Dinamo nu va avea viață ușoară în barajul cu Campionii FC Argeș. Ovidiu Burcă, impresionat de lotul piteștenilor: ”Mă surprinde că jucători atât de buni au ajuns în această situație”

Andrei PASCU 25 May. 2023, 20:47 Liga 2
Dinamo nu va avea viață ușoară în barajul cu Campionii FC Argeș. Ovidiu Burcă, impresionat de lotul piteștenilor: ”Mă surprinde că jucători atât de buni au ajuns în această situație”

Dinamo se află în fața celor mai importante două meciuri din acest sezon, barajul pentru menținerea-promovarea în SuperLiga României, în care va întâlni Campionii FC Argeș. Primul duel, din tur, va avea loc luni, de la ora 20:00 și va fi în format live-text pe Liga2.ro.

Ovidiu Burcă, despre atmosfera de la Dinamo înaintea turului cu Campionii FC Argeș

Ovidiu Burcă are zile pline de analiză, încercând să găsească minusurile pe care le au piteștenii și să pună în valoare cât mai bine plusurile pe care le are Dinamo. Chiar dacă antrenorul a declarat joi, cu câteva zile înaintea confruntării, că formația Campionii FC Argeș are jucători de valoare, entuziasmul din vestiarul ”câinilor” speră să fie decisiv.

Clubul din SuperLiga României are cu siguranță jucători doriți de alte formații, conform celor spuse de Ovidiu Burcă, care e convins că aceștia nu se vor concentra pe ce vor face din vară, ci se vor orienta către salvarea de la retrogradare.

Ovidiu Burcă, despre turul dintre Dinamo și Campionii FC Argeș: ”Mă surprinde că un club cu jucători atât de buni a ajuns în baraj”

Fanii sunt un factor pe care se bazează ”principalul” lui Dinamo în duelul de luni, Arena Națională urmând să fie plină într-un procent semnificativ, poate în jur de 20.000-25.000 de spectatori. Deja sunt mai multe zone ale stadionului ocupate în totalitate, anumite locuri de la VIP și câteva sectoare din peluză.

Am început să le fac analiza, la nivel individual au jucători foarte buni. Mă surprinde că un club cu jucători atât de buni a ajuns la baraj. Au fost probleme acolo, schimbări de antrenor, e presiune mare și la Argeș. Valoric, e un lot foarte bun. 

Multe echipe dau târcoale jucătorilor de acolo. Asta nu înseamnă că ne e teamă. Vom încerca să facem două meciuri foarte bune. Parcă a venit liniștea odată cu numirea lui Argeș Vintilă pe bancă, e un antrenor de înalt nivel. A antrenat la FCSB, la Academia Hagi. A avut multe de învățat.

Când întâlnești o echipă de SuperLigă, care joacă la altă intensitate, se văd diferențele. Am creat o stare de spirit extraordinară, faptul că vor fi mulți suporteri înasemnă că băieții au făcut o treabă bună. 

Avem entuziasm, jucăm la Dinamo, iar cuvântul «teamă» nu trebuie să existe în vocabular. Disciplina și organizarea ar putea decide barajul”, a declarat Ovidiu Burcă la Digi Sport.

Dinamo și Gloria Buzău, în febra barajului de menținere-promovare

În ceea ce privește echipele care vor juca în barajul pentru menținerea-promovarea în prima ligă, acolo va merge, așadar, pe lângă Dinamo, și Gloria Buzău, care va întâlni, acasă, UTA, duminică, de la ora 14:00.

La începutul acestei săptămâni, luni, s-a stabilit ordinea meciurilor de baraj, care le pot duce pe Dinamo și Gloria Buzău în prima divizie. Vor fi gazde în prima manșă. ”Câinii” vor întâlni Campionii FC Argeș, acasă, iar formația lui Adrian Mihalcea va primi vizita trupei din Arad.

Retururile vor avea loc o săptămână mai târziu, datele urmând a fi comunicate de Federația Română de Fotbal, probabil, după partidele din prima manșă.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Gheorghe Flușter (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jurnal-de-tribunal-aprobarea-planului-de-reorganizare-modificat-al-clubului-dinamo-a-fost-din-nou-amanata-ce-i-a-cerut-judecatorul-sindic-administratorului-judiciar-exclusiv-19272595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pe-teren-si-la-43-de-ani-china-margaritescu-este-cu-ochii-pe-dinamo-nu-credeam-ca-pot-reveni-atat-de-repede-atuul-cainilor-in-barajul-cu-argesu-19272490

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-robert-ion-a-incheiat-sezonul-in-forta-la-poli-iasi-cu-o-dubla-contra-lui-dinamo-dar-vrea-mai-mult-in-superliga-sunt-constient-ca-pot-mult-mai-mult-m-19272375

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-posibil-motiv-pentru-care-dinamo-a-fost-umilita-la-iasi-jucatorii-au-avut-noapte-de-cosmar-inaintea-meciului-am-contactat-politia-eu-cred-ca-am-sunat-de-zece-ori-exclusiv-19272358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezamagire-la-dinamo-dupa-ce-s-a-ratat-promovarea-directa-19272282

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 25 May. 2023, 20:47 Liga 2
Pe aceeași temă