„Cantonamentul, la fel de important ca și achitarea restanțelor către jucători”

19 Jul. 2012, 16:20 Pregătiri, amicale

„Bătrâna Doamnă” a câștigat și al treilea amical al verii cu cel puțin două goluri marcate. Raț și Weller au fost cei care au înscris în poarta Mailatului, care au oferit o replică bună doar pe faza defensivă. În prima repriză, Adrian Falub a folosit o formație experimentală, în care s-au regăsit și ultimii jucători sosiți în probe, brazilienii Motta și Hiago și echipierii Viitorului Constanța, Marin și Muscă. „Fiecare meci de pregatire ne dă posibilitatea ca, pe lângă antrenamentul propriu-zis și dezvoltarea relațiilor de joc, să ne edificăm asupra jucătorilor sosiți în probe. Vom vedea ce decizii vom lua în privința lor zilele următoare”, a explicat tehnicianul arădenilor.

Din câte se pare, echipa fanion a orașului va sări peste stagiul de pregătire estival solicitat de Falub și asta pentru că fondurile clubului sunt insuficiente pentru acoperirea urgențelor. „Un cantonament e important din toate punctele de vedere. În primul rând, e vorba despre adversarii pe care îi întâlnești, care, cu cât sunt mai puternici, cu atât e mai bine Cu această ocazie relațiile dintre dintre jucători se îmbunătățesc, aspect foarte important în viața echipei. Dar, pe de altă parte, trebuie să ținem cont și de faptul că jucătorii au restanțe financiare, ei trebuie să-și primească banii, iar asta e un lucru la fel de important ca și cantonamentul. Nimeni nu poate să fie perfect și nici la UTA lucrurile nu merg perfect. Totă lumea încearcă să facă ceva, rămâne de văzut în ce măsură vom și reuși”, a mai spus „principalul” UTA-ei.

Deși a folosit câte o formație pentru fiecare repriză a confruntării cu Voința Mailat, iar pe margine au rămas tinerii Wild, Cărpinișan, Lazea și Kharbat, precum și accidentații Smaranda (contractură musculară), Mărginean (recidivă la gambă) și Bucur (pubalgie), Adrian Falub știe că nu va reține prea mulți jucători în lotul pentru sezonul următor. „Cu siguranță, mai trebuie să vină și alți jucători. Dacă vrem să fim competitivi la nivelul ligii a doua și dacă ne propunem să promovăm, atunci, cu siguranță, mai avem nevoie de fotbaliști. Nu suntem în regulă nici măcar numeric fotbaliști, nu neapărat calitativ”, a ținut să precizeze antrenorul „alb-roșiilor”, care a mai recunoscut că Ene, Weller și A. Neagu sunt pe cale să treacă de filtrul său și să-și negocieze contractele de joc în biroul lui Giovanni Catanzariti. Vă reamintim că Mărginean și Bîrză au devenit deja utiști cu acte în regulă.

Sursa: Sport Arad

19 Jul. 2012, 16:20 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă