One-wolf-show pe OZN Arena! Petrolul a făcut scorul etapei cu Ripensia, care a arătat din nou ca o formație șubredă

Anda DELIU 15 Sep. 2020, 21:49 Liga 2

Petrolul Ploiești a câștigat cu 5-0 partida cu Ripensia Timișoara, într-un meci în care ”lupii” nu au avut nicio secundă emoții pentru rezultat. Așa cum o anticipau și ”calculele hârtiei”, echipa ploieșteană nu a avut mari emoții și nici nu a fost nevoită să transpire prea mult pentru reușita adusă cu golurile lui Bratu, Pol Roige, Vajushi, Saim Tudor și Sory Diarra. Pentru ripensiști, startul de sezon s-a dovedit diametral opus, cu toate că a și avut un program dificil.

Meciul a început bine pentru ”lupii” lui Viorel Moldovan, care au deschis scorul din minutul 7. Mario Bratu a prins un șut cu efect din 20 de metri, cu care l-a învins pe Dobre, la o fază pornită de la respingerea greșită a lui Radu Rogac, jucător care a semnat recent cu Ripensia și a primit încrederea lui Petruescu. Chiar și așa, Ripensia putea egala în zece minute, după o gafă mare a lui Manolache. Popovici nu a vrut însă să-i paseze lui Ene și a tras slab, pe lângă poartă, din marginea careului. Gazdele au făcut un nou „cadou” rapid, la mingea boxată prost de Avram, dar Valerii Macrițchii a tras puțin peste poartă.

Dobre a făcut ca Ripensia să trăiască periculos

Tânărul portar al Ripensiei a dat palpitații echipe sale la câteva faze, fără neapărat ca Petrolul să forțeze greșelile. Dobre a intrat tare în Balint, chiar de două ori, iar odată, inclusiv petrolistul a rămas perplex. Până la urmă, pe fondul jocului nesigur al Ripensiei, a venit și al doilea gol. Un șut al lui Vajushi a fost respins de Dobra în bară, dar după aceea mingea a ajuns la Pol Roige, care a marcat pentru 2-0 până în pauză.

Diferența pentru Petrolul a crescut imediat după pauză

Petrolul a avut o misiune și mai ușoară în repriza secundă. În minutul 49, după un fault în careu al lui Andrei Macrițchii, Armando Vajushi a marcat sigur, de la 11 metri. Elevii lui Viorel Moldovan au continuat să controleze jocul, chiar și după ce Petruescu a făcut trei modificări. Vali Balint a fost aproape de gol în minutul 57, dar Valerii Macrițchii a reușit să scoată mingea la timp, de pe linie. Imediat după, Pol Roige a tras în transversală și tot el a reluat peste poartă. În schimb, replica timișorenilor a fost palidă, cu un șut mult pe lângă a sârbului Sokovic.

Final cu doar o echipă pe teren

La scorul de neprezentare, doar Petrolul a mai putut să conteze pe teren, cu antrenament ofensiv și ”ajustarea” golaverajului. După o deviere slabă pe spate a lui Stoi, în minutul 85, Saim Tudor a reluat speculos, din voleu, și l-a învins din nou pe Dobre. Nu s-a terminat 4-0, deoarece, după două minute, Ibrahim Diarra a înscris și el, după o combinație cu Mihai Constantinescu.

PETROLUL PLOIEȘTI – RIPENSIA TIMIȘOARA 5-0
Mario Bratu 7′, Pol Roige 41′, Armando Vajushi 49′ – penalty, Alexandru Saim Tudor 85′, Sory Ibrahim Diarra 87′

Petrolul: R. Avram – B. Mendoza, Meijers, Manolache, Țicu – Nir Lax – M. Bratu (Mih. Constantinescu 64′), Ekollo (Rz. Matiș 83′), Pol Roige (cpt.)(Salifu 64′), Vajushi (Saim Tudor 75′) – Val. Balint (S. Diarra 75′)
Rezerve neutilizate: Cebotari – Alb. Olaru, Andr. Răuță, Poellmans
Antrenor: Viorel Moldovan

Ripensia: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Țieranu (Stoi 57′), Rogac, Gladun (Maric 72′) – V. Macrițchii, T. Călin, Al. Neagu (Sokovic 57′) – Vl. Tudorache (Golda 86′), Al. Popovici (cpt.), Mih. Ene (Urvanțev 57′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Burdeț, Vasluian, Coulibaly
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: ”Ilie Oană” (Ploiești – Prahova). Fără spectatori. Arbitru: Vlad Baban (Iași). Asistenți: Alexandru Filip (Constanța) și Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița). Rezervă: Ana Maria Terteleac (Berceni – Ilfov). Observatori: Marcel Savaniu (Brașov) și Marian Lumînare (București).

Petrolul a urcat pe locul 4, cu 6 puncte, iar luni, 21 septembrie, de la 18:00, are meci la FK Csikszereda. Ripensia a căzut pe locul 21, ultimul, cu 0 puncte, și va juca prima dată acasă sâmbătă, de la ora 11:00, cu Aerostar Bacău.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Anda DELIU 15 Sep. 2020, 21:49 Liga 2
Pe aceeași temă