Enache: „Lotul e destul de echilibrat, pot spune că-i binișor la ora actuală, însă nu închidem opțiunile de transferuri”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2014, 16:34 Pregătiri, amicale

Noul antrenor al celor de la FCM Dunărea e încrezător că echipa sa poate reuși salvarea de la retrogradare, în ciuda situației complicate din clasament.

Fără îndoială, cea mai importante mutare pe piața transferurilor realizată de FCM Dunărea, clubul gălățean din al doilea eșalon fotbalistic, este numirea lui Costel Enache în postura de antrenor principal. Fost tehnician la Ceahlăul și CSMS Iași, Enache a reușit promovarea cu gruparea nemțeană și menținerea echipei în prima ligă. Noul antrenor al grupării gălățene a apucat să cunoască mai bine lotul de jucători după un stagiu de pregătire centralizată. Enache a spus că urmează o perioadă cu câte două partide amicale pe săptămână, că lotul nu e definitivat, se mai așteaptă întăriri, dar și că obiectivul de salvare de la retrogradare e realizabil, în ciuda faptului că Dunărea are doar trei puncte în clasament. Altfel, oficialii gălățeni purtau negocieri cu portarul Bogdan Miron, fost la Ceahlăul, Astra și Voința Sibiu în Liga I.
 
– Cum a fost cantonamentul de la Poiana Brașov?
– În cantonamentul din Poiană am realizat ceea ce pregătisem și anticipam acest lucru. Avem obiectiv imediat și era nevoie de un astfel de cantonament. Am fi dorit terenuri mai bune la munte, dar, ținând cont de vreme, e bine că ne-am pregătit și așa. Am disputat și câteva partide amicale, ne dorim adversari cu sisteme de joc diferite. Aveam nevoie de câteva partide pentru a completa perioada de antrenamente, chiar dacă au fost adversari din ligi inferioare.
 
– Lotul a mai suferit modificări după cantonament?
– Am renunțat la Țabără, el venea după o perioadă cu probleme medicale, iar noi avem nevoie de randament la capacitate maximă în următoarele trei luni. Nu putea să ne ajute acum și am considerat că-i cel mai bine pentru moment să ne despărțim. Obiectivul nostru de bază e cel imediat, evitarea retrogradării, așa că trebuie să fim foarte atenți.
 
– Mai așteptați alți jucători?
– Fotbalul e un sport la care selecția e permanentă, atât la antrenori cât și la jucători. Dacă vom găsi jucători care sunt peste media actuală a lotului, atunci vom acționa ca atare. Nu e vorba de un post anume, de portar sau de fundaș central, ci în general. Lotul e destul de echilibrat, pot spune că-i binișor la ora actuală. Nu închidem opțiunile de transferuri, vom vedea ce va fi în continuare.
 
– Ce program va avea echipa până la startul sezonului?
– În fiecare miercuri și sâmbătă vom disputa jocuri de verificare. Primul adversar e CF Brăila, cu care vom juca mâine (n.r. astăzi), de la ora 13.00, pe terenul sintetic de la „Siderurgistul”. În afara meciurilor amicale, vom continua cu antrenamente specifice acestei perioade.
 
– Credeți că mai poate Dunărea să se salveze de la retrogradare?
– Sunt încrezător în lotul actual și la modul cum s-a pregătit echipa până acum. I-am văzut pe băieți montați și cred că putem realiza obiectivul. N-a fost timp prea lung ca să-i cunosc foarte bine pe toți, dar am mai cules și din exterior informații despre ei.

„Pereți” de zăpadă până la stadionul Dunărea

După ce săptămâna trecută drumul către stadionul „Dunărea” a fost blocat din cauza zăpezii depozitate fix pe aleea către arenă, odată cu revenirea fotbaliștilor de la FCM Dunărea, nămeții au fost îndepărtați în lateral. Astfel, s-au creat niște pereți de zăpadă pe drumul spre stadion. Cam la fel se întâmplă în Japonia, la un nivel mult mai înalt, pe drumul către Muntele Tateyama Kurobe, imaginea din Asia făcând înconjurul lumii pe internet.

Sursa: Viața liberă

Marius ANGHEL 12 Feb. 2014, 16:34 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă