Planurile viitorului administrator judiciar al FC Brașov: „Trebuie făcut totul pentru ca acest brand să fie salvat. Nu vrem să-l îngropăm”

Marius ANGHEL 10 May. 2017, 14:11 Liga 2

FC Brașov se chinuie să termine campionatul, iar situația în ceea ce privește administrarea clubului aflat în procedură de insolvență nu este clară. Concret, la începutul săptămânii trecute, creditorul principal al FC Brașov, ICIM, reprezentat de Top Expert SPRL, firma condusă de Marian Brescan a solicitat schimbarea administratorului judiciar Alexandru Cosmin Gheorghe și a propus ca RTZ&Partners SPRL să se ocupe de administrarea clubului. Propunerea celor de la TOP Expert a fost agreată și de patronul Ioan Neculaie. În aceste condiții, Alexandru Cosmin Gheorghe a convocat, în data de 2 mai, Adunarea Generală a Creditorilor FC Brașov, care a votat numirea firmei RTZ&Partners SPRL în funcția de administrator judiciar la FC Brașov.

Judecătorul sindic decide

Administratorul judiciar Alexandru Cosmin Gheorghe a prezentat instanței, săptămâna trecută, hotărârea Adunării Generale a Creditorilor de numire a firmei RTZ&Partners SPRL ca administrator judiciar la FC Brașov, iar judecătorul sindic urmează să valideze numirea noului administrator, asta după ce vor trece cele șapte zile perioadă în care se vor putea depune eventuale contestații.

„RTZ& Partners SPRL are o vechime de aproape 10 ani în activitatea de practician în insolvență, fiind considerată una dintre societățile de top din acest business. Am administrat de-a lungul timpului sute de societăți cu rezultate de multe ori spectaculoase pentru însănătoșirea climatului de afaceri. Suntem dedicați profesiei și existăm datorită rezultatelor”, este prezentarea RTZ& Partners SPRL pe site-ul propriu.

Caută soluții pentru salvarea brandului FC Brașov

Monitorul Expres a luat legătura cu Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul firmei RTZ&Partners SPRL. Zăvăleanu spune că așteapta ca numirea să fie validată de judecătorul sindic, apoi va putea intra în posesia tuturor datelor de la dosar.

„Am fost contactați de către cei de la Top Expert SPRL să ne ocupăm de administrarea clubului FC Brașov , asta și pentru faptul că avem experiență cu cluburile de fotbal aflate în insolvență. Am văzut că procesul verbal al Adunării Generale a Creditorilor FC Brașov a fost publicat în BPI (Buletinul Procedurilor de Insolvență), acum rămâne ca judecătorul sindic să confirme sau nu numirea noastră. Până nu vom fi confirmați, nu am nicio calitate oficială, iar în acest moment chiar nu cunosc toate datele de la dosar. Din câte știu, este o situație dificilă la FC Brașov, dar trebuie făcut totul din punct de vedere regulamentar ca acest brand să fie salvat. Nu vrem să îngropăm acest brand, astfel că vom căuta soluții”, a declarat Răzvan Zăvăleanu, care a mai precizat că Biroul Bistrița a RTZ& Partners SPRL se va ocupa de FC Brașov.

RTZ Cluj este administrator judiciar la CFR Cluj, RTZ Filiala Alba se ocupă de Gaz Metan Mediaș, iar RTZ Filiala București de ASA Târgu Mureș. Până la numirea oficială a noului administrator la FC Brașov, care va avea loc cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, Alexandru Cosmin Gheorghe va asigura interimatul.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 10 May. 2017, 14:11 Liga 2
Pe aceeași temă