Alexa nu și-a menajat elevii la primul antrenament: „Știu ce îmi doresc, ce vreau să joace echipa aceasta”

Alexa nu și-a menajat elevii la primul antrenament:**

Retrogradați în Liga a 2-a, jucătorii lui ACS Poli nu au avut parte de un simplu act de prezență la reunirea echipei. Scutaru și compania au fost puși serios la treabă, mai ales că la echipă a sosit spaniolul Jorge Alvarez, un antrenor specializat pe pregătirea fizică.

Dan Alexa a explicat că vrea să-și impună propriul stil la echipă. Astăzi, la prima sesiune de pregătire pentru ceea ce se anunță doar un sezon de Liga a II-a pentru ACS Poli, jucătorii au fost ținuți mai bine de o oră și jumătate pe gazon. Nu a fost doar o alergare ușoară, ci și exerciții, atât cu mingea, cât și fără iar miuța nu a lipsit din program. „Am venit cu propria mea filosofie, știu ce îmi doresc, ce vreau să joace echipa aceasta. Sper să reușesc să transmit mesajul corect. Mi-am dorit foarte mult să-l aduc pe Jorge Alvarez, un antrenor cu experiență, care a fost la echipe mari din Spania, a fost și în străinătate. Ne va ajuta foarte mult, suntem la început, e normal să fie o perioadă de acumulare, vor fi și jucători noi, nu foarte mulți. Vor pleca și din cei care au fost azi, o luăm treptat”, a declarat Dan Alexa.

Alvarez s-a ocupat printre altele de pregătirea celor de la Celta Vigo, Real Madrid B și Galatasaray (antrenor secund). El are un doctorat în „Știința Sportului” și e și antrenor cu acte în regulă.

„Chirurgul” a vorbit și de noile transferuri ale echipei: Carlos Eduardo (ex-Braga B) și Milan Stavric (ex-Slavia Sofia). „Brazilianul a fost cumpărat pe o sumă mare acum trei ani, din păcate nu a reușit să facă saltul valoric. Sperăm să-i creăm mediul propice pentru a-și demonstra calitățile. Stavric e un atacant puternic, care caută spațiul, aleargă mult, genul care îmi place mie”, a spus Alexa.

Acesta îl așteaptă zilele acestea și pe fostul coleg Gabriel Cânu, care-l va înlocui pe Șeroni. „Cânu e un fundaș central cu experiență, avem nevoie pentru anul viitor de doi-trei cu experiență, în rest vor fi jucători mai tineri, jucători cărora li se va da încredere. Cei precum Cânu trebuie să țină vestiarul. Unde a jucat a fost un lider”, a precizat antrenorul lui ACS Poli.

Bănățenii vor rămâne până la urmă acasă pentru pregătirea de vară, după ce varianta Austria părea cea mai probabilă pentru acest stagiu. „Din punctul meu de vedere e o alegere bună pentru că avem teren, hotel, sală de forță. În Austria era mai bună clima dar nu eram siguri că găsim adversari buni, campionatul lor începe devreme. Vom juca cu echipe din prima ligă maghiară, a doua din Serbia, se caută pe plan local, sunt multe echipe dintre care putem alege. Mai e și aspectul financiar, trebuie să fim mai atenți cu banii, aceasta e situația”, a explicat Alexa.

Vulturii Lugoj, „satelit”

Cosmin Petruescu a plecat la Lugoj și se pare că echipa pe care o va prelua Vulturii, are șanse mari să devină „satelitul” lui ACS Poli. „Se încearcă un proiect cu Vulturii satelit”, a specificat „Chirurgul”. Lugojenii evoluează în Liga a III-a în timp ce echipa a doua a lui ACS Poli a rămas doar în „Județ”.

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă