Bactăr, decisiv în victoria la limită cu Național

Marius ANGHEL 17 Aug. 2014, 15:16 Pregătiri, amicale
Bactăr, decisiv** în victoria la limită cu Național

FC Bihor s-a impus, sâmbătă, la Stadionul „Iuliu Bodola”, cu scorul de 1-0, în fața formației Național Sebiș, în penultimul joc de verificare din campania pregătirilor din această vară.

Roș-albaștrii au controlat jocul și s-au impus grație golului marcat în repriza secundă de fundașul central Sergiu Bactăr, care în minutul 62 a reluat cu capul, în stânga portarului Miron, o centrare venită din lovitură de colț de pe partea dreaptă.

În prima repriză, oaspeții n-au avut nicio ocazie de poartă, FC Bihor ratând însă deschiderea scorului de câteva ori. În minutul 13, după o centrare a lui Letan, de pe partea dreaptă, R. Lukacs a reluat cu capul din 6 metri, dar a reținut de pe linia porții goalkeeper-ul Șoltez. Patru minute mai târziu, după o combinație în careu a lui Nichita cu R. Lukacs, ultimul din poziție centrală, de la 7 metri, a șutat periculos, dar a scos din nou portarul oaspeților de sub transversală. În minutul 26, Speroni a șutat de la 25 de metri, pe lângă poartă, două minute mai târziu, același Speroni a executat o lovitură liberă de pe dreapta, dar Șoca, de la 6 metri, ușor lateral stânga, a reluat peste poartă.

În fine, prima repriză a mai consemnat șutul lui Sorian, în minutul 42, de la 25 de metri, perpendicular pe poartă, reținut de portarul Șoltez.

În partea a doua, tot FC Bihor a început mai bine și după ce în minutul 47, în urma unei lovituri de la colțul terenului, de pe partea dreaptă, Bactăr a reluat cu capul din 7 metri, peste poartă, a venit minutul 62, când, tot după un corner de pe dreapta, același fundaș central, Sergiu Bactăr, urcat în atac, a reușit să înscrie, tot cu o lovitură de cap, din interiorul careului.

După primirea golului, oaspeții au început să iasă la atac și în minutul 68, după o lovitură de colț, Bozian, din 7 metri, a trimis peste transversală. Apoi, în minutul 77, după o altă lovitură de colț de pe dreapta, Lazea a reluat cu capul din 7 metri, puțin pe lângă stâlpul din dreapta porții orădene.

FC Bihor a replicat în minutul 87, prin șutul lui Ludușan, de la 22 de metri, pe lângă bară, iar ultimele ocazii ale jocului le-au aparținut oaspeților, care în același minut, 88, au trecut de două ori pe lângă egalare. Mai întâi, la o greșeală în careu a lui Mihuț, C. Călin a profitat și a șutat din 6 metri, lateral stânga, dar a scos în corner portarul Smaranda, iar la următoarea fază, Moise a reluat cu capul din 8 metri, dar a reținut Smaranda.

„Ratăm din poziții ideale. Avem nevoie de patru – cinci ocazii ca să înscriem un gol și asta ne poate costa în campionat. Am avut o primă repriză în care am avut trei ocazii monumentale, dar din păcate le-am ratat. Mă bucur că a înscris Sergiu la o fază fixă. Sunt lucruri pe care noi le repetăm destul de mult și mă bucur că am reușit să facem acest lucru. Mai avem puțin timp, două săptămâni, intrăm în linie dreaptă și sperăm să vină și concentrarea la finalizare, pentru că acolo avem nevoie, să dăm în poartă. În mare parte s-a cristalizat echipa de bază, mai există însă unul – două semne de întrebare. E îmbucurător, pe de altă parte, că încet, încet, jucătorii din propria ogradă fac pasul spre echipa mare și reușesc să facă față și să pună probleme jucătorilor cu mai multă experiență”, a declarat, după joc, antrenorul echipei FC Bihor, Alexandru Pelici.

FC Bihor – Național Sebiș 1-0 (0-0)
Bactăr (62)

FC Bihor: Smaranda – Bactăr, Lazăr (min. 34 Sorian, min. 85 S. Mune), Șoca – Letan (min. 85 V. Petricău), Speroni (min. 70 Haș), Străuț (min. 66 M. Stancu, min. 82 I. Cuc), A. Achim (min. 70 Mihuț) – Cr. Cigan (min. 82 Ludușan), R. Lukacs (min. 70 V. Dobrescu) și Nichita (min. 34 Zs. Lukacs, 74 M. Vlad). Antrenor: Alexandru Pelici

Național Sebiș: Țoltez (min. 46 Miron), Tătar (min. 57 Raț), Bier, Mardare (min. 67 Moise), Neacșu – Șârlea, Apostol (min. 46 Totezan), Lazea, Bozian (min. 74 C. Călin) – Roman (min. 46 Susan) și Sulea. Antrenor: Adrian Abrudean.

Au arbitrat: Laurențiu Danșa – Sergiu Albu și Alexandru Corb (toți din Oradea)

În următorul și ultimul joc de verificare, FC Bihor va întâlni miercuri, 20 august, tot pe teren propriu, echipa CS Oșorhei. Cel mai probabil, jocul va debuta tot de la ora 11.

Sursa: eBihoreanul

Marius ANGHEL 17 Aug. 2014, 15:16 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă