Dureri de cap

03 Aug. 2009, 11:45 Pregătiri, amicale
Dureri de cap

 

S-a renunțat la Gheară după un prim test, Leagu și Bilia au dispărut, iar situațiile lui Zimmermann, Pavel și Disney sunt incert.

 

Înfiorător și îngrijorător de slab a jucat UTA în amicalul de sâmbătă seara, pierdut cu scorul de 1-0 în fața echipei maghiare de Liga a III-a, Baja SE. Jocul de verificare s-a disputat pe stadionul „Francisc Neuman”, în prezența a circa 150 de spectatori, care au părăsit arena cu dureri de cap și mari nemulțumiri legate de prestația formației arădene.

 

Lentă, dezorganizată, previzbilă, incapabilă să accelereze
UTA a jucat încălcit, lent, fiind dezorganizată în toate compartimentele. Cu un joc înghesuit, static și previzibil, pigmentat cu foarte multe pase greșite, trimise în lateral sau înapoi, cu o incapacitate de a-și dezvolta jocul pe flancuri, de-a verticaliza ori accelera, trupa arădeană arată foarte rău cu nici două săptămâni înainte de reluarea sezonului.

 

Practic, ținând cont de calitatea jocului UTA-ei, o formație modestă și mult mai tânără decât cea arădeană, Baja, a reușit să anihileze trupa pregătită de Ionuț Popa, chiar dacă n-a făcut decât să se apere supranumeric și să încerce ieșiri periculoase pe contraatac. Dintr-o astfel de fază, la o greșeală în lanț a defensivei s-a marcat și unicul gol,la mijlocul reprizei secunde, după care UTA, chiar dacă a accelerat, n-a avut reacție.

 

Meciul a avut parte și de un incident nefericit, unul dintre jucătorii formației maghiare suferind o accidentare urâtă la brațul drept, fiind transportat la spital, unde i s-a aplicat un aparat gipsat.

 

S-a experimentat un sistem nou: 3-4-1-2
Ionuț Popa a experimentat de-a lungul întâlnirii cu Baja un nou sistem, un 3-4-1-2, pe care utiștii n-au demonstrat deloc că-l stăpânesc. UTA a început meciul cu Mârne – Pocuca, Mutulescu, Gheară – Mihuț, Apostol, Drida, Roman – Purece – Disney și Pavel. Pe parcursul reprizei secunde, pentru UTA au mai jucat: Zimmermann, Pascariu, Fritea, Polgar, Riviș, Leucuța și Fl. Gâlcă.

 

Roman a reintrat în program
Revenit la antrenamente după zece zile de pauză, Roman, un jucător de bandă stângă adus de la Minerul Lupeni, a evoluat timp de 33 de minute, fiind nerefăcut din punct de vedere fizic după perioada de repaus. El a fost înlocuit cu Nădăban, folosit pe flancul stâng, fără randament. Roman a revenit așadar în programul echipei, urmând să se pună la punct în următoarele două săptămâni, pentru a fi 100% apt la debutul sezonului.

 

S-a și renunțat la Gheară
Începând de vineri, la antrenamentele UTA-ei a participat și fundașul Decebal Gheară. Acesta a fost utilizat în meciul amical de sâmbătă seara cu Baja, lăsând impresia că nu este foarte bine pregătit din punct de vedere fizic și că îi lipsesc meciurile. Imediat după meci, fotbalistului i s-a comunicat că nu poate să reprezinte obiectul unui transfer, renunțându-se la el.

 

Onuț, o variantă cu complicații
Bogdan Onuț rămâne în continuare o variantă pentru UTA, dar înainte de-a se intra în discuții la modul concret, fundașul trebuie să-și clarifice situația la Poli Iași. Onuț se află sub contract cu fosta echipă a lui Ionuț Popa, dar nu mai este dorit acolo. Este în negocieri cu oficialii grupării din Iași pentru rezilierea contractului și așteaptă o compensație în valoare de 50,000 de euro pentru a accepta desfacerea angajamentului. Teoretic, dacă-și va primi banii, Onuț este dispus să joace în următorul sezon pentru Bătrâna Doamnă, dar lucrurile nu sunt clare.

 

Bilia, Leagu și Gheară au plecat, Zimmermann are statut incert
Numărul fotbaliștilor sosiți pentru probe de joc sau al căror statut este incert a mai scăzut. Fundașul Dănuț Bilia a dispărut de la antrenamentele UTA-ei, fără ca tehnicienii să apuce să-i comunice dacă va fi sau nu păstrat. De olvați.

 

Pavel și Disney, deocamdată în ceață
Atacanții Flavius Pavel și Armel Disney urmează să afle poziția staff-ului tehnic al UTA-ei la sfârșitul acestei săptămâni. Pavel a fost cedat gratuit, în această vară, echipei Național Sebiș de către Gloria Arad.

 

În cazul probabil în care va fi păstrat de UTA, urmează ca oficialii arădeni să discute cu primarul Sebișului, care susține că jucătorul se pregătește fără acordul său cu Bătrâna Doamnă. De asemenea, după o impresie bună lăsată în meciul amical cu CS Ineu, Armel Disney a fost extrem de șters în testul cu Baja. Probabil că oboseala a început să-și pună amprenta asupra fotbalistului de culoare, el venind după aproape un an de inactivitate.

 

Chindriș și Purece rămân
Chindriș și Purece, curtați de Sportul Studențesc, nu vor avea teoretic probleme în a deveni jucătorii clubului UTA. Ambii au contracte cu Gloria Arad, dar nu fac parte din grupul de jucători cumpărați de Sandu Ion de la Atletico Arad. Mijlocașul defensiv Chindriș și mijlocașul ofensiv Purece sunt împrumutați Gloriei Arad de Atletico până în iulie 2010, cu o clauză importantă: ei pot fi rechemați și redirecționați de Atletico în orice moment. Acesta este motivul pentru care ei se pregătesc cu UTA și vor deveni în scurt timp, oficial, jucătorii Bătrânei Doamne.

 

Miercuri, amical cu Sânnicolau Mare. Nu se cunoaște încă adversarul de sâmbătă
Programul meciurilor amicale ale UTA-ei din această săptămână nu este deocamdată finalizat. Miercuri seară, la Arad, Bătrâna Doamnă va susține un meci de verificare în compania formației Unirea Sânnicolau Mare, partida fiind programată de la ora 20:00. Pentru sâmbătă se așteaptă deocamdată confirmări din partea mai multor formații. Oficialii utiști au invitat mai multe formații din Italia, printre care și Padova, și Austria, dar acestea au declinat ofertele din cauza programului, astfel că rămâne de văzut ce adversar vor găsi oficialii clubului arădean pentru ultima repetiție dinaintea startului noului sezon.

 

Articol scris de: Sebastian Șiclovan

03 Aug. 2009, 11:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă