Petrolul merge la Chiajna doar pentru victorie. Viorel Moldovan, adeptul strategiei totul sau nimic pentru duelul cu Concordia: ”Va fi, fără îndoială, un meci dificil”

Răzvan STÎNGĂ 10 Mar. 2021, 19:00 Liga 2
Petrolul merge la Chiajna doar pentru victorie. Viorel Moldovan, adeptul strategiei totul sau nimic pentru duelul cu Concordia: ”Va fi, fără îndoială, un meci dificil”

Petrolul este obligată să câștige în etapa a 19-a pentru a se menține cu șanse cât mai mari în lupta la play-off. Jocul din runda respectivă este echivalentul unei deplasări pentru ploieșteni, care vor juca pe terenul Concordiei Chiajna. Viorel Moldovan nu concepe alt rezultat în afara victoriei, joi de la ora 17:00.

Viorel Moldovan: ”Suntem încrezători și, în același timp, deciși să obținem punctele” 

Deși ilfovenii au făcut un campionat slab, Moldovan și-a atenționat jucătorii că meciul va fi unul complicat și că trebuie să trateze confruntarea la capacitate maximă. I-a făcut atenți pe fotbaliștii săi la adversari, dar și la strategia pe care Claudiu Niculescu o poate adopta, pentru a încurca Petrolul.

”Va fi, fără îndoială, un meci dificil, pentru că vom întâlni o echipă bună, cu un antrenor valoros și cu mai mulți jucători care au experiența primului eșalon. Concordia se anunța, la începutul sezonului, drept una dintre formațiile care se vor lupta pentru promovare și, chiar dacă n-a avut parcursul pe care și-l dorea și nu poate să mai prindă un loc de play-off, asta nu înseamnă că nu are, în continuare, setate anumite obiective.

Important este ca noi să fim concentrați, să fim foarte atenți și să fructificăm oportunitățile pe care le vom avea. Suntem încrezători și, în același timp, deciși să obținem punctele cu care să ne consolidăm poziția din clasament”, a afirmat Viorel Moldovan, citat de FC Petrolul.

Petrolul e pe ultimul loc de play-off, 6, cu 27 de puncte în 16 confruntări. Ulterior partidei de la Chiajna, ploieștenii vor mai juca împotriva celor de la CS Mioveni, pe teren propriu, și cu Universitatea Cluj, pe teren advers.

Concordia Chiajna e pe poziția a 16-a, cu 17 puncte în 16 meciuri.

Petrolul s-a antrenat pe teren sintetic

Pentru că stadionul din Chiajna dispune de teren sintetic, Petrolul s-a antrenat în ultimele zile pe o suprafață de joc asemănătoare. Tocmai pentru ca adaptarea jucătorilor să se facă mai rapid în timpul jocului.

”Două zile au rămas până la următorul joc oficial al găzarilor, ce se va disputa joi, de la ora 17.00, pe terenul Concordiei Chiajna. Va fi primul dintre cele trei care au mai rămas până la finalul sezonului regular, iar calculele pentru accederea în play-off rămân extrem de complicate, în condițiile în care de la locul trei și până la poziția a 12-a echipele sunt întinse pe doar patru puncte! După etapa a 18-a, în care a stat, FC Petrolul a rămas în grupul primelor șase echipe din clasament, poziție pe care trebuie să și-o apere, și chiar să și-o întărească, în următoarele trei săptămâni.

Meciul de joi se va disputa pe terenul principal al Concordiei, situație în care antrenamentele din această săptămână ale lupilor s-au mutat pe sintetic. Astăzi, Viorel Moldovan și-a dus elevii la Parcul Vest, îmbucurător fiind faptul că tehnicianul are la dispoziție tot efectivul, în lotul petroliștilor, exceptând mai vechile indisponibilități ale lui Enache și Salifu, nefiind, în acest moment, probleme de natură medicală”, se arată în comunicatul emis de FC Petrolul, în data de 9 martie.

Petrolul, contract de profesionist pentru un jucător de la academie 

Petrolul investește și în jucătorii tineri, iar recent a anunțat că a oferit un contract de profesionist unuia dintre cei mai promițători fotbaliști lansați la academia proprie.

Este vorba de Andrei Jercălău, portar în vârstă de 16 ani care evoluează pentru echipa sub 17 ani a Petrolului.

”Primul contract‼

Unul dintre juniorii de perspectivă ai Academiei noastre, portarul Andrei Jercălău, a semnat primul contract de jucător profesionist al carierei!

În vârstă de 16 ani, pe care îi împlinește chiar astăzi, tânărul goalkeeper evolează pentru grupa Under 17 a clubului nostru, iar în această perioadă se află la o acțiune a echipei naționale Under 16!

La mulți ani, felicitări și mult succes, Andrei!”, a anunțat FC Petrolul Ploiești.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-joaca-in-deschiderea-etapei-a-19-a-rapid-in-incheiere-cel-mai-interesant-joc-al-rundei-este-u-cluj-fc-u-craiova-programul-antepenultimei-etapei-a-sezo-19173489

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-jucatori-din-liga-2-convocati-in-lotul-largit-al-romaniei-u18-pentru-amicalele-cu-ungaria-19173484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-invins-cs-afumati-intr-un-amical-disputat-intr-un-veritabil-decor-hibernal-arnautu-a-revenit-cu-gol-19172998

 

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Mar. 2021, 19:00 Liga 2
Pe aceeași temă