ASU Poli a reluat pregătirile cu puține nume noi, toți veniți în teste. Antrenorul Andone, secretos despre schimbările de lot: „E posibil să terminăm și pe primul loc”

Marius ANGHEL 16 Jan. 2018, 12:50 Pregătiri, amicale

Luni după-amiază s-a terminat vacanța la ASU Politehnica, iar alb-violeții au avut primul antrenament. La reunire nu au fost mari schimbări sau noutăți, cu excepția atacantului Noe Bokila, fratele mai cunoscutului Jeremy, alături de sârbul Dejan Ivanovic, venit pe același post.

Antrenorul Bogdan Andone a fost destul de secretos despre plecări și sosiri, cu singura certitudine noul antrenor cu portarii Mihai Ștețca. De asemenea, la antrenament a fost prezent și fundașul Salif Nogo, dar rămâne de văzut dacă se va pregăti sau nu cu echipa de marți.

Nu au mai venit la reunire Marius Staicu, ce va alege probabil Reșița, și Mădălin Stancu, care va semna cu Dumbrăvița. Noe Bokila a venit în teste și vine din liga a treia olandeză. Gueye Mansour nu va mai ajunge la Timișoara, deoarece a mers la ACS Șirineasa. A venit însă în probe un atacant născut chiar în timpul războiului la Vukovar, oraș situat acum pe teritoriul Croației. Fotbalistul se numește Dejan Ivanovic, este atacant și a mai trecut pe la OFK Kikininda, Delija Mokrin, Vojvodina Basaid și FK Kozara BVS.

Bogdan Andone nu a vrut să-i nominalizeze și a spus că are numele jucătorilor pe caiet. „Chiar nu îi știu, îi am pe listă în caietul meu. Astăzi ar trebui să vină patru, mâine ar trebui să vină un junior din Italia cu naționalitate română. Mai suntem în discuții și cu alți jucători, doi fundași centrali, un atacant, extremă stângă, ce avem nevoie. Cele trei posturi care ne-au lipsit în tur”, a punctat tehnicianul.

Patru plecări deocamdată, iar clubul se așteaptă la un retur dificil

La reunire au fost și jucători care au șanse mari să plece. Este vorba în primul rând de Andrei Țugui, care dorește să plece. De asemenea, sunt șanse să fie și o despărțire de portarul Markos Gakos. „Ne așteaptă un retur foarte dificil, avem foarte mult de muncă. Au plecat din jucători, vor veni. Trebuie să găsim exact jucătorii de care avem nevoie, să îi înlocuiască pe cei care au plecat sau vor pleca pentru a forma o echipă cât mai puternică pentru acest retur. Când ne-am despărțit am lăsat o listă de patru jucători. Mai sunt jucători care sunt în discuții cu alte echipe sau vor să plece de la noi. Am spus-o tot timpul, la echipă vor rămâne doar jucătorii care vor cu adevărat să joace la Politehnica și care demonstrează că merită să joace pentru Politehnica. Toți sunt liberi când își doresc acest lucru, din punctul meu de vedere”, a explicat Andone.

Vise pentru locul 1

Antrenorul a recunoscut că alte echipei au alt buget, dar speră chiar și la locurile fruntașe, inclusiv cele promovabile direct. „E posibil să terminăm și pe primul loc. Atâta timp cât matematic există șanse, noi ne dorim să terminăm cât mai sus. Am mai spus-o, e foarte-foarte dificil, returul tot timpul e mai dificil decât turul. Echipele sunt puternice, sunt echipe puternice din punct de vedere financiar, care își permit să facă pregătirea în Antalya sau Cipru . Dar ne pregătim, muncim, trebuie să fim mai buni ca în tur, fiecare pe postul lui și ca o echipă. Obiectivul principal este primul meci și apoi vom vedea ce va urma”, a vorbit Andone despre obiective.

Declarații puerile pe tema unui amical ACS-ASU

Săptămâna trecută, Ionuț Popa s-a plâns că ASU Poli i-a refuzat din start cu un amical. Andone a venit cu un argument mai mult decât subțil, cum că ar fi dorit să joace cu prim-divizionara chiar în data de 3 februarie, când toată lumea știe că începe Liga 1.

„Primul adversar pe care l-am dorit a fost ACS, dar în perioada în care noi ne-am dorit să jucăm, în 3 februarie, ei încep campionatul. Am dorit să jucăm și cu Luceafărul Oradea, din nou nu s-a putut. Am dorit să realizăm un meci cu Partizan sau Steaua Roșie Belgrad, din nou nu s-a putut. Anul trecut am jucat cu ei în cantonament în Cipru (n.r. când era Andone la Satu Mare) și ar fi fost foarte util. Echipele de aici din zonă sunt mai mult de Liga a 3-a. Pe perioada în care suntem în cantonament nu vreau să plecăm din Timișoara. Am fi avut varianta în Ungaria, dar asta necesita trei ore de mers”, a mai spus antrenorul lui ASU Poli.

Articol și foto de Anda DELIU

Marius ANGHEL 16 Jan. 2018, 12:50 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă