Plata s-a făcut în plic la CS Mioveni, după promovarea în Liga 1. Ștefan Blănaru, discurs amuzant după victoria cu FC Hermannstadt: ”Nu am apucat să mă uit în el, dar când ne reunim vine grosul”

Răzvan STÎNGĂ 02 Jun. 2021, 21:52 Liga 2

Alexandru Pelici, Ștefan Blănaru și Bogdan Rusu au reușit o nouă promovare în Liga 1, din Liga 2, de data aceasta cu CS Mioveni, după ce au câștigat barajul cu FC Hermannstadt (2-1 la general). Prima promovare a avut loc, culmea, chiar cu echipa din Sibiu, la finalul stagiunii 2017/2018.

Ștefan Blănaru: ”A fost o nebunie de meci” 

Bucuria s-a citit în mod evident în discursul lui Blănaru, de la finalul jocului retur de la Sibiu, fiind printre jucătorii veniți la interviurile de la marginea terenului. Atacantul a făcut trimitere chiar la performanța realizată cu Hermannstadt în 2018, realizând o paralelă amuzantă. Anume, că echipele care vor neapărat să promoveze în Liga 1, trebuie să îl ia pe el, dar și pe antrenorul Alexandru Pelici și pe colegul său de echipă, Bogdan Rusu.

Blănaru crede că are o contribuție importantă la acest rezultat înregistrat de CS Mioveni, scoțând în evidență faptul că echipa era destul de jos în clasamentul Ligii 2, înainte să vină el.

”A fost o nebunie de meci. A fost eliminat repede jucătorul lor, Dâlbea. Sincer să vă zic ne-a fost mai greu 10 contra 11, pentru că a trebuit să îi desfacem noi pe ei, nu ei pe noi. Sunt foarte bucuros că în cele din urmă am promovat cu antrenorul Alex Pelici și cu colegul meu Bogdan Rusu. Cred că acest trio este unul de promovare. Acum sper să rămânem în Liga 1 măcar anul acesta și să ne bucurăm de acest sezon.

Acum, nu voiam să jucăm cu Hermannstadt, dar nu avem ce face. Ne facem meseria unde suntem plătiți. Am eliminat-o, e bine pentru noi, rău pentru ei.

Când am venit în iarnă eram destul de jos în clasament. Nu că am venit eu… dar azi am promovat și până acum nu a promovat nimeni din Liga 2 în Liga 1 după baraj. După meciul de la Craiova chiar vorbeam cu Eugen Trică și mi-a zis că o să promovăm la baraj.

După 0-0 acasă, știam că dacă marcăm, în proporție mare putem să promovăm. Am dat un gol norocos, pe primul, dar nu mai contează. Contează că am bătut”, a declarat Bogdan Blănaru la microfonul DigiSport.

Plata s-a făcut în plic, dar ”grosul” vine după reunire la CS Mioveni 

Cum era de așteptat, CS Mioveni va recompensa jucătorii și stafful pentru această performanță istorică, promovarea în Liga 2, în urma barajului cu o formație din Liga 1. Blănaru a fost întrebat de bonusul pe care el și colegii lui îl vor primi în urma promovării.

Recompensa a venit în plic, dar atacantul nu a vrut să spună cât a luat. S-a eschivat frumos, precizând că nu l-a deschis, dar a arătat, din degete, cât de gros era plicul primit. Însă, Blănaru a declarat că ”grosul” va veni după reunirea echipei, pentru începerea pregătirii, pentru debutul în Liga 1.

Am primit un plic și nu am apucat să mă uit (n.r. – arată din degete că plicul era gros, cam de 10 cm). Urmează, când ne reunim, să vină grosul”, a declarat Ștefan Blănaru.

CS Mioveni, prima echipă din Liga 2 care câștigă barajul de promovare 

Partida dintre CS Mioveni și FC Hermannstadt, din tur, a fost una fără gol. S-a terminat 0-0, iar câștigătoarea s-a decis miercuri seară, la Mediaș, în retur. Formația lui Alexandru Pelici s-a impus cu 2-1, prin golurile lui Davide Massaro, minutul 71, Andrei Panait, minutul 90+3.

Inițial, sibienii deschiseseră scorul prin Yazalde Gomes, în minutul 21. E important de precizat și faptul că FC Hermannstadt a jucat în 10 oameni din minutul 6, după ce căpitanul Răzvan Dâlbea a văzut al doilea cartonaș galben, după un cot în figura lui Șerban. Primul galben fusese primit în minutul 2.

  • CS Mioveni în meciul retur al barajului promovării cu FC Hermannstadt: Iustin Popescu – Dorinel Oancea, Guilherme Garutti, Robert Gherghe (cpt.), Daniel Șerbănică – Mihai Ișfan (Davide Massaro 32′), Szilard Vereș (Marius Chindriș 60′), Marian Șerban (Daniel Toma 60′), Valentin Coșereanu (Ionuț Rădescu 75′) – Bogdan Rusu, Ștefan Blănaru (Andrei Panait 75′)
    Rezerve neutilizate: Răzvan Ducan – Valentin Cristea, Tiberiu Coman, Sebastian Ivan
    Antrenor: Alexandru Pelici

Foto: Lucian Danciu, Ovidiu Matiu (Mediafax Foto), Valentin Macrea și Alexandru Vereș (Sport Pictures)

Răzvan STÎNGĂ 02 Jun. 2021, 21:52 Liga 2
Pe aceeași temă