OFICIAL | ”U” Cluj termină campania de achiziții cu aducerea unui fotbalist fost la ”FC U” Craiova, dat afară de galerie. Mutarea, anunțată înaintea partidei cu Dacia Unirea Brăila

Andrei PASCU 23 Sep. 2021, 17:48 Liga 2
OFICIAL | ”U” Cluj termină campania de achiziții cu aducerea unui fotbalist fost la ”FC U” Craiova, dat afară de galerie. Mutarea, anunțată înaintea partidei cu Dacia Unirea Brăila

Universitatea Cluj a făcut un nou transfer, înaintea meciului din etapa a 8-a a Ligii a 2-a, cu Dacia Unirea Brăila. Ardelenii l-au luat pe Robert Răducanu, ultima dată la U Craiova 1948 SA.

Fotbalistul de 25 de ani a făcut parte din lotul care a promovat formația olteană în Liga 1, a și fost păstrat de Adrian Mutu, însă după un conflict cu galeria Peluza Sud ’97, care a amenințat inclusiv conducerea dacă acesta se prezintă și la antrenamente, s-a ajuns la rezilierea contractului.

”U” Cluj l-a prezentat pe Robert Răducanu 

După doar două meciuri în Liga 1 pentru ”FC U” Craiova în această stagiune, Robert Răducanu a fost pus pe liber la porunca galeriei. Universitatea Cluj a decis să îl transfere, pentru a îmbunătăți faza de atac, care în ultimele partide din Liga 2 a avut ceva probleme, iar jocul nu a arătat ca în primele runde ale campionatului.

Robert Răducanu s-a format la Concordia Chiajna, iar mai apoi a evoluat pentru Viitorul Constanța și U Craiova 1948 SA.

”FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Robert Răducanu, extrema stângă în vârstă de 25 de ani antrenându-se deja alături de studenți.

Robert a făcut primii pași în fotbal la centrul de copii și juniori de la Concordia Chiajna, debutând pentru echipa de seniori a ilfovenilor la finalul sezonului 2014/2015. În cei trei ani petrecuți la Concordia, Robert Răducanu a bifat 42 de meciuri la nivel de Liga 1, reușind să marcheze trei goluri și să ofere alte două pase decisive.

În noiembrie 2018, Robert a ajuns la FC U Craiova. Între anii 2019-2021, acesta a reușit să obțină două promovări consecutive alături de olteni. A strâns 24 de prezențe la nivelul ligii secunde pentru Craiova în sezonul 2020/2021, când a înscris de patru ori, iar în acest sezon a jucat în două dintre meciurile alb-albaștrilor.

Bun venit la U, Robert Răducanu”, îl prezintă Universitatea Cluj pe Robert Răducanu, pe site-ul oficial.

Erik Lincar se teme de partida cu Dacia Unirea Brăila 

Transferul a fost făcut, așadar, chiar înaintea partidei cu Dacia Unirea Brăila, de sâmbătă de la ora 11:00. Erik Lincar a susținut o conferință de presă premergătoare confruntării cu echipa lui Florentin Petre și a declarat că, deși brăilenii nu au făcut jocuri prea bune până acum, este convins că partida va fi una dificilă.

Aspectul remarcat de Lincar, care va pune probleme Universității Cluj, este cel legat de suprafața de joc. Terenul este, poate, cel mai slab calitativ din Liga 2, ceea ce amintește de cel al fostei Fotbal Comuna Recea, sezonul trecut.

”A avut înfrângeri destul de multe la diferență mare, dar unde? În deplasare! Doar că gazonul de la Brăila e destul de dificil și de accea nu prea a pierdut la scoruri foarte mari acasă. Am analizat jocul Brăilei cu Chiajna, câștigat de Chiajna cu 2-0, dar cu goluri pe finalul primei reprize și pe finalul meciului.

