Cristian Todea, la o nouă provocare ca antrenor! Echipa din Liga 3 cu pretenții la promovare pe care o preia fostul utist

Marius ANGHEL 13 Dec. 2018, 17:03 Pregătiri, amicale
Cristian Todea, la o nouă provocare ca antrenor!** Echipa din Liga 3 cu pretenții la promovare pe care o preia fostul utist

Fostul antrenorul principal al echipei UTA, Cristian Todea (40 de ani), a pregătit-o în ultimele două luni pe Victoria Zăbrani, grupare din Liga a 4-a Arad, însă începând cu 2019 va avansa un eșalon și prelua o echipă din Liga 3. Acesta a primit o ofertă din partea celor de la Național Sebiș și a și acceptat-o.

În cautarea unui antrenor principal după ce Călin Cojocaru i-a părăsit pentru ACS Poli, acolo de unde astăzi a fost anunțat că se renunță la serviciile sale, Național Sebiș i-a propus lui Cristian Todea să preia echipă din 2019, după încheiarea interimatului lui Cosmin Merșca. Fostul mijlocaș a acceptat propunerea și a bătut palma cu primarul Radu Demetrescu.

„În proporție de 99,9%, Cristi Todea va fi noul antrenor al echipei noastre. Am optat pentru un antrenor preocupat, care cunoaște jucătorii din zonă, considerăm că e alegerea cea mai bună pentru club. Din punctul nostru de vedere, în afara lui Pintea și Dumitrache, care și-au luat deja actele, nu va mai pleca niciun jucător de la echipă. Dar, până la urmă, antrenorul va avea ultimul cuvânt în legătură cu lotul. Am căzut de acord să mai întinerim puțin echipa, în special cu jucători din Arad, iar în retur să încercăm să ne îmbunătățim locul din clasament. Ne-am dori să terminăm în fața celorlalte echipe din Arad”, a spus Demetrescu pentru Sport Arad.

„Clubul Victoria Zbărani îi mulțumește lui Cristian Todea pentru munca depusă ca antrenor și-i urează mult succes la noul său club”, a transmis și Virgil Stamate, președintele echipei Victoria Zăbrani.

Cristian Todea, posesor al licenței A UEFA, și-a început cariera de antrenor la UTA, în vara lui 2015, mai întâi ca „secund”, iar din toamna lui 2017 a devenit „principal”, după plecarea lui Adrian Falub. Din septembrie 2018 a prelua-o pe Victoria Zăbrani, pe care a lăsat-o pe locul 3 la finalul anului 2018, în Liga a 4-a Arad. În cariera sa de jucător a evoluat la UTA (în două perioade), Mantova, Bellinzona și Gaz Metan Mediaș.

Național Sebiș ocupă locul 6 în Seria a 4-a a Ligii 3, la finalul turului, după 15 etape. Echipa arădeană are 28 de puncte și se află la șase puncte în spatele liderului Șoimii Lipova.

Marius ANGHEL 13 Dec. 2018, 17:03 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă