Bojin rămâne în dezacord cu primarul pe subiectul ACS Poli. Robu: „Nu trebuia să vorbim public până nu rezolvăm lucrurile între noi”

Bojin rămâne în dezacord cu primarul pe subiectul ACS Poli.** Robu:

Situația de la ACS Poli rămâne în continuare în ceață deși reprezentanții autorităților locale s-au întâlnit săptămâna trecută. Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, e adeptul schimbării lui Ioan Timofte și Dan Alexa de la conducerea echipei retrogradate și va avea o nouă întâlnire cu primarul Timișoarei Nicolae Robu în zilele următoare. Președintele CJ s-a arătat deranjat și de faptul că Timofte a plecat în Portugalia fără a-l consulta.

„Ne-am întâlnit, chiar am stat foarte mult de vorbă… Probabil miercuri vom avea o întâlnire definitivă pe tema Poli”, a declarat Titu Bojin la emisiunea Liga de Vest de la postul local Tele Nova.

Președintele CJ Timiș s-a arătat ușor deranjat de discuțiile despre transferuri lansate de Timofte. „Noi va trebui să clarificăm ce înseamnă cei 35 de jucători, dacă suntem corecți nu trebuie prea mulți. Lotul poate face față cu o pregătire serioasă. Din cei 35 putem găsi 20 care să fie ai noștri, atașați de Poli. Probabil va trebui 2, 3, 4 pe posturile pe care suntem deficitari. Nu cred că trebuie să aducem doar de dragul de a-i aduce indiferent că sunt din țară sau de afară”, a precizat Bojin pentru aceeași sursă.

„Nu a fost fair-play”

Politicianul e adeptul unei schimbări în conducere după retrogradarea echipei și acuză dezorganizarea din clubul alb-negru. „Mie nu mi-a cerut nici măcar părerea, sigur nu dau eu aprobări, dar era de fair-play. Am înțeles că nici domnul Robu nu știa condițiile în care a plecat în Portugalia sau Austria. În ultima perioadă nu s-a ținut nicio ședință a Consiliului de Administrație, al AGA. Va trebui să vedem ce înseamnă viitoarea conducerii, echipa tehnică care se va constitui, modul de organizare… responsabilitatea fiecăruia”, a mai spus Titu Bojin în intervenția telefonică de la TV.

„Optez în continuare pentru analiză serioasă. Inclusiv perioada martie și până acum, din punct de vedere a conducerii echipei. Cheltuieli, colaborarea echipei de conducere. Nu s-a colaborat deloc, echipa s-a pregătit cum s-a pregătit, rezultatele s-au văzut. Poate știe domnul Robu mai multe, dar din discuția de 4 ore și jumătate nici dumnealui nu știe nimic despre vizitele sale”, a conchis Titu Bojin.

A sosit instalația cumpărată de sponsor

Bojin urmează să se întâlnească din nou cu Nicolae Robu, de această dată pentru niște decizii clare în privința echipei de fotbal. El a comentat ironic discuțiile lui „Tim” pentru aducerea unui sponsor și a precizat că instalația electronică pentru reclame de la sponsorul care sprijină echipa din Becicherecu Mic a sosit pentru arena „Dan Păltinișanu”. „Joi, dacă nu miercuri, 4, 5, 10 ore să vedem concret. Eu știu ce avem noi, că promisiuni, știu că avem Rus Savitar care a adus deja instalația. Urmează să am o întâlnire cu ei. Ei vor să dea pentru teren indiferent de numele echipei. Nu știu dacă Becicherecu Mic a promovat. Interesul nostru e să pregătim stadionul. Acea instalație poate să ne scoată din lipsurile financiare pentru că se pot găsi firme interesate. E adusă în curte”, a explicat președintele CJT.

Robu: „Titu s-a scăpat”

Intrat de asemenea pe „fir” la aceeași emisiune, primarul Timișoarei a avut declarații contradictorii față de cele ale lui Bojin. „Știam că pleacă Timofte în aceste deplasări și încearcă să găsească pe de o parte un sponsor, cu care a avut contacte, unul foarte important. Pe de altă parte a avut în misiune să găsească jucători și preparator fizic. Ar vrea să aducă 2-3 din Portugalia, în zona de mijloc, ofensivă, tehnici, care să scape de 1-2 adversari, să dea un plus de forță…”, a comentat Nicolae Robu.

Edilul-șef consideră că cel din tabăra politică adversă a greșit că a dezvăluit opțiunea proprie în public. „Eu zic că nu trebuie să fie ambiții personale. Nu trebuia să vorbim public până nu rezolvăm lucrurile între noi. Colegul Titu Bojin s-a scăpat când și-a spus opinia în public, m-a determinat s-o spun și pe a mea. Am în continuare încredere în Timofte și Dan Alexa. Ei nu au avut posibilitatea să arate ce pot”, a concluzionat Robu.

„Nu am aprofundat, am vorbit și de situația de la Poli, a rămas să dedicăm și să și tranșăm săptămâna aceasta. Acuși să reiau competițiile, nu știm dacă vom fi în Liga I sau a II-a, ne considerăm deocamdată să o luăm din nou în campania pentru promovare… Am vorbit la București cu cineva, pe regulamente, și în mod normal jucători aceia de la Oțelul nu aveau drept de joc. Dacă nu primim dreptate. Noi nu ne lăsăm, nu vom lăsa lucrurile așa, vom merge la TAS”, Nicolae Robu, primarul Timișoarei

„Rămân adeptul unei formule noi, care să o ia de la zero și să răspundă de promovare. Nu vom depăși 25 de jucători”, Titu Bojin, președintele CJ Timiș

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă