții s-au impus cu 2-0 în amicalul cu liderul Ligii a 4-a Argeș, Real Bradu, au câștigat cu 3-1 partida cu Academica Clinceni, ocupanta locului 2 din Liga a 2-a, și s-au impus cu 5-1 în disputa cu Unirea Bascov. Până la primul meci oficial din 2019, FC Argeș mai are de jucat pe 13 februarie, la Pitești, cu ACSO Filiași și pe 16 februarie, în deplasare, cu CSM Slatina.

FC Argeș: Oct. Popescu – Oancea, Turda, Vișa, Ct. Stan – Ed. Florescu, R. Costin, Andr. Șerban, Vas. Gheorghe – Buleică, Buhăescu. După pauză au mai intrat: Grecu, Șerbănică, Hrenic, Ct. Barbu, I. Năstăsie, Andr. Panait, Nilă, A. Popa
Antrenor: Emil Sandoi

Unirea Bascov a început jocul în formula: Șerban – Oreviceanu, Stancu, Negoiță, Marin – Piscanu, Iamandi, David, Dima – Comănescu, Dalu
Antrenor: Adrian Dulcea

Săndoi: „Un test util de pregătire”

La finalul meciului cu Unirea Bascov, Emil Săndoi s-a declarat mulțumit. Antrenorul Argeșului este convins că, la startul părții secunde a sezonului, echipa sa va arăta foarte bine.

„Era ultima zi de cantonament și am vrut să încheiem această perioadă de pregătire cu un meci amical. Cred că băieții erau puțin și cu gândul acasă, la familii, după două săptămâni de cantonament. Pot spune că ne-am pregătit bine în această perioadă. Jocul acesta a fost un antrenament util pentru noi. Am făcut o pregătire bună în această perioadă precompetițională și am mai schimbat și sistemul de joc. Au fost lucruri tactice pe care trebuie să le învețe băieții. Consider că s-au adaptat destul de bine cerințelor mele. Și ca efort a fost ok. În continuare ne vom pregăti pentru startul părții secunde a campionatului. Sunt sigur că vom arăta așa cum trebuie la primul meci oficial din 2019, cel cu Metaloglobus București. Îmi doresc foarte mult să debutăm cu dreptul și să avem un parcurs cât mai bun în acest retur de campionat”, a spus Săndoi. 

Dulcea: „Diferența de valoare și-a spus cuvântul”

De partea cealaltă, Adrian Dulcea, antrenorul Unirii Bascov, s-a declarat parțial mulțumit de jocul echipei sale. Fostul jucător al lui FC Argeș a spus că diferența de valoare s-a văzut în amicalul de sâmbătă.

„Chiar dacă am pierdut la scor, pot spune că am făcut un meci bun în prima repriză. După pauză s-a văzut diferența de valoare dintre rezervele Unirii Bascov și ale celor de la FC Argeș. Valoarea și-a spus cuvântul. Am avut și câțiva jucători accidentați, iar lipsa acestora s-a văzut în angrenajul echipei. Noi suntem acum într-o perioadă de căutări, dar pot spune că suntem în grafic pentru perioada în care ne aflăm. Mai avem perfectate încă trei meciuri de verificare. Îmi pare rău că jucătorii au fost scoși din circuit din cauza problemelor medicale. Este o perioadă de acumulări fizice și este important ca toți fotbaliștii să se pregătească cât mai bine. Vor intra pe parcurs și vom arăta mult mai bine. Eu, personal, îmi doresc o clasare în primele patru locuri și cred că ne este la îndemână să îndeplinim acest obiectiv. Consider că avem un lot echilibrat din punct de vedere valoric și ne putem gândi la o clasare cât mai bună. Obiectivul fixat de conducerea clubului este menținerea în Liga a 3-a. Suntem într-o serie foarte grea, cu echipe solide, atât valoric, cât și ca bugete. Mă refer aici la Turnu Măgurele și la Universitatea Craiova. Încercăm și noi să ținem pasul și să fim cât mai aproape de ele”, a spus Adrian Dulcea.

Alin Popa, pasă de gol și penalty obținut din postura de rezervă

Mijlocașul Alin Popa a avut o evoluție foarte bună în amicalul cu Unirea Bascov. Fotbalistul lui FC Argeș a fost introdus de Emil Săndoi pe parcursul reprizei secunde, însă prin evoluția sa a avut o mare contribuție la victoria alb-violeților care s-au impus cu 5-1. Mijlocașul a fost un servat perfect pentru Andrei Nilă, la cel de-al patrulea gol al lui FC Argeș și a reușit să scoată o lovitură de pedeapsă, care a fost transformată de Ionuț Năstăsie.

Unirea Bascov, pe scheletul SCM Pitești

Adversarul echipei FC Argeș din amicalul de sâmbătă este o formație care se bazează foarte mult pe jucătorii de la SCM Pitești, fost denumire a actualei FC Argeș, care în urmă cu câțiva ani s-au luptat pentru promovarea în Liga 2.

Din echipa pe care antrenorul Adrian Dulcea a trimis-o pe teren la meciul din weekendul trecut s-au regăsit Oreviceanu, Stancu, Negoiță, Piscanu, Iamandi, Dima și Robert Dalu, fotbaliști care au îmbrăcat în multe partide tricoul grupării din Trivale care între timp a preluat brandul și a devenit FC Argeș.

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: FC Argeș

Marius ANGHEL 11 Feb. 2019, 14:26 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă