ASU Poli a dat start pregătirii fără antrenorul Bogdan Andone. Staicu, singura noutate certă. Alb-violeții vor mai mulți jucători de la ACS Poli

Marius ANGHEL 27 Jun. 2017, 15:34 Pregătiri, amicale

Luni după-amiază, ASU Politehnica, fără noul antrenor Bogdan Andone, a dat start pregătirii pentru viitorul sezon al Ligii 2. Cu doar o singură noutate certă în lot, în rest cu mai mulți tineri veniți în probe, dar și trei absenți, printre care și căpitanul Ioan Mera, gruparea timișoreană are planuri mai mari pentru noua ediție de campionat.

De la primul antrenament al alb-violeților a lipsit chiar antrenorul principal, numit de puțină vreme. Bogdan Andone, revenit din vacanță, nu a putut ajunge luni la reunire din cauza unor probleme personale întâmpinate la București. Managerul sportiv Marius Cociu a fost cel care a explicat absența lui Andone.

„Din păcate, el trebuia să ajungă astăzi (n.r. – luni). Unele probleme urgente l-au reținut la București. M-a anunțat azi dimineață, și-a cerut scuze, mâine la prânz va fi în Timișoara și mâine seara va fi prezent la antrenament. El a trimis programul de pregătire, așa că vom face ce ne-a indicat din punct de vedere al pregătirii fizice. Jucătorii pe care i-am convins sunt prezenți, dar lista nu e închisă. Încercăm să aducem jucători care să intre în primii 11. Cu siguranță ediția actuală de Liga a 2-a va fi mult mai grea”, a declarat, citat de TMsport.ro, Cociu.

Opt jucători noi la primul antrenament

Pe lângă atacantul Marius Staicu, ultima dată la CS Mioveni, ASU Poli a avut în lotul de luni alți șapte jucători noi față de cei care au încheiat sezonul trecut. Toți sunt în teste, însă șansele ca ei să rămână sunt mici. Pe plan local, se remarcă doar portarul Emanuel Fișteag, revenit după un an la Politehnica, de la Național Sebiș, dar și „veteranul” Alin Crișanov, fost jucător al vechii Poli la finalul anilor 90 și începutul anilor 2000.

Iată lista completă a noutăților: Victor Bînzar (mijlocaș central defensiv – 2001), Sebastian Botz (mijlocaș ofensiv – 1997), Adrian Butura (mijlocaș central – 1997), Ionuț Coadă (mijlocaș central / fundaș central – 1997), Darius Buzdugan (mijlocaș central defensiv – 1995), Emanuel Fișteag (portar – 1997), Alin Crișanov (mijlocaș central – 1978) și Marius Staicu (atacant – 1987).

Motreanu și Fridrich de la ACS Poli, doriți la ASU

Altfel, trei jucători aflați sub contract cu ASU Poli au lipsit de la primul antrenament. De Arthur Teuț nu se știa nimic, Ioan Mera a fost învoit, iar Laurențiu Telescu a absentat din cauza unei operații la nas la care a fost supus săptămâna trecută.

Dar, la reunire a fost prezent și Radu Motreanu, însă care doar a asistat, nedezechipându-se. Jucătorul căruia i-a expirat împrumutul de la ACS Poli e dorit în continuare la echipa din Liga 2, însă suma cerută pe el de prim-divizionară este peste posibilitățile alb-violeților. Potrivit TMsport.ro, conducerea echipei unde antrenează Ionuț Popa a cerut 50.000 de euro pentru a-l lăsa un sezon împrumut și 100.000 de euro pentru un transfer definitiv. 

Un alt jucător dorit de la ACS Poli este Harald Fridrich, care și-a depus actele pentru a devenit liber de contract.

„Astăzi a apărut o oportunitate, e un caz care nu e închis. M-am bucurat foarte mult când am aflat. Sunt șanse să rămână la noi, i-am făcut o ofertă pe care credem că cei de la ACS nu o vor refuza. A fost o propunere din partea celor de la ACS, o sumă pentru transfer definitiv, o altă sumă pentru împrumut. I-am spus domnului Birlică de la început că e o ofertă pe care nu o putem onora. Erau sumele foarte mari. Și despre Fridrich am discutat săptămână trecută și cu domnul Birlică și cu domnul Drăgoi. Mi-au promis un răspuns vizazi de Fridrich și părea a fi un răspuns pozitiv. Dar azi am aflat că el a înaintate actele să devină jucător liber. Am fost anunțați de părinții lui. E clar că suntem interesați, am vorbit și cu domnul Andone”, a mai spus Cociu.

Scutaru și Poparadu, alțe ținte de la ACS Poli

În plus, alți doi jucători trecuți pe linie moartă de ACS Poli, Cristian Scutaru și Adrian Poparadu, sunt doriți de conducătorii ASU Poli. „Nu ascund dorința noastră de a-i putea lămuri să vină alături de noi. Ați văzut că după o zi s-au răzgândit (n.r. – referindu-se la Scutaru și Străuț). Ar fi jucători care ne-ar ajuta foarte mult și sunt convins că și-ar dori să vină să joace alături de noi. Trebuie să recunoaștem, competiția va fi mult mai grea în acest sezon”, a mai declarat managerul sportiv al Politehnicii.

Cantonament în afara țării

Cât privește programul de pregătire, ASU Poli se va antrena pe plan local până în perioada 9-10 iulie, ca apoi să plece într-un stagiu în Austria, Slovenia sau Serbia. Primul amical va avea loc sâmbătă, 1 iulie, de la ora 11:00, cu Viitorul Caransebeș, campioana județului Caraș-Severin, care a ratat promovarea în Liga 3, iar pe 8 iulie e stabilit un meci cu Timișul Șag.

În jurul datei de 10 iulie vom pleca într-un cantonament în străinătate. Suntem în discuții cu trei locații, din Austria, Slovenia și Serbia. Rămâne de văzut și din punct de vedere financiar unde vom face stagiul de pregătire”, a mai precizat Marius Cociu.

Lotul prezent la reunire: Gakos, Gârlea, R. Filip – Taub, Birău, Gălan, Vucea, Bilia, Sorescu, Ghinescu, M. Stancu, Nicolescu, Bîte, Țugui, Bădăuță, Giuricici, Neamțu, M. Staicu (ex Mioveni).

În probe: Emanuel Fișteag (portar, 20 ani, Sebiș) – Victor Bînzar (16 ani, Electrica), Sebastian Botz (20 ani, liber), Adrian Butura (20 ani, ex-Giarmata), Ionuț Coadă (20 ani, UTA II), Darius Buzdugan (22 de ani, liber, ex-Metalul), Alin Crișanov (39 ani, liber), toți mijlocași.

Foto: TMsport.ro

Marius ANGHEL 27 Jun. 2017, 15:34 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă