AFC Hermannstadt începe „pregătirile cu un moral foarte bun”. Sibienii se reunesc mai târziu decât majoritatea viitoarelor adversare din Liga 2

Marius ANGHEL 23 Jun. 2017, 17:50 Pregătiri, amicale
AFC Hermannstadt începe

Nou-promovata în Liga 2 AFC Hermannstadt se va reuni o zi mai târziu față de majoritatea cluburilor pe care le va avea adversare în noul sezon. Dacă ziua de luni, 26 iunie, e preferata staffurilor echipelor din eșalonul secund, formația sibiană a ales să susțină primul antrenament marți, 27 iunie.

La prima apariție în Liga 2, AFC Hermannstadt va fi condusă de Alexandru Pelici, antrenor demis de la CS Mioveni și care îi va lua locul lui Eugen Beza, însă acesta din urmă va rămâne în stafful tehnic și va fi antrenor secund. Antrenorul cu portarii va fi Florin Berța. Primul antrenament e programat pentru marți, de la ora 18:00, pe terenul sintetic vecin cu stadionul Municipal. În următoarele zilele, sibienii se vor antrena pe plan local, vor efectua vizita medicală, iar de duminică, 2 iulie, se va pleca într-un cantonament centralizat la Săcele, oraș de lângă Brașov.

„Venim după a doua promovare consecutivă și începem pregătirile cu un moral foarte bun. Aducerea domnului antrenor Pelici este un pas important făcut de această echipă tânără, care a reușit, de la înființare, din 2015, să ajungă din Liga a 4-a în Liga a 2-a. Avem conturat foarte bine proiectul pentru noua ediție de campionat. Băieții sunt dornici să înceapă treaba și sunt convins că, după o pregătire foarte bună, în vară, va urma un sezon la fel de bun ca precedentele. Îi urăm succes domnului Pelici și colaboratorilor săi din stafful tehnic, tuturor jucătorilor, iar suporterilor le transmitem că vom face tot ce ne stă în putință să nu îi dezamăgim”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, președintele clubului sibian, Teodor Birț.

La antrenamentul de marți își vor face apariția și primele patru achiziții ale echipei, anunțate de la începutul lunii pe pagina de facebook a clubului: atacanții Bogdan Rusu (27 de ani, ex Foresta Suceava) și Ștefan Blănaru (28 de ani, ex ASU Poli) și mijlocașii Cosmin Neagu (25 de ani, ex Dacia Unirea Brăila) și Lucian Dumitriu (24 de ani, ex Foresta Suceava).

Dacă în privința lui Rusu, Blănaru și Dumitriu, fostele lor cluburi nu au avut nimic de comentat, că pleacă liberi de contract, în cea a lui Cosmin Neagu, oficialii Daciei Unirea i-au acuzat pe cei ai Hermannstadtului de lipsă de respect. Mijlocașul încă se află sub contract cu brăilenii până la finalul acestei luni și îi pot prelungi unilateral contractul cu încă un an. Oricum, jucătorul nu a încasat în acest an niciun ban de la Dacia Unirea, astfel că ar putea să plece liber de contract oricum, dacă își depune memoriu, însă, între timp, conducerile celor două echipe au avut discuții în privința transferului lui Neagu.

AFC Hermannstadt a câștigat Seria a 5 a a Ligii 3 fără mari probleme, iar ultimul meci disputat în campionat l-a avut pe 26 mai, acasă cu Sănătatea Cluj, astfel că a avut o lună de pauză înaintea startului pregătirii pentru Liga 2.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 23 Jun. 2017, 17:50 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă