Perioadă intensă de pregătire la FC Buzău. Cristian Pustai va face două cantonamente, dar echipa va pleca și în două țări pentru amicale. Primele partide de verificare programate și strategia transferurilor

Răzvan STÎNGĂ 12 Dec. 2021, 15:26 Liga 2
Perioadă intensă de pregătire la FC Buzău. Cristian Pustai va face două cantonamente, dar echipa va pleca și în două țări pentru amicale. Primele partide de verificare programate și strategia transferurilor

FC Buzău va avea stagii de pregătire extrem de interesante în 2022, în perioada premergătoare reluării Ligii a 2-a. Va face mai multe cantonamente, acasă, dar și în altă zonă a țării. În același timp, va pleca și din România, în Ungaria și în Republica Moldova, unde va disputa câteva meciuri amicale.

În mare parte, după cum a afirmat președintele clubului din Buzău, Marin Mitran, lucrurile sunt puse la punct. Totul va începe pentru elevii lui Cristian Pustai cu un cantonament la Sărata-Monteoru, pe plan local, unde fosta SCM Gloria Buzău s-a tot pregătit în anii trecuți, în perioadele de pauză ale campionatelor.

FC Buzău va face două cantonamente, dar va pleca în Ungaria și Republica Moldova pentru amicale 

Ulterior, va avea loc un stagiu la pregătire la Băile Felix, unde, la fel ca la Sărata-Monteoru, vor avea loc meciuri amicale, cu formații din Ungaria, dar și din România. În această perioadă, FC Buzău va trece și granițele pentru partide de verificare cu echipe din Republica Moldova și din Ungaria.

În acest moment, aproape sigure sunt testele cu Zimbru Chișinău și Milsami Orhei, ambele urmând să aibă loc la Chișinău.

Vom începe pregătirile acasă, la Monteoru, vom avea ceva meciuri amicale. Cred că mai mult ca sigur vom avea meciuri amicale la Chișinău, cu Zimbru și cu Milsami Orhei, iar apoi vom merge într-un stagiu de pregătire la Băile Felix, unde vom încerca să jucăm cu echipe din Ungaria și România. Vom merge și la Debrecen, unde sunt condiții bune de antrenamente și de meci”, a spus Marin Mitran, la Metropola TV.

FC Buzău nu va face prea multe transferuri în această iarnă 

În ceea ce privește perioada de transferuri, la fel cum a precizat și antrenorul Cristian Pustai în mai multe rânduri, Marin Mitran a accentuat faptul că nu vor fi prea multe modificări de lot, pentru că se dorește o omogenizare a lotului, după numărul mare de transferuri de la începutul sezonului.

Marin Mitran a mai vorbit și despre situația echipei, după primele 16 etape ale sezonului, dar și despre planurile pentru 2022:

Încă lucrăm la anumite aspecte, unde putem să ne întărim, vedem ce putem face. Nu vom face prea multe schimbări, pentru că omogenitatea echipei e mai importantă decât să aducem mulți jucători.

Ne axăm pe doi-trei jucători, două-trei poziții, vom încerca să susținem atacul, ceva la mijloc și cam asta va fi. Am găsit atacanții, lucrăm și în timpul campionatului la analize. Pe lângă munca organizatorică mai selectăm și pe timpul campionatului. Degeaba aduci jucători care nu au jucat de un an de zile, deși au valoare.

(N.r. – Despre lupta pentru play-off) Nu este foarte simplu, pentru că lucrurile sunt complicate pentru noi. Câteva echipe sunt aproape de noi, de play-off, și sunt mari șanse se treacă în față dacă nu suntem atenți. Nu suntem liniștiți. Suntem pe loc de play-off, dar până vom fi siguri de poziție mai e.

Am făcut câteva rezultate de egalitate și asta ne-a cam încurcat, dar acesta e sportul, competitivitatea, fotbalul. Trebuie să muncim și să credem în ceea ce facem”.

FC Buzău, două puncte peste locul 7, FK Csikszereda

În ultimele trei etape din acest an, FC Buzău a obținut o victorie și a pierdut de două ori. A trecut de FC Brașov cu 1-0, dar a cedat contra CS Comunal Șelimbăr și Steaua, cu 1-2, respectiv 0-1. Formația lui Pustai are un total de 28 de puncte, la egalitate cu Steaua, locul 6, și un avans de numai două puncte peste poziția a 7-a, FK Csikszereda.

În ultimele trei etape din sezonul regular, după vacanța de iarnă, FC Buzău le va întâlni pe Astra, Petrolul și Concordia Chiajna. Doar partida cu ploieștenii va avea loc în deplasare, celelalte vor avea loc la Buzău.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/detaliile-interesante-din-liga-2-dupa-16-etape-selimbar-cele-mai-multe-puncte-adunate-dupa-ce-a-fost-condusa-unirea-constanta-cei-mai-multi-jucatori-rulati-steaua-cea-mai-batrana-echipa-capito-19214029

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-mandru-de-reusitele-de-la-fc-buzau-profesorul-cuvinte-mari-dupa-ce-asteptarile-i-au-fost-intrecute-e-fantastic-19213900

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lista-neagra-a-lui-claudiu-niculescu-trei-jucatori-trebuie-sa-isi-caute-echipe-dar-numai-unul-a-semnat-rezilierea-hamza-younes-si-valentin-lazar-sunt-suparati-pe-antrenor-si-amana-19214051

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-managerul-politehnicii-iasi-anunta-daca-in-vara-anului-2023-nu-suntem-in-liga-1-imi-depun-mandatul-suma-de-care-crede-ca-ar-avea-nevoie-echipa-pentru-a-reveni-in-elita-19214049

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 12 Dec. 2021, 15:26 Liga 2
Pe aceeași temă