Dacia Unirea a câștigat amicalul cu Dunărea Călărași în ultimul test al celor două echipe înainte de reluarea Ligii 2. Concluziile oficialilor după acest joc

Marius ANGHEL 20 Feb. 2017, 10:39 Pregătiri, amicale
Dacia Unirea a câștigat amicalul cu Dunărea Călărași în ultimul test al celor două echipe înainte de reluarea Ligii 2.** Concluziile oficialilor după acest joc

Dacia Unirea a încheiat cu un succes seria meciurilor de verificare în vederea reluării campionatului Ligii a 2-a. Fotbaliștii brăileni au învins, sâmbătă, pe terenul sintetic a bazei Siderurgistul din Galați, cu 2-1 Dunărea Călărași și astfel au un moral bun în vederea partidei cu UTA Bătrâna Doamnă, care va avea loc duminică, 26 februarie.

Pentru călărășeni acesta este primul eșec din perioada de pregătire. Până acum, echipa lui Adi Mihalcea și-a învins toți cei șase adversari, însă, cei drept, unii slabi, cu „lanterna roșie” din Liga 2 cel mai puternic. După 2-1 cu Unirea Slobozia, 7-0 cu Spicul Vîlcelele, 3-1 cu SC Popești Leordeni, 3-1 cu Înainte Modelu, 1-0 cu Metalul Reșița și 2-1 cu FC Voluntari II, Dunărea Călărași s-a recunoscut învinsă cu 2-1 de Dacia Unirea Brăila.

Formația brăileană a început partida în formula Popa – Niță, Ivan, Ghiocel, Necoară – Roșu, Adăscăliței, Moglan, Neagu – Roșoagă, Iosofache, iar în prima repriză jucătorii antrenați de Alin Pânzaru nu și-au creat nicio ocazie clară de gol. În schimb, Dunărea Călărași și-a trecut în cont o bară. La reluare au rămas la cabine Adăscăliței și Moglan și au intrat Olenic și Dănuț Oprea, iar pe parcursul reprizei a doua la Dacia Unirea au mai intrat Olaru, E. Oprea, Calu, M. Iordache, P. Ioan.

Dunărea Călărași a deschis scorul prin Ciocâlteu, care a înscris dintr-un penalty scos de Țîră. Ivan a fost faultat de portarul advers și Cosmin Neagu a transformat penalty-ul acordat brăilenilor și a egalat. Scorul final, 2-1 pentru Dacia Unirea, a fost stabilit de Dănuț Oprea, care a lobat mingea peste portarul advers, după o pasă foarte bună primită de la Marin Iordache. Mădălin Calu a ratat o mare ocazie de gol pentru formația brăileană în această repriză. Pușcașu a resimțit dureri la un picior și a fost menajat în acest meci.

Dunărea a evoluat în formula: C. Lungu – Țenea, Sil. Matei, Șandru, Bg. Stancu – Val. Balint, Cincă, C. Cristea, Kanda – Ciocâlteu, Al. Avram. Au mai evoluat: Țîră – Mardare, C. Mihuț, Dincă, Preoteasa.

„A fost un meci echilibrat, cu o repriză secundă în care s-a jucat un fotbal frumos. Consider că este o victorie de moral pentru noi în vederea partidei cu UTA. Mai sunt șase antrenamente, jucătorii au tot timpul să convingă staff-ul tehnic și să ajungă titulari în partida cu UTA”, a declarat Sorin Frunză, directorul sportiv al Daciei Unirea.

„Am controlat o mare parte din joc. Ne-am creat ocazii, am deschis scorul, n-am avut mari probleme în defensivă decât după ce am făcut primele schimbări după minutul 20. Din nefericire, două erori personale ne-au costat foarte mult. În plus, și vei care au mai intrat n-au reușit săă fie la fel de concentrați, să aibă atitudinea celor din prima repriză”, a spus Mihalcea la finalul jocului, acesta neputându-și utiliza toți jucătorii din lot: „Ibrian și Danciu au contuzii puternice și stau de trei zile, Pușcaș a făcut pneumonie, iar Licu are o răceală puternică. Pentru meciul cu Dacia n-am mizat nici pe Ștefan, care a fost învoit. La Galați a fost doar un antrenament și spun asta în condițiile în care n-am avut la dispoziție în prima repriză decât un singur jucător sub 21 de ani.”

Dunărea se confruntă cu probleme medicale înainte de primul meci oficial din 2017, iar Mihalcea este îngrijorat pentru acest lucru: „Din păcate, au intervenit aceste accidentări și, sincer, mă îngrijorează, pentru că se întâmplă cu o săptămână înainte de începerea mini-returului. Jocurile pe care le-am disputat, antrenamentele făcute au fost bune. Se vede că am început să formăm un grup. Mi-aș fi dorit ca la acest meci cu Dacia Unirea să-i am pe toți disponibili. Din nefericire, vreo 30 la sută din lot, adică șase jucători au lipsit. Printre cei șase, trei sunt sub 21 de ani, ceea ce pentru noi e destul de grav. În momentul de față ne bazăm doar pe trei jucători Under 21.”

Pentru cele două echipe din Liga 2 urmează meciuri oficiale în campionat. Dacia Unirea Brăila joacă duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu cu UTA Bătrâna Doamnă, iar Dunărea Călărași joacă vineri, de la ora 18:00, la CS Mioveni.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 20 Feb. 2017, 10:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă