CSM, între Vâlcea și Reșița

Marius ANGHEL 17 Jul. 2013, 20:41 Pregătiri, amicale
CSM,** între Vâlcea și Reșița

CSM Râmnicu Vâlcea s-a reunit în această seară în Zăvoi, în așteptarea deciziei patronului Rufă și a Primăriei, care nu au anunțat încă dacă alb-albaștrii continuă pe malul Oltului sau se mută la Reșița.

Astfel, antrenorul principal Alex Pelici are la dispoziție opt jucători noi, dar și alt staff. Fostul secund, Darius Miclea a renunțat, în locul său venind Roberto Ivan, care a mai fost în Zăvoi în același post și în perioada lui Artimon. Tot secund va fi și atacantul Victoraș Iacob, care va fi în același timp și jucător activ.

În vestiarul vâlcenilor au ajuns deja opt jucători noi, pentru a completa un lot rămas subțire numeric după plecările din această vară ale lui NKongue, Gogoșoiu, Pîrvu, Cruceru, Lungu și Traore. Astfel, pe lângă S. Mureșan (Alba Iulia), care semnase deja de ceva timp un contract, au mai venit V. Iacob (Grecia 2), R. Cristian, Făgărășanu (Hunedoara), Danci (Brazi), I. Popescu (Farul), Haidău și Staicu (Reșița).

Fundașul central Ionuț Popescu revine la CSM, echipă pentru care a jucat până în iarna trecută, când s-a transferat la Farul. Așteptați azi în Zăvoi de patronul Rufă, atacantul I. Radu (Hunedoara) și mijlocașii C. Străuț (Voința) și Chindriș (UTA) nu au mai ajuns.

Singurul absent la reunire a fost Thiandoum Daouda, care încă plecat acasă. Accidentat de ceva vreme,  senegalezul nici nu s-a operat încă la ligamente, iar revenirea sa pe teren va întârzia mult.

În afara atacanților Mureșan și Iacob, care vor rămâne cu siguranță, Pelici vrea să îi testeze pe ceilalați jucători noi. „Până la sfârșitul cantonamentului, tragem linie și să vedem cu ce vom rămâne din cei care au venit, sperăm să definitivăm un lot cu care să abordăm noul campionat. Trebuie să ne pregătim cât mai bine și să fim în prima jumătate  a clasamentului. Sunt jucători veniți să îi vedem, sperăm să ne ajute și ei să rămână” a spus Pelici.

Principalul din Zăvoi îl va iniția în meserie pe Iacob, cel mai răsunător transfer al CSM-ului din  ultimii ani. „Victoraș Iacob are mare experiență, mult mai mare decât cea a lui Chris, care a plecat. Contează ca el să ajungă la parametrii fizici optimi, pentru a-și pune în valoare calitățile. Sunt măgulit că a ales să își înceapă cariera de antrenor alături de noi, sperăm să aibă ce să învețe”.

Pelici așteaptă și el clarificarea situației, jucătorii neștiind încă dacă vor juca pentru Râmnicu Vâlcea sau Reșița. „Deocamdată situația nu este lămurită, treaba mea e să antrenez, aici sau la Reșița. Mie mi-ar conveni ce e mai bine pentru echipă, să muți echipa înseamnă acomodare, sunt plusuri și minusuri. În prima săptămână ne reacomodăm la efort, până atunci se va clarifica situația nostră, dacă plecăm sau nu. Cantonamentul îl vom face la Vâlcea sau Reșița, în funcție de unde va juca echipa, nu mergem la munte” a anunțat tehnicianul.

Articol scris de Adi Georgescu

Marius ANGHEL 17 Jul. 2013, 20:41 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă