Olimpia riscă să rămână fără antrenor, în cel mai bun sezon al existenței sale. Condițiile pe care le pune Bogdan Andone pentru a nu demisiona

Marius ANGHEL 12 Dec. 2016, 16:41 Liga 2
Olimpia riscă să rămână fără antrenor, în cel mai bun sezon al existenței sale.** Condițiile pe care le pune Bogdan Andone pentru a nu demisiona

În ciuda problemelor financiare cu care a pornit la drum încă de la începutul actualului sezon al Ligii 2, Olimpia Satu Mare a făcut o primă parte excelentă de campionat, cea mai bună din existența sa din 2010 până astăzi. Preluată de Bogdan Andone cu puțin timp înainte de startul actualei ediții a eșalonului secund, Olimpia nu a acuzat probleme de omogenitate, lipsa banilor, ci a continuat să progreseze în joc și în clasament.

Sâmbătă, gruparea sătmăreană a câștigat meciul cu CS Mioveni, 1-0, și a încheiat prima parte a sezonului pe locul 4, cu 37 de puncte, la doar un punct în spatele lui FC Brașov, care e pe loc de baraj de promovare, sau la două de UTA Bătrâna Doamnă, care e pe locul 2, promovabil direct. O poziție foarte bună pentru Olimpia, care nici nu visa ca finalul de an să o găsească în lupta pentru accederea în Liga 1.

În cele 19 meciuri din 21 de etape desfășurate până acum în Liga 2, Olimpia a bifat câteva realizări importante: pe teren propriu e invincibilă în acest sezon, în cele 11 jocuri disputate câștigând 9, iar timp de 11 etape consecutive nu a pierdut.

Totuși, problemele financiare de care se lovește în acest moment clubului Olimpia, incluzând restanțe de la două la patru luni față de jucători, l-ar putea face pe antrenorul Bogdan Andone să nu se mai întoarcă din primăvară la Satu Mare. În cazul în care autoritățile locale nu își vor respecta promisiunile făcute către conducătorii și jucătorii clubului, Andone amenință că nu mai revine la Olimpia.

„Dacă autoritățile locale își vor respecta promisiunea pe care au făcut-o, voi continua fără niciun fel de problemă. În cazul în care nu o vor face, voi pleca 100 la sută. Am venit în vară, am știut pe ce vin, pe problemele care sunt, dar am avut niște promisiuni. Noi nu avem o poartă mobilă, scăriță, gărdulețe, condițiile de pregătire sunt foarte grele pentru băieți și sper ca lucrurile să se rezolve să ne putem continua activitatea să ne putem pregăti pentru sezonul de primăvară care va fi foarte dificil. Sunt adeptul unei pregătiri foarte dificile”, a spus, citat de satumareonline.ro, Andone la conferința de presă de după meciul cu CS Mioveni.

„Sperăm să încheiem anul cât de cât aproape de zero cu restanțele financiare”

Andone le-a mulțumit suporterilor pentru susținere, jucătorilor pentru dăruire și caracter și tuturor celor care i-au sprijinit în tot acest tur de campionat. „Vreau să le mulțumesc suporterilor care au fost astăzi la stadion și ne-au încurajat. Am avut mare nevoie de sprijinul lor. Probabil știu și ei prin ce situații am trecut ca și echipă, ca și club. Le mulțumesc din tot sufletul pentru sprijinul pe care l-au acordat astăzi echipei, băieților. Vreau să mulțumesc oamenilor care ne-au sprijinit și ajutat în tot acest tur de campionat foarte dificil din punct de vedere financiar care au fost alături de noi, se știu ei foarte bine, Consiliului Local și Consiliului Județean, care sperăm să reușească să ne dea această rectificare de buget să putem încheia anul cât de cât aproape de zero cu restanțele financiare și, nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc băieților. Sunt niște băieți cu caractere extraordinare care indiferent de condițiile pe care le-au avut, cele de pregătire și financiare, meci de meci au dat totul pe teren și au scos maximum din fiecare meci. În prima conferință de presă nu știam unde suntem, dar am ajuns la un nivel foarte ridicat din punct de vedere al jocului, al agresivității și le mulțumesc lor că doar ei au făcut posibil acest lucru.”, a mai spus Andone.

Onicaș: „Sunt convins că dacă continuăm în aceași formulă vom promova”

Mihai Onicaș spune la rândul său că jucătorii Olimpiei merită să fie respectați și iubiți în oraș, deoarece au obținut rezultate foarte bune în niște condiții delicate. „A fost foarte greu pentru noi, însă mister a făcut tot posibilul, chiar aducând bani de acasă, să ne unească și asta pentru noi a contat foarte mult și sper să mergem în continuare împreună pentru că ar fi păcat să stricăm tot ce am făcut până acum. E greu să-l ținem pe mister și pe colegii care au demonstrat că pot să joace la nivel înalt, dar sper din tot sufletul să forțăm promovarea. Sunt convins că dacă continuăm în aceași formulă vom promova dacă vom avea și sprijinul autorităților”, a spus Onicaș, citat de satumareonline.ro.

În cele 19 meciuri pe care le-a desfășurat în acest sezon în Liga 2, Olimpia Satu Mare a obținut 11 victorii, 4 egaluri, 4 înfrângeri și are un golaveraj bun, 29-16.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 12 Dec. 2016, 16:41 Liga 2
Pe aceeași temă