22 de jucători au fost prezenți la reunirea Forestei, dintre care patru noutăți. Ce li s-a transmis elevilor lui Popovici după despărțirea de președintele Dorin Goian

Marius ANGHEL 17 Jan. 2017, 20:39 Pregătiri, amicale

Pregătirile Forestei pentru sezonul de primăvară al ligii secunde a debutat ieri, 16 ianuarie. La reunirea lotului au participat 22 de jucători, care înaintea primului antrenament al anului 2017 au avut parte de o ședință destul de lungă în vestiar, împreună cu conducerea tehnică și administrativă a clubului.

„Am dorit să-i liniștim pe jucători, care erau interesați ce se va întâmpla la club după plecarea lui Dorin Goian. I-am asigurat că, împreună cu Dănuț Perjă, vom face tot posibilul ca activitatea clubului să decurgă normal, pentru a ne putea achita de toate obligațiile pe care ni le-am asumat astă vară, în momentul în care am demarat acest proiect. Îmbucurător este faptul că sponsorii pe care-i avem ne-au asigurat că vor rămâne și pe mai departe alături de noi, urmând să ne susțină în continuare”, a declarat, citat de Monitorul de Suceava, Andrei Ciutac, președintele Consiliului de Administrație al Forestei. Acesta a dezvăluit că până pe 24 ianuarie, când este programată plecarea în stagiul de pregătire centralizată de la Câmpulung Moldovenesc, va achita jucătorilor salariul aferent lunii decembrie a anului trecut.

La rândul său, directorul sportiv Dănuț Perjă a afirmat că atmosfera în cadrul lotului este una bună. „Am avut o discuție cu jucătorii despre situația la zi a clubului și despre cerințele noastre în ceea ce privește rezultatele echipei. Sper să ne pregătim bine și să avem parte de un retur reușit. Regret plecarea lui Dorin Goian, un om care a ajutat foarte mult clubul în perioada în care a ocupat funcția de președinte. În ce mă privește, eu am rămas în continuare alături de club, așa cum am promis. Am încredere că Primăria, Consiliul Local și ceilalți sponsori vor rămâne alături de noi, astfel încât din vară să ne putem propune un obiectiv mai îndrăzneț”, a precizat Perjă.

VEZI un material VIDEO de la reunirea Forestei

Vraciu, cea mai mare noutate

Singurul fotbalist care nu a efectuat antrenamentul de ieri a fost italianul Masella, care suferă de pubalgie. Cea mai importantă noutate la capitolul veniri este reprezentată de Cătălin Vraciu, un atacant în vârstă de 27 de ani, care a fost legitimat în turul campionatului la gruparea de prima ligă ACS Poli Timișoara. În afară de Vraciu, sub comanda lui Cristi Popovici au ajuns și trei tineri jucători formați de Liceul cu Program Sportiv Suceava, este vorba de mijlocașul Alexandru Ivan (21 de ani), atacantul Cosmin Coroamă (17 ani) și portarul Florin Muntean (19 ani).

„Consider că vacanța a fost destul de lungă, așa că abia am așteptat să revin la muncă. Cred că Vraciu este un jucător care ne va ajuta foarte mult, mai ales că am pierdut doi atacanți în ultima perioadă, este vorba de Matei și Bujor. Este un fotbalist cu care am colaborat bine la Bacău, anul trecut a fost golgheterul seriei cu 20 de goluri marcate, având și avantajul că poate acoperi și ambele flancuri ale terenului din postura de mijlocaș. Am mai avea nevoie și de un fundaș central, iar pentru o poziție din avanposturi l-am contactat pe Grumezescu, un alt fotbalist cu care am lucrat la Bacău. Încă purtăm discuții și sper ca până joi să mai vină la echipă încă doi jucători. În niciun caz nu vom promite salarii mari, deoarece pentru campionatul în curs nu ne mai putem propune mare lucru, deoarece suntem la o distanță apreciabilă, de 13 puncte față de locul 2. Voi da șanse să joace tuturor fotbaliștilor din lot, iar în cazul în care la vară ne vom propune un obiectiv mai îndrăzneț, să știm pe cine ne putem baza cu adevărat”, a mărturisit antrenorul principal Cristi Popovici.

Iată care sunt fotbaliștii care au fost prezenți la primul antrenament din intersezon:

portari: Toma Niga, Vlad Hînțăscu, Florin Muntean;
fundași: Daniel Bălan, Daniel Lung, Alin Mutu, Alessandro Masella, Dorin Semeghin, Dudu Drugă, Ionuț Mihălăchioae;
mijlocași: Vlad Stănescu, Cornel Căinari, Lucian Dumitriu, Vasile Dănilă, Andrei Cerlincă, Constantin Aeroaiei, Cătălin Strugariu, Daniel Păiuș, Alexandru Ivan;
atacanți: Bogdan Rusu, Cătălin Vraciu, Cosmin Coroamă.

Gruparea suceveană se va pregăti în localitate până pe 24 ianuarie, când este programată plecarea în stagiul centralizat de la Câmpulung Moldovenesc. În primul meci oficial din 2017, pe 25 februarie, Foresta va primi pe Areni vizita grupării ASU Politehnica Timișoara.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: FB Foresta Suceava
 

Marius ANGHEL 17 Jan. 2017, 20:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă