OFICIAL | Viitorul Șelimbăr a anunțat despărțirea de Florin Maxim. Ce spun sibienii despre numirea unui nou antrenor

Marius ANGHEL 25 Jun. 2021, 11:03 Liga 2
OFICIAL | Viitorul Șelimbăr a anunțat despărțirea de Florin Maxim. Ce spun sibienii despre numirea unui nou antrenor

Nou-promovata în Liga 2 Viitorul Șelimbăr a anunțat în mod oficial despărțirea de antrenorul Florin Maxim (40 de ani), produsă joi, 24 iunie, și anunțată în exclusivitate de Liga2.ro.

Echipa sibiană a scris, cu Maxim antrenor, cea mai importantă pagină din istoria sa de până acum, însă cele două părți nu vor continua și în Liga 2, după ce au constatat că, mai nou, au viziuni diferite. Despărțirea s-a produs la o săptămână după ce Viitorul începuse pregătirea pentru noul sezon, participarea în premieră în cel de-al doilea eșalon fotbalistic din România.

Viitorul Șelimbăr cu Florin Maxim antrenor a pierdut ultimul meci pe teren la 2 noiembrie 2019

Viitorul Șelimbăr nu mai pierduse un meci pe teren, cu Florin Maxim antrenor, de acum două sezoane, din ediția 2019/2020 a Ligii 3, când, în etapa a 11-a din 16 desfășurate până în momentul ”înghețului” din cauza pandemiei sibienii cedau cu 0-5 la Minaur Baia Mare, la 2 noiembrie 2019.

În sezonul trecut de Liga 3, trupa sibiană a obținut 16 victorii și două egaluri în cele 18 etape, acumulând 50 de puncte, cele mai multe în toatele cele zece serii ale campionatului. Șelimbărul a evoluat apoi la barajul de promovare în Liga 2, unde a trecut de Crișul Chișineu Criș (2-0 în deplasare, 2-2 acasă) și Măgura Cisnădie (2-0 în deplasare și 1-1 acasă).

În această perioadă, Viitorul a mai pierdut un meci, însă la ”masa verde”, cu 3-0. La 20 octombrie 2020, echipa sibiană trebuia să întâlnească în turul 4 al Cupei României divizionara secundă Universitatea Cluj, însă, afectată de infectările cu COVID-19, nu a putut disputa meciul.

Viitorul Șelimbăr, despre despărțirea de Florin Maxim: ”Am decis să nu mai continuăm împreună”

Clubul sibian anunță despărțirea de Florin Maxim și susține că în zilele următoare se va decide în privința noului antrenor.

”După un sezon incredibil făcut în Liga a III-a, alături de Viitorul Șelimbăr, oficialii clubului șelimbărean și antrenorul aflat la final de contract Florin Maxim au decis să nu mai continue împreună în noua ediție a ligii secunde.

Viitorul Șelimbăr îi mulțumește lui Florin Maxim pentru tot ceea ce a realizat la Șelimbăr și îi dorește mult succes în carieră.

Florin Maxim a reușit un sezon fără înfrângere în Liga a III-a, încununat de promovarea în premieră pentru comuna noastră în eșalonul secund.

Viitorul Șelimbăr poartă discuții în acest moment cu mai mulți antrenori, urmând ca zilele următoare să fie anunțat noul ”principal” al Viitorului”, transmite echipa sibiană reunită.

Florin Maxim: ”Îmi doream să ne întărim cu cinci-șase jucători importanți la nivelul ligii secunde, dânșii au optat pentru o fază de selecție”

Antrenorul Florin Maxim a declarat pentru Liga2.ro că ruptura s-a produs în urma discuțiilor privind campania de achiziții pentru Liga 2.

”Din exterior, am părut o echipă cu foarte mulți bani, care a transferat mereu ceea ce și-a dorit, însă și mai importantă a fost munca depusă împreună și unitatea pe care am creat-o în vestiar.

Nu ascund faptul că sunt dezamăgit, totul a pornit de la o discuție în contradictoriu pe care am avut-o cu conducerea clubului luni după-amiază. Au fost niște vorbe aruncate, am crezut că pot trece peste ele, dar atunci când nu simt conducerea alături de mine eu nu mai pot funcționa.

E vorba și despre viziuni diferite, căci eu îmi doream să ne întărim cu cinci-șase jucători importanți la nivelul ligii secunde, dânșii au optat pentru o fază de selecție, care, cu tot respectul, nu știu cât de utilă poate fi acum pentru o nou-promovată, care trebuie să se miște repede și bine pentru a fi performantă rapid, în Liga 2.

Asta a fost, eu aș vrea să le mulțumesc în special jucătorilor pentru colaborare, dar și conducătorilor și autorităților pentru lucrurile bune făcute împreună la Șelimbăr”, a declarat Maxim.

Claudiu Furdui: ”Nu am căzut de acord asupra termenilor de prelungire”

Claudiu Furdui, președintele Viitorului Șelimbăr, susține că Florin Maxim nu mai era în acte antrenorul echipei de aproape o lună și că nu s-a ajuns la un acord privind reînnoirea contractului.

”Noi am fi sperat să continuăm colaborarea cu Florin Maxim, cu care am lucrat foarte bine în ultimii doi ani și pe care-l considerăm unul dintre cei mai buni tehnicieni români ai noului val. Într-adevăr, în ultimele zile, ne-am dat seama că avem viziuni puțin diferite despre cum ne-am dori să arate viitorul echipei în Liga 2, dar respectul nostru pentru Florin Maxim rămâne, chiar ne pare rău că s-a ajuns la despărțire. De fapt, ca să fim exacți până la capăt, Florin Maxim trebuia să semneze reînnoirea contractului ce expirase pe 30 mai, doar că nu am căzut de acord asupra termenilor de prelungire”, a declarat, pentru Liga2.ro, Furdui.

Se vehiculează că Eugen Beza, antrenorul care a retrogradat în Liga 2 cu FC Hermannstadt, ar putea ajunge la Viitorul Șelimbăr.

Astăzi, de la ora 11:00, Viitorul Șelimbăr va disputa al doilea amical din această perioadă de pregătire de vară. la Arad, pe stadionul ”Francisc Neuman”, cu UTA. Sâmbăta trecută, echipa din Șelimbăr a câștigatcu 2-1 jocul test cu Gaz Metan Mediaș, la Mediaș, în care Daniel Tătar a reușit un eurogol.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-soc-la-selimbar-florin-maxim-se-desparte-de-sibieni-care-nu-i-au-impartasit-strategia-pentru-liga-2-nu-mai-pot-functiona-asa-reactia-presedintelui-si-atacul-lui-bogdan-19190261

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-selimbar-proiect-pentru-promovarea-viitorilor-fotbalisti-a-semnat-un-parteneriat-cu-alma-sibiu-care-beneficiaza-de-370-de-copii-19190204

Marius ANGHEL 25 Jun. 2021, 11:03 Liga 2
Pe aceeași temă