AFC Hermannstadt a câștigat la același scor și returul cu Ripensia. Reacțiile antrenorilor

Marius ANGHEL 19 Jul. 2017, 15:29 Pregătiri, amicale

Vinerea trecută, AFC Hermannstadt câștiga cu 3-1 meciul amical disputat pe stadionul Obor din Sibiu contra unei alte nou-promovate în Liga 2 Ripensia Timișoara, prin golurile marcate de Radu Necșulescu, Adrian Cîrstean și Radu Crișan, respectiv Andrei Dumiter. Revanșa, programată astăzi la Timișoara, pe stadionul „Ciarda Roșie”, a fost câștigată tot de echipa antrenată de Alexandru Pelici, la același scor, 3-1.

Timișorenii au deschis scorul în minutul 19, după ce Mediop a obținut o lovitură de pedeapsă, iar Florin Nanu a executat-o. Bănățenii au menținut avantajul minim până înainte de pauză, atunci când Daniel Tătar (43′) a egalat dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri.

În partea a doua a jocului, ambii tehnicieni au mizat pe noi formule de echipe, iar Hermannstadt i-a dat o lecție Ripensiei. În minutul 58, Ionuț Stoica și-a adus formația în avantaj cu o lovitură de cap în urma unei faze fize, iar din minutul 64 s-a făcut 3-1 după ce Radu Crișan a înscris și el dintr-o fază asemănătoare cu cea a golului lui Stoica. Sibienii ar fi putut să ia o diferență și mai mare pe tabela de marcaj, însă Neacșa a ratat un penalty în minutul 75 după un fault al portarului Ignat, trimițând în bară, iar mai apoi, în minutul 87, tot Neacșa, a lovit bara din acțiune.

Steop: „Se pare că totuși anumiți jucători nu știu dacă vor face față rigorilor Ligii a 2-a”

Antrenorul Ripensiei, Remus Steop, a apreciat prima repriză a amicalului, însă cea de-a doua l-a dezamăgit, la final declarând că e posibil să renunțe la o parte dintre jucătorii pe care i-a avut la dispoziție, fiindcă nu știe dacă vor face față rigorilor Ligii 2. Printre cei care l-au impresionat a fost Cătălin Horcea, venit liber de contract de la CSM Lugoj, în timp ce la portarul Vlad Ignat ar putea renunța, fiindcă nu e peste cei doi goalkeeperi care sunt în lot, Rădulescu și Gakos.

„Ambele jocuri le-am pierdut. Îmi pare rău că a pierdut jocul de astăzi, pentru că am făcut o primă repriză bună, în care am avut ocazii. În mare parte am dominat jocul. Din păcate, am luat trei goluri din faze fixe în momente nu tocmai corespunzătoare. În repriza a doua, chiar dacă am fost dominați de adversari, am avut două ocazii de unu contra portarului. Din păcate, am ratat. Echipa care a fost mai matură a câștigat. Pentru mine a fost un test util, încerc să trag concluziile după meciul de astăzi. De luni probabil că vom aborda altfel lucrurile legat de programul următor al echipei. Se pare că totuși anumiți jucători, la ce au arătat în repriza a doua, nu știu dacă vor face față rigorilor Ligii a 2-a. Ne vom reorienta, încercăm să găsim soluții cât mai viabile într-un timp scurt. În mod sigur, vor fi jucători care nu vor mai face parte din lot în perioada următoare”, a spus, citat de TMsport.ro, Steop.

Pelici: „Așteptăm cu optimism începutul de campionat”

De partea cealaltă, Alexandru Pelici, antrenorul echipei sibiene, a lăudat jocul adversarei, l-a apreciat ca mai bun decât în prima confruntare. În acest test a fost utilizat și Cosmin Neagu, jucătorul pentru care AFC Hermannstadt a fost reclamată la FRF de către Dacia Unirea Brăila, echipa de unde a venit mijlocașul golgheter.

„Mai avem două săptămâni până la începerea campionatului și sperăm să corectăm ce avem de corectat. Au fost două jocuri bune, felicit Ripensia pentru promovare și le doresc mult succes în Liga a 2-a. Suntem în grafic, cred eu, pe drumul bun, mai avem de muncit, așteptăm cu optimism începutul de campionat. Au fost ocazii în ambele meciuri. Mi s-a părut o primă repriză mai bună a Ripensiei aici față de Sibiu. Probabil dacă nu ar fi schimbat echipa la pauză, nu se știe dacă scorul ar fi rămas la fel. Cei din prima repriză au avut un joc consistent, ne-au surprins de câteva ori. Probabil sunt în altă etapă a pregătirii, noi suntem mai legați”, a declarat Pelici, citat de TMsport.ro.

Ripensia: Rădulescu – Ad. Popa, Hecsko, Vlădia, Apro – Dumiter, Mânecan, Stoi, Fl. Nanu (C. Toma 35) – Mediop, Matiș
Au mai jucat: Gakos (Vl. Ignat) – L. Luca, Vasiliu, Horcea, Andr. Popescu, Ad. Ungureanu, Bobină, Zaluschi, C. Toma, Semeniuc, Olărescu, Golda
Antrenor: Remus Steop

AFC Hermannstadt: Moldovan – Străulea, Crișan, Pîrvulescu, Tătar, Petrescu, Dîlbea, Dumitriu, Lupu, Rusu, Șt. Blănaru
Au mai jucat: Căbuz – Monea, Bratu, I. Stoica, Pamfile, Piko, Necșulescu, Neacșa, Pop, Cârstea, Neagu
Antrenor: Alexandru Pelici

Pentru Ripensia urmează un amical în Austria, sâmbătă, cu ASKO Oedt (Liga a 4-a), în timp ce AFC Hermannstadt va întâlni sâmbătă, la Făgăraș, pe ASA Târgu Mureș.

Foto: TMsport.ro

Marius ANGHEL 19 Jul. 2017, 15:29 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă