Alexa, încântat de cele șapte achiziții pe care le-a făcut Dunărea în această iarnă. „Pot progresa foarte mult. A crescut astfel și concurența în cadrul echipei”

Alexa, încântat de cele șapte achiziții pe care le-a făcut Dunărea în această iarnă.**

Chiar dacă a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe primul loc, e principala favorită la promovare și are o serie de 18 meciuri fără înfrângere în campionat, dintre care 15 sunt victorii, Dunărea Călărași și-a completat lotul în această pauză de iarnă cu destul de mulți jucători. Echipa lui Dan Alexa a adus șapte nume noi în lot și, deocamdată, s-a despărțit doar de treii fotbaliști pe care i-a avut în lot în prima parte.

Fundașii Alin Dobrosavlevici și Gaston Mendy, mijlocașii Paul Iacob, Dino Spehar și Alexandru Avram și atacanții Alexandru Stoica și Ciprian Rus vor îmbrăca tricoul Dunării în partea a doua a sezonului.

„Sunt jucători care au evoluat chiar și în Liga 1. Jucători pe care îi cunosc, jucători tineri, care au încă un potențial de progres. Pot progresa foarte mult, sunt jucători care cred eu că ne pot ajuta. A crescut astfel și concurența în cadrul echipei. În momentul ăsta sunt cam doi pe post. Avem nevoie de concurență. Sunt adeptul principiului potrivit căruia concurența naște progres, pentru că în momentul acela îmi este mult mai ușor să pun presiune pe jucători”, a spus Dan Alexa, care a mai adăugat că îi va utiliza ca titulari doar pe jucătorii care se află în cea mai bună formă sportivă: „Vor juca cei care merită! Pentru jucătorii nou-veniți e o perioadă de acomodare, sper să putem să-i ajutăm cu toții să intre repede într-o formă fizică și mentală bună. Sunt jucători care au meciuri în Liga 1, pe toți îi cunosc și cred că ne vor ajuta în acest mini-retur”.

Trei dintre cei șapte jucători noi aduși în această iarnă au venit sub formă de împrumut. „Paul Iacob și Alexandru Stoica sunt împrumutați de la Viitorul Constanța până în vară, iar, atunci, în situația în care echipa promovează, se renegociază condițiile pentru cei doi. La fel și Dino Spehar, care este și el împrumutat tot până în vară de la CFR Cluj. Atunci vom decide dacă va rămâne la noi sau nu”, a precizat președintele Florin Brișan.

Cei care au plecat de la Dunărea sunt atacantul Valentin Balint (acum la CS Mioveni), mijlocașul Andrei Pușcașu (împrumutat la SC Oțelul) și mijlocașul Andre Mesquita.

Alexa, mulțumit de lot

La general, Dan Alexa este mulțumit de lotul de care dispune pentru partea a doua a sezonului. „Da, cu siguranță, sunt mulțumit de lot. Am mai spus-o, în primul rând trebuie să-i integrăm repede pe jucătorii nou-veniți. Trebuie să începem bine pentru că, în eventualitatea unei victorii cu Hermannstadt, echipa va căpăta foarte multă încredere și eu cred că va fi un moment important. Un moment psihologic foarte important chiar pentru ceea ce va urma. Pentru a promova cred că avem un lot care ne poate permite lucrul ăsta. Avem nevoie încă de omogenitate în eventualitatea în care cei nou veniți merită să joace pentru că repet trebuie să-i integrăm și asta este important”, a spus Alexa.

Antrenorul Dunării are și o pierdere din stafful tehnic, acolo de unde preparatorului fizic Ovidiu Chiribici a lăsat Dunărea pentru ACS Poli Timișoara, să i se alăture lui Leo Grozavu. „Îmi pare rău că l-am pierdut pe preparatorul fizic Ovidiu Chiribici, care e în stafful lui Leo Grozavu. L-am avut luna acesta, a fost lângă noi, dar de la început asta a fost condiția, ca în momentul în care Grozavu își găsește echipă, pleacă cu el. Știți foarte bine că Grozavu a găsit Timișoara. Îi doresc multă baftă!”, a spus antrenorul echipei călărășene.

Până la reluarea campionatului, programată pe 24 februarie, sâmbătă, 17 februarie, Dunărea va disputa ultimul amical al iernii, urmând a întâlni echipa brăileană Dacia Unirea. Se poartă discuții ca aceast joc să aibă loc la Călărași.

Pe aceeași temă