Planul secret al lui Valerii Moraru, după ce Rapid a intrat în faliment? „Vrea să preia o echipă din Franța!”

Marius ANGHEL 14 Jun. 2016, 11:16 Liga 2

Tribunalul București a decis falimentul Rapidului, o decizie care poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de șapte zile. Dănuț Lupu susține că patronul Valerii Moraru are un plan ascuns, acela de a prelua un club din liga secundă a Franței.

Inevitabilul s-a produs. Rapid a intrat oficial în faliment, după patru ani de agonie. Clubul din Giulești a intrat în insolvență la finalul anului 2012, dar de atunci situația financiară a echipei s-a înrăutățit constant. În prezent, Rapid are peste 18 milioane de lei datorii și Tribunalul București a decis să declare falimentul.

Dănuț Lupu susține însă că Valerii Moraru are un plan ascuns. Fostul mare mijlocaș român spune că omul de afaceri a cerut patru milioane de euro în schimbul Rapidului și planul său este să preia o echipă din liga secundă a Franței.

„Eu nu știu ce a vrut să facă domnul Moraru… Am înțeles că fiul lui Valerii Moraru se juca pe PlayStation. Și Valerii i-a zis să nu se mai joace, să se joace cu echipa Rapid.

Domnul Moraru vrea patru milioane de euro ca să dea clubul… dacă eu vă spun că a vrut patru milioane… Știți de ce n-a vrut nimeni să preia echipa? Când a preluat echipa nu a băgat niciun leu. Avea un milion de euro în cont și ar fi vrut să ia patru milioane de euro, dar erau datorii la apă plată de două milioane de euro. Eu am fost la zeci de meciuri și nu am văzut o apă plată. Ce au făcut cu ea, au udat gazonul?

Eu am vorbit cu un prieten, domnul Moraru vrea să preia o echipă de fotbal din liga a doua din Franța. Vrea să-și promoveze apa plată”, a declarat Dănuț Lupu la ProSport LIVE.

Pe lângă Rapid, Valerii Moraru mai deține și echipa Zimbrul Chișinău, în Republica Moldova.

Informația oferită de Dănuț Lupu este însă sub semnul îndoielii. Radu Birlică, fost administrator special al Rapidului, susține că Valerii Moraru obișnuia să se laude cu lucruri pe care nu le putea realiza: „Eu vă spun ceva. Știți ce se discuta pe la mese? Că el cumpără un hotel în Anglia sau în Germania. La un moment dat nu-l mai lua nimeni în seamă”, a declarat Radu Birlică la ProSport LIVE.

Marius ANGHEL 14 Jun. 2016, 11:16 Liga 2
Pe aceeași temă