30 de jucători sub comanda lui Ionuț Chirilă

22 Jan. 2009, 18:10 Pregătiri, amicale
30 de jucători sub comanda lui Ionuț Chirilă

Bătrâna Doamnă a mai bifat joi o ședință de pregătire, în care fotbaliștii au lucrat mai mult cu mingea. Antrenamentul s-a desfășurat la baza sportivă Șega, iar Ionuț Chirilă, paradoxal, în contextul în care mai mulți componenți ai lotului și-au depus memorii la Federația Română de Fotbal pentru a deveni liberi de contract, a avut la ședința de pregătire 30 de jucători (!!!)

Un sprijin consistent a venit de la grupa de juniori republicani, de acolo venind 9 fotbaliști. „În situația în care am ajuns sectorul juvenil devine foarte important”, spunea antrenorului Bătrânei Doamne. *Atât Ionuț Chirilă, cât și fotbaliștii au făcut abstracție de situația care devine din ce în ce mai critică și s-au antrenat cu seriozitate, marea majoritate fiind cu zâmbetul pe buze.

Antrenamentul textiliștilor a fost unul nu foarte lung, și datorită faptului că trebuiau să părăsească terenul sintetic, pentru a face loc amatorilor de la Poliția Comunitară, care aveau rezervată baza pentru a încinge o miuță. La fel ca și în prima zi, tehnicianul Bătrânei Doamne, a preferat să alege câteva ture în jurul terenului alături de fotbaliști. Puținii suporteri care au urmărit antrenamentul spuneau că Ionuț Chirilă s-a îngrășat de la platourile cu fructe de mare pe care le-a consumat pe Coasta de Azur și acum vrea să slăbească.

Liberi de contract, dar prezenți la antrenamente

După cum se cunoaște, Roszel, Florin Dan, Ibeh, Chița, Huțan, Mihuț, Lucian Todea și Hidișan au fost declarați liberi de contracte de către comisia de specialitate din cadrul Federației Române de Fotbal. Dintre aceștia, John Ibeh se află în pregătiri cu Oțelul Galați, gruparea antrenată de Petre Grigoraș fiind de câteva zile în cantonament la Târgu Ogna. Nigerianul a semnat un contract cu Oțelul și va purta în campionat numărul 13 pe tricou. Roszel se bazează pe impresarul Codoban că-i va găsi o echipă în prima ligă, Chița e în pregătiri în Spania cu o grupare din China, iar Florin Dan este absent și el de la antrenamentele Bătrânei Doamne, acesta având o ofertă concretă de la Unirea Alba Iulia. Totuși, mijlocașul a descins în vestiar, dar a nu a efectuat antrenamentul pe motiv că se confruntă cu o răceală.

Sebastian Huțan, a declarat și el liber de contract, se află în continuare în pregătiri cu UTA, Chirilă având la dispoziție încă doi goalkeeperi, Marius Mârne și Bodea. Ultimii trei fotbaliști declarați liberi de contract, Mihuț, Lucian Todea și Hidișan se află deocamdată în Arad. Primii doi s-au pregătit sub comanda lui Ionuț Chirilă, dar este puțin probabil că vor mai sta mult la echipă, iar Hidișan a fost antrenat de Florin Voinea, antrenorul echipei de juniori republicani.


Toc, întors din drum, dar absent de la antrenamentul de joi

Bogdan Toc, devenit și el liber de contract, după ce UTA nu a achitat celor de la CS Atletico suma de transfer, este dorit în continuare de Ionuț Chirilă. Tehnicianul Bătrâne Doamne recunoștea la reunirea lotului că-l dorește înapoi pe fotbalist și c[ va purta o discuție în acest sens cu Marius Țucudean. Chirilă nu a pierdut timpul și și-a fixat o întâlnire cu Țucudean, Meszar și Cosma. Surse demne de încredere ne-au dezvăluit faptul că Ionuț Chirilă și Nicolae Ioțcu i-au convins pe oficialii de la Atletico să-l întoarcă din drum pe Toc, care a fost foarte aproape de a merge în cantonament cu Drobeta Turnu Severin și a semna un angajament cu ocupanta poziției secunde din Liga a II-a. Cu toate acestea, Bogdan Toc nu s-a numărat printre fotbaliști avuți la dispoziție de Ionuț Chirilă la antrenamentul de joi dimineață.

Articol scris de Daniel BERAR

22 Jan. 2009, 18:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă