Olimpia stă pe marginea prăpastiei! Jucătorii rămân optimiști, cu toate că sunt neplătiți de patru luni

Reveniți din Capitală, acolo unde marți au cedat la limită în fața lui Juventus, în urma unui nou gol încasat din lovitură de pedeapsă, jucătorii Olimpiei întâlnesc sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, pe FC Academica Clinceni, una dintre echipele cu pretenții din Liga 2, însă care pe teren nu au demonstrat mai nimic până acum. Sătmărenii sunt invincibili acasă în acest start de sezon, au trei victorii și o remiză, iar mâine vor să bifeze un nou succes în campionat.

„Ne așteaptă un meci dificil, cu o echipă care a fost cea mai activă în pauza de vară din punctul de vedere al transferurilor. Este o echipă periculoasă în ciuda rezultatelor pe care le-a obținut până acum. Sper ca echipa să fie proaspătă mâine din punct de vedere fizic și mental și să facem un meci bun pe care să-l câștigăm. Sunt foarte mulțumit de toți jucătorii. Trebuie să fim cât mai uniți, să formăm un grup unit. Datorită acestui grup avem și rezultatele pe care le avem acest moment. Jos pălăria pentru ei pentru atitudinea pe care au avut-o la meciul cu Juventus. Toți jucătorii care au intrat au jucat foarte bine și au făcut un meci foarte bun. Trebuie să muncim mult, să fim uniți și să profite toți pentru șansa lor pentru că o vor avea. Jucătorii care duc greul și joacă meci de meci trebuie gestionați foarte bine pentru că mai e mult până la pauza de iarnă. Îmi doresc ca băieții să aibă mâine o atitudine pozitivă, să joace un fotbal bun și cel mai important e rezultatul”, a spus, citat de satumareonline.ro antrenorul Bogdan Andone la conferința de presă de dinaintea jocului.

Absent în meciul cu Juventus, mijlocașul Mihai Onicaș așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu Academica. „După golul cu Luceafărul mi-am câștigat încrederea în mine, dar mai ales după venirea domnului Andone. Spun asta pentru că încrederea pe care mi-a dat-o el mă ajută și sper să continui pe această linie bună pe care simt că mă aflu. Sper să-mi îmbunătățesc jocul de la meci la meci și să-mi ajut echipa. Abia aștept să vină meciul de mâine”, a spus și Onicaș.

Mureșan: „Nu știm cât o vom mai putea duce așa”

Fără condiții optime de refacere, de pregătire sau de vitaminizare, Olimpia se așteaptă la un final greu de an, fiindcă și odată cu venirea ploilor și a frigului terenurile de joc vor avea de suferit. În plus, situația financiară a clubului este una extrem de delicată, în acest moment nemaiexistând recurse de bani în conturi, iar deplasările, hrana și cazarea se obțin pe datorie. Cum jucătorii din vechiul lot au ajuns la patru luni de restanțe, singura soluție de readucere a echipei la suprafață este o rectificare de buget din partea Consiliului Local și cel Județean.

„Aș vrea să trag un semnal de alarmă autorităților pentru că ne pregătim în condiții grele. Nu e ușor să fii neplătit de patru luni, să vii la antrenament în fiecare zi și să te gândești dacă vom mai primi bani, dacă se continuă. E extrem de greu și, cu toate acestea, eu cred că facem o treabă bună, nu am renunțat nici unul, dar nu știm cât o vom mai putea duce așa, pentru că nu e ușor deloc și avem nevoie de sprijinul consiliului și de cel al suporterilor”, a vorbit și Florin Mureșan.

Înaintea desfășurării etapei a 9-a, Olimpia Satu Mare se află pe locul 8, cu 13 puncte, în timp ce FC Academica Clinceni e pe 13, cu 10 puncte.

Foto: Satu Mare online

Pe aceeași temă