Situația e diferită, poate că în deplasare, unde au jucat, la Steaua, Hermannstadt, unde gazonul a fost bun, au avut probleme, dar în fotbal, în general, când terenul e o problemă lucrurile se echilibrează. Trebuie să aleg echipa care se va adapta bine la acel teren”, a declarat Lincar la conferința de presă, unde a vorbit de mai multe aspecte legate de echipă.

Erik Lincar: ”Încerc să fac o echipă mai tânără, cu mai multă tinerețe, cu mai multă nebunie”

Lincar pare dispus să rămână pentru mult timp la ”U” Cluj. Vrea să facă un proiect pe termen lung, iar anumite decizii luate la echipa sub 19 ani a clubului îi aparțin. A decis, alături de anumite persoane din conducere, să nu mai împrumute tineri de la U19, în speranța că i-ar putea promova la echipa mare în curând.

Anii trecuți, la Cluj au fost jucători cu experiență, dar acum încerc să fac o echipă mai tânără, cu mai multă tinerețe, cu mai multă nebunie. În momentul de față, nu prea avem jucători în vârstă. Eu mă bucur că grupele de juniori câștigă. Le dăm mentalitatea de a câștiga, îi pregătim pentru echipa mare, dar în același timp am discuțiile mele cu Gabi Giurgiu.

Vreau ca la U19 să ajungem la un nivel cât mai înalt. De aceea nu am dat jucătorii tineri la echipe de Liga 3 și am preferat să îi menținem, să îi urmărim. Să încercăm să avem rezultate pozitive și, de ce nu, să joace finala la U19”, a declarat Erik Lincar.

Valentin Alexandru se va opera, Denis Ispas revine 

Antrenorul ”studenților” a oferit informații și despre situațiile lui Denis Ispas și Valentin Alexandru, amândoi trecând prin ceva probleme de ordin medical. Ispas e apt de joc pentru partida de la Brăila, în timp ce Alexandru va absenta mai mult. E nevoit să se opereze:

Denis a revenit la antrenamente pentru meciul de la Brăila. Din păcate, o problemă pe care o avem, e cea cu Vali Alexandru, care trebuie să se opereze. Am pierdut un atacant care a jucat doar prima etapă și un atacant pe care chiar ne bazam. Un jucător care e bun pentru Liga 2 și pe care nu îl avem, dar am dat șansa și altora”.

Universitatea Cluj e pe locul 4 în clasamentul Ligii a 2-a, cu 15 puncte după șapte etape. Viitoarea adversară, Dacia Unirea Brăila, e pe locul 18, cu numai două puncte.

Foto: Universitatea Cluj și Sport Pictures
Video: Universitatea Cluj

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/scandal-imens-la-fc-u-craiova-liderii-galeriei-nu-mai-vor-sa-auda-de-robert-raducanu-19306020

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/adrian-mititelu-jr-confirma-excludere-robert-raducanu-de-la-fc-u-craiova-19306568

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csm-slatina-a-condus-dunarea-calarasi-in-cupa-romaniei-putea-produce-surpriza-insa-greselile-din-defensiva-au-costat-o-ovidiu-burca-trebuie-sa-ramanem-cu-lucrurile-bune-19202378

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-stie-una-si-buna-inainte-de-fc-brasov-steaua-eu-am-jucat-si-am-antrenat-la-steaua-ce-asteptari-are-de-la-partida-cu-trupa-din-ghencea-19202338

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-buzau-e-in-forma-maxima-si-promite-si-mai-mult-reactia-eroului-adi-chica-rosa-dupa-ce-a-scos-academica-clinceni-din-cupa-romaniei-19202353

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-adrian-popa-prezentat-de-steaua-reactia-mijlocasului-vreau-sa-duc-echipa-in-liga-1-e-obiectivul-meu-durata-contractuala-si-ce-numar-va-purta-19202309

 

 

 

 

Andrei PASCU 23 Sep. 2021, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă