Petrolul, încă un pas greșit, pe terenul unde Rapid și ”FC U” Craiova au obținut lejer victorie. Viorel Moldovan își taxează jucătorii: ”Atunci când joci pe vârfuri nu ai cum să câștigi. Așteptam o reacție de orgoliu, o reacție de caracter”

Marius ANGHEL, Loredana JUGLEA 03 Oct. 2020, 20:18 Liga 2

Petrolul a dovedit și la Târgu Jiu de ce se află sub Rapid sau ”FC U” Craiova în clasament și de ce începe să comită aceleași greșeli pe care le-a făcut în ultimele două sezoane, când a ratat promovarea în Liga 1. Echipa antrenată acum de Viorel Moldovan n-a putut-o învinge pe Viitorul Pandurii, cu care a remizat la scorul de 1-1 în etapa a 6-a a Ligii 2, mai pică un loc în clasament și se distanțează și mai mult de primele clasate.

Învinsă pentru a doua oară pe teren propriu în trei jocuri, de această dată de Dunărea Călărași (scor 1-0), Petrolul spera să își recupereze din punctele pierdute în deplasarea de la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii. Adversarul, unul modest după ce a rămas fără mulți dintre jucătorii pe care i-a avut în sezonul trecut și măcinată de probleme cu infestărea mai multor componenți ai lotului cu COVID-19, încasase nu mai puțin de șapte goluri cu Rapid (1-3) și U Craiova 1948 SA (1-4) pe același stadion.

Petrolul s-a zbătut însă pe stadionul Municipal să egaleze, după ce Daniel Paraschiv a deschis scorul încă din minutul 9, și a făcut-o într-un final prin Bart Meijers (27), după o lovitură liberă bătută de Nir Lax. În partea secundă, ”lupii” au pus presiune, au avut ocazii prin Meijers (73), Matiș (74), Răuță (82) și din nou Matiș (85), însă niciunul nu a putut modifica tabela pentru o victorie care să țină echipa aproape de primele clasate.

Viorel Moldovan, după ce Petrolul a remizat cu Viitorul Pandurii: ”Ne-am propus altceva de la acest joc și nu am reușit să obținem cele trei puncte”

La final, Viorel Moldovan era descumpănit de acest nou-semieșec înregistrat cu Petrolul, fiindcă spera la o victorie care să mai îndulcească un nou pas greșit făcut pe ”Ilie Oană”. ”Găzarii” au pierdut puncte unde Rapid și ”FC U” Craiova, contracandidate la promovare, au defilat.

”Echitabil sau nu, cert este că ne-am propus altceva de la acest joc și nu am reușit să obținem cele trei puncte. Până la urmă, nici prestația noastră nu a fost ceea ce ne-am propus. Am fost destul de confuzi, nu am găsit soluții în ofensivă, am fost haotici în joc. Asta este, până la urmă. Sunt două puncte pierdute pentru noi în cursa promovării. Ce putem face decât să profităm de această întrerupere, pentru că noi nu vom juca cu Slatina și să ne punem la punct din punct de vedere fizic și să fim mai bine.
Va fi greu pentru toată lumea, nu numai pentru Petrolul (n.r. – întrebat cât de greu va fi pentru Petrolul să promoveze). Suntem o echipă nouă, practic. Suntem o echipă construită de la zero. Astăzi s-a văzut anumite carențe la unii jucători. Vom vedea. Până la urmă sunt puncte pe care trebuie să le câștigi, pentru că joci doar un singur meci și trebuie să acumulezi cât mai multe puncte, ca la finalul acestui sistem să fi în play-off, a spus Viorel Moldovan.

Atitudinea jucătorilor l-a deranjat pe Moldovan: ”Sincer, așteptam mult mai mult de la ei”

Încă din minutul 15, golgheterul Petrolului din acest sezon, albanezul Armando Vajushi, poate cel mai tehnic jucător al echipei, a fost schimbat cu Saim Tudor. Altă schimbare a fost făcută la pauză, iar ultimele trei încercări de a schimba ceva în jocul echipei au fost făcute în minutul 70.

”Atitudinea jucătorilor m-a deranjat. Mi s-au părut, așa, puțin pe vârfuri. Atunci când joci pe vârfuri nu ai cum să câștigi. Sincer, așteptam mult mai mult de la ei, mai ales după jocul pierdut acasă cu Călărașiul. Așteptam o reacție de orgoliu, o reacție de caracter. Asta le-am și spus, să recuperăm punctele pierdute acasă”, a mai declarat Moldovan după remiza de la Târgu Jiu.

Cu 10 puncte acumulate în șase etape, Petrolul cade pe locul 5 și ar putea ajunge și mai jos până la finalul rundei, iar etapa viitoare nu joacă, fiindcă meciul cu CSM Slatina a fost amânat tocmai pentru data de 28 octombrie, fiindcă pe ”Ilie Oană” urmează să joace România, iar federația vrea ca suprafața de joc să fie protejată.

Trebuie spus și faptul că Petrolul a jucat la Târgu Jiu împotriva noii echipe a unuia dintre foștii ei antrenori din sezonul trecut, Flavius Stoican.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-sase-meciuri-incep-la-ora-1100-prinde-echipele-din-top-5-care-joaca-sunt-asu-poli-petrolul-si-dunarea-calarasi-19150611

Marius ANGHEL, Loredana JUGLEA 03 Oct. 2020, 20:18 Liga 2
Pe aceeași temă